Δήλωση του Θανάση Καββαδά για τη σταδιακή άρση των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας κορονοϊού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 15 Μαΐου 2020

 

Δήλωση του Θανάση Καββαδά για τη σταδιακή άρση των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας κορονοϊού

«Η επιστημονική αξία των ειδικών μας, η αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης και, κυρίως, η ατομική υπευθυνότητα που επέδειξαν οι πολίτες αυτής της χώρας τους τελευταίους δύο μήνες, ανέδειξε την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρότυπο στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικά το νησί μας, η Λευκάδα, όχι μόνο έμεινε αλώβητη από την επιδημία, αλλά μπορεί τώρα να κοιτάει μπροστά και να προσβλέπει σε μια οικονομικά αποδοτική τουριστική περίοδο, καθώς είναι ο μοναδικός νησιωτικός προορισμός με οδική πρόσβαση στην Δυτική Ελλάδα.

Είναι όμως σαφές ότι οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες, όπως κάναμε και  όλο το προηγούμενο διάστημα, καταφέρνοντας να περιορίσουμε την έκταση της πανδημίας στη χώρα μας.  Αντιλαμβάνομαι την κόπωση που υπάρχει, κάναμε όλοι υπομονή, δείξαμε αυτοπειθαρχία και ευθύνη. Θα χρειαστεί λίγες ακόμα εβδομάδες, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των μετακινήσεων και το άνοιγμα των ξενοδοχείων και της εστίασης, για να μπούμε στην τελική ευθεία της επιστροφής στην κανονικότητα. Και θα το κάνουμε με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Οφείλω να επισημάνω ότι η άριστη υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί μας οφείλεται σε όλους τους πολίτες που επέδειξαν υπευθυνότητα και σύνεση αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία που ήλεγχαν, νύχτα και μέρα, την πρόσβαση και τις μετακινήσεις στη Λευκάδα.

Ο κορονοϊός περιορίστηκε αλλά δε νικήθηκε οριστικά. Παραμονεύει για να αξιοποιήσει κάθε λάθος που θα κάνουμε, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία και για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Για αυτό και όλα τα βήματα που θα κάνουμε στο μέλλον πρέπει να γίνουν ακούγοντας τους ειδικούς και μόνον, και  πρέπει να είναι προσεκτικά ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στο νησί μας.

Μένουμε ασφαλείς.»

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Ο Σκέρτσος από τα νιάτα του δντής μονιμα σε πολιτικά γραφεία ( κατά βιογραφικό) , πότε πρόλαβε αφού κατα το βιογραφικό του είναι γεννηθείς το 1976.
  Και οι πολιτικοί και βουλευτές ακόμα και του ίδιου κόμματος αλλά και άλλων δεν βλέπουν τίποτα , που λειτουργεί ώς πολιτικό κύριο πρόσωπο αλλά όταν τον βολεύει επανέρχεται και δηλώνει ότι εκφράζει προσωοικές απόψεις ??
  Δηλαδή η πολιτική -να παίρνεις αποφάσεις για τους άλλους-σημαίνει αυτές οι αποφάσεις να μην ισχύουν για τον ίδιο.
  Πολύ περίεργα δημοκρατικά -σπούδασε και δημοσιογραφία λέει ο Σκρρτσος στο βιογραφικό- φαινόμενα. Μα πάρα πολύ περίεργα

 2. Φαντάζεται κάποιος το 1974 ο Κων.Καραμανλής να επεδίωκε την ηρεμία την πολιτική και κοινωνική ειρήνευση στην χώρα, και να είχεψγια συμβούλους τέτοιους εκ μικρής ηλικίσς δντές πολιτικών γραφείων σαν το Σκέρτσο ??
  Ή θα αντιπαρατεθελι ότι το 2020 δεν εθναι 1974, ώς ιστορική αναλυτική επιστημονική άποψη ??
  Και κάποιος γνωστικότερος ( ή δεν χρειάζονται αυτοί -οι γνωστικότεροι- στην κυβέρνηση των σωρρευμένων μεταπτυχιακών απ το Χάρβαρντ και το LSE, μια και τα πτυχία αυτά εξασφαλίζουν μαζί και γνώση και γνωστικότητα και θέσεις κυβερνητικές και μόνιμες θέσεις κοινωνικής εξουσίας.??

 3. Να πάνε νστο Ευρογουόρκινγκ γκρούπ να τους βρεί δουλειάοι νέοι της Ελλάδος says:

  Θα στείλει το Ευρογκρούπ πελάτες στα καφενεία και τα μαγαζιά , και το Ευρογουόρκινγκ Γκρούπ θα φκιάξει θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα με μεγάλους μισθούς.
  Οι νέοι οι άνεργοι να προωθούνται στα γραφεία του Ευρογουόρκινγκ Γκρούπ και του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα ( Λεωφόρο Αμαλίας και Βασιλίσης Σοφίας αντίστοιχα ) για να τους βρούν δουλειές νάχουν τουλάχισυον μια ασπιρίνη ή ένα Deppon όταν το χρειαστούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.