Διχαστική ρητορική του Θ. Κασόλα για την μεταφορά των αποριμμάτων μας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου: “Δεν ήμασταν δουλοπάροικοι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε της Λευκάδας


Με ρητορική που παραπέμπει σε άλλες εποχές, με διχαστικό λόγο  και με κύριο γνώμονα να δυναμιτίσει το κλίμα για  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στο οποίο θα δώσει το παρών και ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός την Δευτέρα,  ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Παλαίρου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Κασόλας με δελτίου τύπου επιτίθεται στον Δήμαρχο Ακτίου κ.Αποστολάκη  ότι εξυπηρετεί στο θέμα των απορριμμάτων τον Δήμο Λευκάδας,   λέγοντας  ότι «δεν ήμασταν δουλοπάροικοι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε της Λευκάδας» Διαταγές από τον δήμαρχο Λευκάδας  εγώ και η δημοτική ομάδα δεν δεχόμαστε, αυτοί που δέχονται ας απολογηθούν στους δημότες τους παραδίδουμε στην κρίση σας….” Μια δήλωση που σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει την μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας από τον γειτονικό δήμο, καθώς δυστυχώς  η  αγαστή συνεργασία των δύο δήμων και οι  σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια μπαίνουν κάτω από ένα πρίσμα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Μάλιστα στην πρόσκληση για την έκτακτη συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ  στην οποία προεδρεύει ο κ. Κασόλας και δεν υπήρχε απαρτία,  κατηγορεί τον κ. Αποστολάκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Τσακάλη Κώστα ότι κρύβονται ενώ  απείλησε  πως σε ενδεχόμενο μη απαρτίας στην νέα πρόσκληση,  από σήμερα θα γινόταν διακοπή της μεταφοράς τον απορριμμάτων από την Λευκάδα, αδιαφορώντας αν  γεμίσει το νησί  σκουπίδια και τεθεί η  δημόσια υγεία σε κίνδυνο.

Ο κύριος Κασόλας βασίζει την επιχειρηματολογία του  στην δικαστική εμπλοκή της ΜΟΠΑΚ για την κατασκευή του νέου εργοστασίου,  από την στιγμή που με την πολιτική του εμπειρία γνωρίζει ότι σε τόσο μεγάλα έργα,  όταν υπάρχουν δυο εργολάβοι  πάντα γίνονται ενστάσεις, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν λέει κανείς ότι δεν θα υπάρξει ανάδοχος και δεν θα  γίνει το εργοστάσιο της ΜΟΠΑΚ στα πλαίσια της διαδημοτικής συνεργασίας.

Επίσης είναι γνωστό πως με τον νέο νόμο και το άρθρο 93 η Λευκάδα ες αεί θα μεταφέρει τα απορρίμματα της στον γειτονικό ΧΥΤΑ με το ίδιο τιμολόγιο και  χωρίς να είναι απαραίτητο να υπάρξει καμία προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δυο δήμων.

Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα το οποίο είναι δρομολογημένο  είναι λυπηρό να ακούγεται ένας τόσο διχαστικός λόγος που θέλει να βάλει απέναντι την κοινωνία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με την κοινωνία της Λευκάδας.

Από την άλλη διαπιστώνουμε πόσο δύσκολη είναι η όλη διαδικασία την οποία η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός χειρίζονται όλο αυτό το διάστημα,   μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον αντιμέτωπος με αντιπολιτευτικά πυρά του γειτονικού δήμου, προσπαθώντας να κρατάει χαμηλούς τόνους

Ωστόσο   γίνεται αντιληπτό ότι  η  ανέξοδη κριτική με την δημοσίευση φωτογραφιών από τα φορτηγά με τα δεμάτια  που έπρεπε να περάσουν από συγκεκριμένη διαδρομή για να πάνε απέναντι και η διαπίστωση ότι μυρίζουν!!! δεν εξυπηρετούσε την κατάσταση.

