Δεν συζητήθηκε το θέμα των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Τι αποφασίστηκε -ΗΧΗΤΙΚΟ-


Το παρών στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν μέλη της επιτροπής κατοίκων ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, έπειτα από αίτημά τους που είχε κατατεθεί τον Μάιο και απευθυνόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας αναφορά στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Η πρωτοβουλία πολιτών είχε αιτηθεί το δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει με αίτημά του προς τα αρμόδια υπουργεία την ανάκληση των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και την παύση κάθε διαδικασίας ερευνών και εξόρυξης υδρογονανθράκων, καθώς και την ανάπτυξη ειδικού προγράμματος εξοικονόμησης και χρηματοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ιόνιο και τις χερσαίες περιοχές, ζητώντας το αίτημα αυτό να έρθει ως επείγον στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ Γκογκάκη,  αντιπροσωπεία της επιτροπής πολιτών επισκέφθηκαν την δημοτική αρχή το Μάιο στο γραφείο του δημάρχου, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και τους είχαμε πει ότι το θέμα συζητήθηκε  σε ξεχωριστή συνεδρίαση, με αφορμή τη στρατηγική Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει θέση και έχει καταθέσει προτάσεις του και επομένως δεν έχει λόγο να επανέλθει σε αυτό το θέμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι θέμα δεοντολογίας, καθώς αυτό το δημοτικό συμβούλιο μπαίνει στη λήξη της θητείας του και είναι ζήτημα αν θα γίνει ακόμα μία συνεδρίαση. Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο στο δημοτικό συμβούλιο μπορεί να συζητάει θέματα με επείγοντα χαρακτήρα και όχι να συζητάει θέματα που να δεσμεύουν την επόμενη δημοτική αρχή.

Ο κύριος Γρηγόρης Γκογκάκης ομολόγησε  ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης για  το θέμα στην κοινωνία και αυτή πρέπει να γίνει με συγκροτημένο τρόπο από τα νέα περιφερειακά και αυτοδιοικητικά όργανα που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες εκλογές σε όλη τη διοικητική περιφέρεια Ιονίων Νήσων με νέο τρόπο και αυτό το θέμα πρέπει να το κρίνει η νέα Περιφερειακή αρχή, ίσως και η νέα δημοτική αρχή και για αυτό το λόγο δεν ήρθε για συζήτηση το δημοτικό συμβούλιο και ούτε προτείνουμε να το φέρουμε εκτός ημερήσιας διάταξης.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις με την κυρία Καρφάκη στην τοποθέτησή της να λέει ότι δεν είναι σωστό να μην συζητηθεί σε μία άλλη συνεδρίαση, γιατί όταν συζητήθηκε πριν 2 χρόνια ηταν ως ενημέρωση των διαχειριστών των ελληνικών πετρελαίων που έχουν αναλάβει τα έργα και υπογράφουν αυτές συμβάσεις, καθώς και έναν δύο συνεργατών τους επιστημόνων, καθώς ποτέ κουβεντιάσαμε είμαστε υπό την επήρεια των θέσεων όλα αυτόν τον ειδικών και των ωφελουμένων από αυτή την υπόθεση, εκτιμώντας ότι είναι έλλειμμα και τον κόσμο να μην ενημερωθεί πιο σωστά.

Σε πολλές περιπτώσεις το θερμόμετρο οι συζητήσεις ανέβηκε με τους εκπροσώπους της επιτροπής κατοίκων να επιμένουν να συζητηθεί το θέμα καθώς είναι ιδιαίτερα σοβαρό και τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει σε σχέση με δύο χρόνια όταν είχε υπάρξει ενημέρωση.

Τελικά αποφασίστηκε το δημοτικό συμβούλιο, εκφράζοντας και την αγωνία της επιτροπής πολιτών να προωθήσει αυτό το αίτημα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών και της κοινωνίας, να διαβιβάσει το αίτημα και να απαιτήσει, να ζητήσει από τα αυτοδιοικητικά όργανα της περιφέρειας και του δήμου, να οργανωθούν ενημερωτικές ημερίδες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την ενημέρωση, πολιτών, φορέων, θεσμικών για να υπάρξει μία συγκροτημένη απόφαση.

