Δείπνο με άρωμα πολιτικής…


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δείπνο εργασίας, η χαλαρή συζήτηση σε γνωστή ταβέρνα.

Η κάμερα του Lefkada today ” συνέλαβε” πριν λίγες ημέρες τον  βουλευτής Λευκάδας Θανάση Καββαδά,τον δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό και  το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Σπύρο Βεργίνη  μαζί με  πανταχού παρόντα δημοτικό σύμβουλο Μάκη Μελά σε βραδινό δείπνο στην γνωστή ταβέρνα “Σέσουλα” στο Δράγανο.

Το θέμα της συζήτησης είναι άγνωστο,  ωστόσο μπορούμε να εικάσουμε ότι το μενού θα είχε αναφορές τόσο στην τοπική όσο και στην κεντρική ζωή του τόπου.

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

21 Comments

 1. Ο Μακης ειρωνευεται με τον τροπο του εδω και αρκετο καιρο το βουλευτη.Ο Καλος θελει τον μακη στο ψηφοδελτιο του κι ο τριτος ηταν ο συμπεθερος.Ποιον εθαβαν? ΤΟ Δρακο.. Αρα ολοι τα βρηκαν. κι εσυ ψαχνεις αν βρωμανε οι καδοι,η αγορα η τα απορρηματοφορα..Ω τρομαρα σου ερμε λαε..

 2. Κυριάκο ρίξε τα αναδρομικά
  είμαστε έτοιμοι για ξόδι
  και κάθε χρόνο ρίχτα μας
  μέσα στο καλοκαίρι
  μας δίνουν ανάταση σύψυχα
  σαν επαναστατικό σεφέρι.

  Η χειρονομία σου αυτή
  σαν Έλλην κυβερνήτη
  σε αναβάζει πρωτοπόρο πολιτικό
  σε όλον τον πλανήτη.

  Εμείς σου υποσχόμεθα
  πώς θα τα αναλώσουμε
  σε κατανάλωση πλατιά
  μες την οικονομία
  και έτσι το κράτος θα βρίσκεται
  με εισπράξιμη έμμεση φορολογία
  και τα κρατικά ταμεία θα ωφεληθούν
  μες την δύσκολη συγκυρία
  που χρόνια ολάκερα επέφερε
  η της χώρας χρεωκοπία.

  Απ την Ευρώπη τράβα κονδύλια
  και φέρτα μες την Ελλάδα
  τώρα με την κρίση του κορονοιού
  είναι μεγάλη ευκαιρία
  η χώρα να ξεπεράσει ποιά
  την λειψή νομισματική κυκλοφορία
  η συναλλακτικότητα να κινηθεί
  μαζί και η εμπορία
  και στην κυβερνησή σου να δώσουμε
  εύσημα και βραβεία
  και το πολιτικό σου όνομα
  να γραφεί στην ιστορία.

  Τράβα όσα παρισσοτερα μπορείς
  απ τα Ευρωπαικά ταμεία
  τα περισσότερα είναι και καλύτερα
  και εξάπτουν την φαντασία
  όλων των Ελλήνων πολιτών
  αλλά και των επί γής ανθρώπων
  που περιμένουν όλοι κάθε φορά
  το χρήμα να κυλήσει
  και τις τσέπες των παντελονιών
  μέσα να εισχωρήσει και να τις γεμίσει.

  Να φουσκώνουν οι τσέπες από ευρώ
  σε τούβλα από χαρτονομίσματα
  και οι συνταξιούχοι όλοι πιά
  νάναι ευτυχισμένοι
  να πίνουν αν χρειαστεί διπλό καφέ
  και να μιλούν σε όρους καθημερινούς
  και όχι αοριστολογίες στην ενεγκαμένη.

  Βαρεθήκαμε χρόνια τώρα
  τις εικονικές συζητήζεις
  θέλουμε μέρες ρεαλισμού
  που το χρήμα εξασφαλίζει
  και που τα καταναλωτικά μας όνειρα
  τα πραγματοποιεί
  για να επέλθει η κοινωνική ομόνοια
  απ την επάρκεια χρημάτων
  στην καθημερινή ζωή.

