Δεύτερες σκέψεις για τον οδικό τουρισμό μετά την αύξηση των κρουσμάτων στα Βαλκάνια


Μπορεί στην Ελλάδα ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού να παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για την ώρα, ωστόσο η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική σε πολλές άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένων και γειτονικών μας.

Η ανακοίνωση για 40 νέα κρούσματα στην Κίνα με τα 27 από αυτά σε συνοικία του Πεκίνου προκαλεί σχετική ανησυχία, όπως και η αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες αμερικανικές Πολιτείες. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο πληθυσμός εμφανίζει κόπωση όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, προειδοποιώντας εμμέσως για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

Στην περιοχή μας η Αλβανία ανακοίνωσε χθες 69 κρούσματα, η Τουρκία 1.592 και 18 θανάτους, η Βόρεια Μακεδονία 100, η Ρουμανία 166 και 17 νέους θανάτους, η Σερβία 57 και έναν νέο θάνατο και η Βουλγαρία 51 και δύο νέους θανάτους. Από όλες τις γειτονικές χώρες οι ελληνικές αρχές επέλεξαν χθες να ανοίξουν μόνο τα σύνορα με τη Βουλγαρία και θα επανεξετάσουν τις επόμενες ημέρες την απόφασή τους με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συνολικά σε όλο τον κόσμο έχουν αναφερθεί 8 εκατ. κρούσματα και τουλάχιστον 436.000 θάνατοι. Στις ΗΠΑ -που βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης- έχουν αναφερθεί 2,11 εκατ. κρούσματα και τουλάχιστον 116.000 θάνατοι. O κορονοϊός «καλπάζει» σε χώρες όπως η Βραζιλία που μόνο χθες ανακοίνωσε 23.674 νέα κρούσματα και 729 θανάτους. Η νοτιοαμερικανική χώρα είναι δεύτερη στην κατάταξη σε απώλειες, καθώς έχουν ανακοινωθεί 44.118 θάνατοι.

fpress.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27498 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.