Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τα επτά ηγετικά στελέχη


Κανένα ελαφρυντικό για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την υπόλοιπη ηγεσία της ΧΑ δεν αναγνώρισε το δικαστήριο.

Η ώρα των ποινών έφτασε στη Δίκη της Χρυσής Αυγής και πριν λίγο η Πρόεδρος της Έδρας ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης γεγονός που οδηγεί σε βαριά καταδίκη.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε επίσης ούτε στις υπόλοιπες υποθέσεις δηλαδή στη δολοφονία Φύσσα και στις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο για 4 βουλευτές που καταδικάστηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για Αλεξόπουλο, Αρβανίτη, Μπούκουρα και Μίχο.

Αίτημα Λαγού και εμπλοκή στη δίκη
Στο δικαστήριο εμφανίστηκε και ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος ζήτησε και πήρε το λόγο κατηγορώντας το δικαστήριο για προκατάληψη εναντίον τους με την πρόεδρο να του απαντά αν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του ή και τους υπόλοιπους καταδικασμένους μιας και ο ίδιος πολιτικά έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Λαγός κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου λόγω προκατάληψης προκαλώντας -έστω και προσωρινή- εμπλοκή στην τελική απόφαση.

Το δικαστήριο έχει διακόψει τη συνεδρίαση του -και ενώ η εισαγγελέας ήταν έτοιμη να εισηγηθεί το ύψος των ποινών- περιμένοντας το γραπτό αίτημα του Γιάννη Λαγού από τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Πλεύρη και εν συνεχεία δικαστικό συμβούλιο θα αναλάβει να κρίνει το αίτημα αφού το ίδιο το δικαστήριο βάσει νόμου δεν μπορεί να αποφασίσει μόνο του για την καταλληλόλητά του.

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα. Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της. Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.