  Κυριάκο Μητσοτάκη τώρα
  πίστωσε τους λογαριασμούς
  με τα αναδρομικά των συνταξιούχων
  θα τα τραβήξουμε απ τα ΑΤΜS
  απ το ίδιο βράδυ αυθημερόν
  που τα λεφτά θα μπούνε
  και όλοι ευχαριστημένοι θα είμαστε
  και ολόψυχα θα χαρούμε
  και σένα ώς πρωθυπουργό
  θα σε ευγνωμονούμε.

 3. Στην επόμενη συνάντηση θα σε καλέσουμε για να μας πεις τις απόψεις σου παρε τηλεφωνο στο 2645 033465 Σεσουλα η 6977084166 Μακης

 4. Ο Κ.Καραμανλής το 1975 ώς πρωθυπουργός δεν υπέδειξε υποψήφιους δημάρχους και κοινοτάρχες απ την Νέα Δημοκρατία λέγοντας :”” να εκέγούν οι καλύτεροι σε κάθε τόπο””.
  Επεκτείνοντας αυτό σήμερα στην Λευκάδα πρέπει σε αριστίνδην σύνθεση το Δημοτικό συμβούλιο να ορίσει τους αρίστους των αριστίνδην για να προχωρήσουν τον Δήμο.
  Ο Δήμος Λευκάδος δεν πάει όπως απαιτείται , οι εμπλεκόμενοι έστω και διαπαραταξιακά για το διαχειριστικό του Δήμου, δεν το πάνε όπως πρέπει, χρειάζεται ενίσχυση αριστείας και γνωστικότητος και γνωσιακότητος των δημοτικών θεμάτων.
  Εξ άλλου και τα δημοτικά θέματα ( δηλαδή η πολιτειακή κοινωνική κατά τόπους οργάνωση) δεν μπορεί να αφήνονται στην ψηφολογική μηχανιστική των εκλογικών αιρετοτήτων.Απαιτούν ευρύτερο κοινωνικό αφουγκρασμό και προσδιορισμό.

 5. Μεγάλη Συνάντηση των “εκλεκτων””της τοπικής πολιτικής.Οι οποίοι δεν εχουν κάποιο προσωπικό εργο να δείξουν στην αυτοδιοίκηση..ΚΑΝΈΝΑΣ ΑΠΌ ΑΥΤΟΎΣ!!!Μόνο ο Βεργίνης ο Σπύρος του Παναγιώτη χρόνια μέλος της ΝΔ αλλά δεν είναι στην παρέα….ευτυχώς!!

  • Ευτυχώς που είσαι εκτός τόπου και χρόνου..Τουλάχιστον για μενα θαπρεπε να ξέρεις..Δεν θα σου αρέσει αλλά στη Λευκαδα Μαργελης και Μελας έχουν γράψει αυτοδιοικητική ιστορια…..Ρωτησε και τον Βεργινη……
   ..

 6. Θα πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες πρωτοβουλιών των πολιτών και μέσα στην πόλη καινστα χωριά , που μαζί με τους εκλεγμένους να συντονίζουν και μεταφέρουν τα θέματα στην διοίκηση του Δήμου.
  Τα ανεπιτήρητα ζώα Βό’ι’δια στην Καρυά και φέτος ισοπεδώσανε τα πάντα. Μπαίνουν μέσα σε φραγμένα με συρματόπκεγμα χωράφια καιωτα γκρεμίζουν όλα με αοοτέλεσμα πρόσθετες ζημίες αποκατάστασης φου φράχτη , και τελικά απογοήτευση και εγκατσλειψη των καλλιεργειών.Και φαίνεται ότι αοό τον κόσμο που έχει μείνειβστα χωριά κσι δη τους νέους έχειβαρχίσει καθ κινείται το παραγωγικό ενδιαφέρον .
  Ρεβύθια , λαθίρια ( φάβα), αμπέλια φέτος ισοπεδώθηκαν στον Κάμπο της Καρυάς.
  Είναι κοινή ομιλογία των ιδιοκτητών που είδαν τον κόπο τους να καταστρέφεται.
  Αναφέρονται 2 ειδών μοσχάροα ελεύθερα.
  Τα εκτελμώς ντόρκα και τα σηματοδοτούμενα που και αυτά τα έχουν ελεύθερα ώς επιδοτούμενα.
  Προτείνεται σε ομάδα πρωτοβουλίας απ τα χωριά να ανέβει με τον βουλευτή στο πρωθυπουργείο να εκθέσει το θέμα.
  Στην περιοχή ακούγεται μόνιμα η έκφραση : “”Δεν υπάρχει κράτος “” κάτω από την αγανάκτηση των κστοίκων.
  Προστατεύονται τα ζώα και όχι οι άνθρωποι. Και για τα σηματοδοτούμεωα μοσχάρια για αυτά είναι υπελυθυνος ο κάθε κτηνοτρόφος ιδιοκτήτης.
  Η επιτροπή εκ της περιοχής να επιδιώξει συνάντηση με τους ευρωπαικούς θεσμούς στην πρωτεύουσα, ή με τεχνικό σύμβουλο να επιδιώξει ενημέρωση ηλεκτρονική των Βρυξελλών που δίνουν και τα κονδύλια επιδοτήσεων.

