Διάλεξη Μαρίας Ευθυμίου στο Φουαγιέ Ανοιχτού Θεάτρου VIDEO


Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου με θέμα :

“Τα ισχυρά σημεία του ελληνισμού στα 4.000 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας του”

Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσα στην εβδομάδα από τον Prisma 91,6

 

Η Μαρία Ευθυμίου μας ταξίδεψε, με τον μοναδικό χειμαρώδη τρόπο της, στην γνωστή και άγνωστη ιστορία μας, υπενθυμίζοντας μας, μέσα από τα διαχρονικά δυνατότερα σημεία του ελληνισμού, τις ρίζες μας, τις βάσεις μας, την ίδια την ουσία του πολιτισμού μας.

Η ματιά της περνάει μέσα από την ποίηση, τη μουσική, τον λαϊκό πολιτισμό αλλά και τα επιστημονικά επιτεύγματα, για να προσεγγίσει την ιστορική αλήθεια.

Με αυτόν τον τρόπο η ιστορία γίνεται ένας δρόμος ατομικής και ομαδικής αυτογνωσίας, τόσο γοητευτικός όσο η μνήμη και ο χρόνος, οι συνταξιδιώτες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Βιογραφικό Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Σορβόννη.

Από το 1981 ανήκει στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει βιβλία, δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, κ.α. Έχει παραθέσει μαθήματα στο ευρύ κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τιμήθηκε με το “Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας” το 2013.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24141 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.