Διαμαρτυρία του Αγελαδοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας-Πρέβεζας για τις αλλαγές στην παραγωγή γιαουρτιού – Ο Τ. Μπρούβας στον Prisma 91,6


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας – Άρτας για τις αλλαγές στην παραγωγή του γιαουρτιού.
Σε σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξιάρχης Μπρούβας, αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, γίνεται πολύς λόγος για το γιαούρτι που παράγεται και διακινείται στη χώρα μας. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, θεωρούμε πως ως παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος οφείλουμε απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, να πάρουμε θέση.
Στον απόηχο των μνημονίων, στις χιλιάδες σελίδες των νόμων που οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου ψήφισαν, καθορίζεται η δυνατότητα ονομασίας ως γιαουρτιού προϊόντων που παράγονται από επεξεργασία σκόνης γάλακτος ή άλλων φθηνών εισαγομένων πρώτων υλών. Αυτό γίνεται στο όνομα της προσφοράς στον καταναλωτή οικονομικών προϊόντων.

Μια επίσκεψη στις διάφορες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, αποδεικνύει πως τα προϊόντα που παράγονται με αυτό τον τρόπο και βρίσκονται ήδη στα ράφια τους, κυμαίνονται σε τιμές που είναι ίδιες ή ακριβότερες από τα αντίστοιχα που παράγονται από Ελληνικό γάλα και δίνουν κατ’ εμάς το γνήσιο γιαούρτι. Το γάλα που παράγεται στη χώρα μας λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών και της διατροφής των ζώων είναι υψηλής διατροφικής αξίας όπως και τα προϊόντα που παράγονται από αυτό.

Δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί προτιμούν να προασπίσουν και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των αγελαδοτροφικών μονάδων της Βόρειας Ευρώπης ή της Γαλλίας παρά να διασφαλίσουν στον Έλληνα καταναλωτή ποιοτικά προϊόντα ενισχύοντας ταυτόχρονα την Ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Δεν σκοπεύουμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μπορούμε να βλέπουμε ως θεατές τις οικογένειές μας να πετάγονται στο περιθώριο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας κάτι εκτός από τη φτώχεια και την εξαθλίωση» καταλήγει.

Ο κ Μπρούβας μίλησε στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Ακούστε το απόσπασμα:

About Ομάδα Σύνταξης 28461 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.