Διαδικτυακές συναντήσεις για γονείς: “Covid και εφηβεία”


Οι «Διάλογοι Γονέων» από το σπίτι:

«Covid-19 και Εφηβεία»

Διαδικτυακά κάθε Τετάρτη 6.00-8.00 το απόγευμα από 18.11.2020

 

Η καραντίνα και γενικά τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας είναι μια κατάσταση δύσκολη για μικρούς και μεγάλους. Αναγκαία η λήψη των μέτρων, απαιτητική όμως η διαχείριση της καθημερινότητας σε μια συγκυρία που η οικογένεια συναντιέται ξανά και τα μέλη της καλούνται να συμβιώσουν ουσιαστικά, να «ξαναγνωριστούν» και να μοιραστούν τις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές τους…

Η τοπική μας Εκκλησία, αντιλαμβανόμενη τη νέα αυτή πρόκληση των καιρών και την σταθερή ανάγκη των νέων οικογενειών για συμπαράσταση στο μεγάλωμα των παιδιών και τη γενικότερη πορεία τους, αποφάσισε να διοργανώσει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ τους καθιερωμένους πια «Διαλόγους Γονέων».

 

Σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. «Παιδανάπτυξη» και μία νέα, άριστα καταρτισμένη επιστήμονα, την κυρία Αναστασία Κούρτη, ειδική παιδαγωγό και εκπ. παιγνιοθεραπεύτρια, προσκαλεί όσους γονείς ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό το ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα διεξαχθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας “Zoom”.

 

Πρόκειται για τέσσερις (4) συνολικά διαδικτυακές συναντήσεις. Θα αρχίσουν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020. Θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 18.00 – 20.00.

Για πρακτικούς λόγους θα μπορούν να γίνουν δεκτοί μέχρι 15 συμμετέχοντες, επόμένως χρειάζεται δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020. Προϋπόθεση της συμμετοχής είναι η τήρηση της εχεμύθειας  από μέρους όλων των συμμετεχόντων.

 

Το γενικό θέμα είναι:  « Covid-19 και εφηβεία» και θα συζητηθούν τα εξής ειδικότερα ζητήματα, σχετικά με τις δυσκολίες που προκύπτουν από το lockdown και τον περιορισμό των εφήβων στο σπίτι:

  • Ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες
  • Συμπεριφορές κακής χρήσης και εξάρτησης από Διαδίκτυο και οθόνες
  • Συγκρούσεις εφήβων-γονέων
  • Φροντίδα του εαυτού ως γονέων

 

Αναμένεται να είναι μια πρωτόγνωρη εποικοδομητική εμπειρία, ελπίζουμε δε και καρποφόρα για τις ενδοοικογενειακές σχέσεις.

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2645022415 (εσ.: 22) και 6974795265 (π. Ιωαννίκιος) ή με μήνυμα στο messenger με την επωνυμία: Κέντρο Νεότητας (Λευκάδας – Ιθάκης).

 

Λευκάδα, 12 Νοεμβρίου 2020

 

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

About Ομάδα Σύνταξης 28458 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.