Το ίδιο συνέβη και σε πολιτικό επίπεδο καθώς σε ένα τόσο δύσκολο θέμα που ήταν γνωστό σε όλους και ήθελε λεπτούς χειρισμούς έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης για αντιπολιτευτικούς σκοπούς,  προτάσσοντας το μικροπολιτικό όφελος από το κοινό καλό της λύσης του ζητήματος με τις μπάλες του δεματοποιητή που δημιουργούν το τεράστιο πρόβλημα δυσοσμίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ

Μετά από 3 συνεχόμενες προσκλήσεις για το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ 3 ΔΕΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ο δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης και κατ’ εντολή του ο αντιδήμαρχος Τσακαλης Κώστας, επέλεξαν να κρυφτούν και να μη πάρουν θέση στο θέμα μεταφοράς νέας ποσότητας απορριμμάτων του δήμου Λευκάδος μετα από αρνητική εισήγηση του πρόεδρου του ΦΟΔΣΑ  Κασολα Θαναση  για την  μεταφορά νέας ποσότητας ΑΣΑ Λευκάδος λόγω δικαστικής εμπλοκής της Μοπακ Λευκάδος για τη κατασκευή του εργοστάσιου και την μη τήρηση του βασικού  συμβατικού όρου της από 16-8-2017 προγραμματικής σύμβασης που εγκρίθηκε μόνο με ψήφους της παράταξης  του δήμαρχου Γιώργου Αποστολάκη.
Καταγγέλλουμε στους δημότες τα πολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας  του δήμαρχου Ακτίου Βόνιτσας που ενεργεί ως εντολοδόχος του δήμαρχου Λευκάδας (που ήθελε δια της πλαγίας να παραστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ του φορέα λες και ήταν μέλος του) και φέρνει τζάμπα με την ιδία τιμή που πληρώνουν οι δημότες του δήμου Ακτίου Βόνιτσας τα σκουπίδια της Λευκάδας όπως είχε πει και ο δήμαρχος Λευκάδος σε συνέντευξη του……

Και μάλιστα να μεταφέρει χωρίς σύμβαση απορρίμματα στο Χυτά Παλαίρου.
Ας ενημερώσουν ευθέως τους δημότες αν θέλουν τα σκουπίδια της Λευκάδος μετά της νέες εξελίξεις και να σταματήσουν να κρύβονται ο δήμαρχος κ. Γιώργος Αποστολάκης και ο αντιδήμαρχος κ  Τσακαλης Κώστας.
Άλλωστε ας μη ξεχνάμε τι είχε πει σε παλιότερη συνεδρίαση του ΔΣ Ακτίου Βόνιτσας ο κ δήμαρχος ότι οι δημότες Ακτίου Βόνιτσας και Λευκάδας  είμαστε ίδιοι….
Όχι κύριε δήμαρχε  δουλοπάροικοι της Λευκάδας ούτε ήμασταν ούτε πρόκειται να γίνουμε, παρά  τις αντίθετες  προθέσεις σας.
Οι δημότες από σήμερα θα γνωρίζουν ποιοι έφεραν τα σκουπίδια και μάλιστα τζάμπα για να μη στενοχωρήσουν τους κολλητούς τους από το δήμο Λευκάδας και έχουν ονοματεπώνυμο: Γιώργος Αποστολάκης και Τσακαλης Κώστας.
Διαταγές από τον δήμαρχο Λευκάδας  εγώ και η δημοτική ομάδα δεν δεχόμαστε, αυτοί που δέχονται ας απολογηθούν στους δημότες τους παραδίδουμε στην κρίση σας….

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Να βγάλει και ιδεολογικό διχαστικό μανιφέστο ο κάθε άνθρωπος ι, όποιος θέλει το συγγραφικό πεδίο είναι ελεύθερο και ακολουθεί μεγάλη κοινωνικόσυγγραφική δόξα.
    Να μιμηθούν τον Χριστόδουλο Παμπλέκη τον Ξηρομερίτη Αιτολωακαρνάνα του 18ου αιώνα τον αντισκοταδιστή που η προτομή του βρίσκεται στον κήπο ποιητων και διανοουμένων της Λειψίας στην Γερμανία.
    Να γίνει το νέο κοινωνικό σκουπιδικό μανιφέστο , πρός χρήση, σαν το κόκκινο βιβλίο του Μάο τσε Τούνγκ, ώς σκουπιδικό κοινωνικό μανιφέστο.
    Όποιος θέλει πολίτης της Ελλάδος μπορεί να φκιάξει το μανιφέστο του. Ακόμη και ώς σκουπιδικό μανιφέστο.
    Εξ άλλου υπάρχει και η μεταμοντέρνα τέχνη από σκουπίδια. Που μπαίνει στα σύγχρονα μουσεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.