«διαΝΕΟσις»: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες – Από το 86% μόνο το 57% πιστεύει πως πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση


Άκρως αποκαλυπτική η νέα έρευνα της «διαΝΕΟσις» . Το 73% πιστεύει ότι έρχονται δυσκολότερες ημέρες σε σχέση με τον κορονοϊό.

Στην Εποχή της «Πανδημίας – Μέρος 2ο» είναι ο τίτλος έρευνας που παρουσιάζει η διαΝΕΟσις για λογαριασμό της οποίας «έτρεξε» η Mretron Analysis.

Ειδικότερα, πέντε μήνες μετά την πρώτη της δημοσκοπική έρευνα για το θέμα, επιστρέφει με πολλές από τις ίδιες -και αρκετές καινούριες- ερωτήσεις, για να αποτυπώσει το πώς ζουν οι Έλληνες στην πανδημία σήμερα. Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία Metron Analysis το διάστημα 15-22 Σεπτεμβρίου 2020, και έγινε τηλεφωνικά σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα με πανελλαδικό δείγμα 1.257 ατόμων ηλικίας 17 και άνω.

Μεταξύ άλλων και όπως αναφέρει ο Στράτος Φαναράς η αρχική αισιοδοξία για την πορεία της χώρας λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας μειώνεται σημαντικά. Το ποσοστό όσων θεωρούν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν «προς τη σωστή κατεύθυνση», από το 86% του περασμένου Απριλίου κινείται τώρα στο 57% (30 ποσοστιαίες μονάδες κάτω) και από στοιχεία ερευνών που είναι σε εξέλιξη φαίνεται πως η επιβάρυνση είναι συνεχής.

Παράλληλα, τα πέντε πρώτα συναισθήματα που αναφέρονται από τους ερωτώμενους έχουν αρνητική χροιά. Αβεβαιότητα (32,5%) και ανασφάλεια (32,1%) κυριαρχούν, ενώ η αισιοδοξία ,από την πρώτη θέση στις συνολικές αναφορές του Απριλίου με 39,8%, έχει υποχωρήσει στην έκτη με 15,8% (25 ποσοστιαίες μονάδες κάτω).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 40.9% των πολιτών δηλώνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση έχει χειροτερέψει από τότε που άρχισαν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Δείτε σε πίνακες τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας:

Δείτε αναλυτικά την έρευνα

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.