Ακούστε όλη την συζήτηση:

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22901 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Πετρέλαια now στο Ιόνιο, το θαύμα της εγχώριας αναπτυξιακής ενεργειακής ουτοπίας, πετροχημικά τώρα μαζί απ την πρώτη μέρα διύλισης.Το ημιτελές πετροχημικό όνειρο τπυ 1979-1980 που έμεινε ημιτελές στο Μεδολόγγι Κατοχή, απ τις αντιδραστικές περιφερειακές σκοταδιστικές δυνάμρις .
  Τα Ντραίηκ ( οι πυραμιδοειδείς πύργοι εξόρυξης του μαύρου χρυσού ) στην ξηρά και οι εξέδρες άντλησης μέσα στην θάλασσα του Ιονίου Πελάγους , θα εξιτάρουν και θα μορφοποιούν τα οράματα μας σε ζωογόνο και ζωοποιό απτότητα.
  Petroleum now
  ——-
  Ντούκου ντούκου οι αντλίες // θα χτυπούν ολημερίς// μπροστά στο αναπτυξιακό όραμα // δεν θα μείνει ασυγκίνητος κανείς.
  Μετρικούς τόνους πετρελαίου // ημερήσια θα εξάγονται απ την γής // την ευημερία και την πρόοδο // δεν θα την στερηθεί κανείς.
  Η περιοχή θα αναζωογονηθεί // από πλούτο και ευημερία // αυτή θα είναι η βάση // για την κοινωνική στην περιοχή αρμονία.
  Θα φύγουν οι παλιοί οι καφενέδες // με τα τσίπουρα και ρακιά // campari its passion θα πίνετε // και άλλα ποτά εκλεκτά.
  Οι τέχνες θα ανθίσουν // η φιλοσοφία και η ποίηση // στο κάθε μέρα η διαβίωση // θα προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση.
  Ετοιμαστείτε να αποδεχτείτε // έναν κόσμο διαφορετικό // πέρα από υποψίες και ανασφάλειες // με κεκτημένο τον αλτρουισμό.
  Petroleum now

 2. Όταν χτυπήσει το πρώτο γεωτρύπανο για πετρέλαιο στο Ιόνιο αυτές οι εικόνες με τις στημένες φωτογραφίες καιβτα παρωχημένα ξεφωνημένα ( ας ιναι στην Αγγλική γλώσσα) πανώ θα εκλείψουν.
  Και όλο το σύμπτωμα ανθρώπων και πανό, ώς λεφούσι της ενεργειακής αντίδρασης με την χρεωκοπημένη αισθητική παρουσία θα ξοφλήσει τελειωτικά.
  Η ύπαρξη και χρήση του πανό στα Αγγλικά ώς σύνθημα δείχνει και την πορεία εξάντλησης αυτού τπυ είδους των διεκδικήσεων με τις ψευτομαζικότητες και τα συλλογικά διεκδικητικά δήθεν μπαλαμούτια χρόνων διαφόρων ομοιοπαθητικών ομάδων αλληλοστήριξης των ψοφοδεών υπάρξεων.
  Το πετρελαικό πσραγωγικό ενεργειακό όραμα και momentum της χώρας δεν μπορεί να ανασταλεί προοδευτικά , οργανώνεται συγκροτείται ώς αναγκαιότητα της εποχής και οδεύει πρός την εξόρυξη και για να ακουστεί ο χαρμόσυνος χβογόνος ήχος – ντούκου ντούκου- και διαρκής βόμβος των αντλιών και εγκαταστάσεων εξόρυξης του ενεργειακού για την χώρα χρυσού.
  Η εξόρυξη ενεργειακών πόρων θα συνδέσει την Ελλάδα με τις πλατύτερες πολιτισμικές οντότητες του πλανήτη στημ βάση της χώρας πετρελαιοπαρωγού με άλλες αντίστοιχες χώρες της οικονομικής και ενεργειακής νεωτερικότητας .
  Οι φωτογραφικές και βιντεακές παραστατικές αντιδραστικές ομφαλοσκοπήσεις -σαν την φωτογραφία εδώ- θα αποτελέσουν αραχνιασμένο σκηνικό και σκελετικές εκφράσεις που θα ταξινομούνται ώς προαρχαιολογία με τις μεθόδους χρονολόγησης του ενεργού άνθρακα 14.
  Τι βαυκαλίζονται πάνω σε κακοκαρφωμένες σχεδίες σε ένα σκηνικό λούμπεν ανθυποβατζμάνηδων ( ούτε κάν βατζμάνηδων ) που φυλάνε παροπλισμένα κουφάρια πλοίων σαπισμένα σκουριασμένα, λίγο πρίν πάνε στα διαλυτήρια ή λίγο πρίν βουλιάξουν μια για πάντα απ την σαπίλα και την σκουριά.
  Ο κόσμος των σύγχρονων γεωτρηπάνων ( τα ονομαστότερα είναι τα τρυπάνια Χιούζ απ την οικογένεια την οποία προήλθε και ο πρωτοποπόρος της αεροπορικής μεταφοράς στον πλανήτη και παθιασμένος αεροπόρος Χάουαρντ Χιούζ μαζί και μεγάλος ερωτιδεύς γυναικών ηθοποιών καλονών του Χόλυγουντ) είναι ο κόσμος που ώς δάνειο του Δυτικού πολιτισμού έρχεται με σκάλα τα Επτάνησα για την Ελλάδα. Και θα σαρώσει σαν σκουπίδια κάθε ακόμη και παλιο-συνήθεια εξ ψευτο-αντιστασιακής δήθεν αδρανείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.