 7. Τα συμφέροντα και οι τάσεις για την απομόνωση της Ορεινής Λευκάδος είναι αναγνώσιμα κάπως.
  Και για τον πρόσθετο λόγο, πέρα τον συρμό της παραλιακότητας,οτι η βάρυνση της παραλακής ζώνης λόγω ελλείψεων υποδομών που θα εμφανίζεται ολοένα κσι δραστικότερα αοό δώ και πέρα, δεν θέλουν να λειτουργήσει υπερ της παραγωγικής και τουριστικά ορεινότητας. Γιατί τότε αρχίζει το σχολάζων του κτιριακού παραλιακού κεφαλαίου. Όχι βέβαια πώς η θρεινή κτιριακότητα μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά τουριστικά απέναντι στα παράλια, αλλά ασφαλώς εθισμένα τα παράλια σε μια μόνιμη ώς τώρα πληρότητα σκέφτεται ότι και η παραμικρή απώλεια αποτελεί κόστος.
  Εξ άλλου και η ύπαρξη του ενφια τα τελευτια 10 χρόνια και ώς το 2031 ( κατά συριζαικό των αξούργων νόμο) αποτελεί κριτήριο της αναηκαιότητας της υπερεκμετάλευσης των παραλίων κτιριακά.
  Αποτελεί περίεργο γεγονός η κατάσταση της ορεινής Λευκάδος που δέχεται τις επιδρομές των ορδών των ανεπιτήρητων βο’ι’διών , και οι πρώτοι που έπρεπε να ενεργούν χρόνια άμεσα για να μην γιγαντωθεί το πρόβλημα ήταν οι παράλιοι και της πόλης της Λευκάδος ενδιαφερόμενοι για την Νήσο, μέσα στο πλαίσιο τγς συνολικής αγοριας ζήτησης και οικονομικής ζωής του τόπου στην Νήσο, όπως αυτή η οικονομική ζωή προσδιορίζεται και τον χειμώνα περισσότερο και το καλικαίρι λιγώτερο απ την αγοραία κίνηση του πληθυσμού στην Νήσο.
  Γιατί δεν έχει όφελος ο κάτοικος ή επαγγελματίας της Παραλιακής από την ύπαρξη αγροτικής παραγωγής -όση υπάρξει- των ορεινών , που τώρα κσταστράφηκε μόνιμα πλέον από τα βόδια?
  Γιατί απ το Νυδρί και την Νικιάνα δεν έχουν όφελος απ την όποια μικροαναπτυξιακή διαδικασία της ορεινής Λευκάδος ώς εναλλακτικότητα τουριστικής κίνησης του τουρίστα μέσα στο νησί??
  Οι καταστηματάρχες της πόλης λειτουργούν ανεξάρτητα του τζίρου οου παράγει ώς ενδοχώρα η όποια οικονομικότητα της ορεινής Λευκάδος??
  Οι όροι πρωτεύουσα και συμπρωτευουσα στην Λευκάδα που ακουμπάνε στην πόλη και στο Νυδρί οικονομικόδυναμικά , πώς εγκυρώνονται κοινωνικά όταν δεν εμπεριέχουν και την ενεργή κοινωνική παρεμβατικότητα για την προστασία και ασφάλεια στην Νήσο??
  Η εποχή των τοπικιστικών συνόρων και διαγκωνισμών ( λαγκάδια -χείμαροι-λόφοι) έχει παρέλθει οριστικά χρόνια.
  Η όποια ευφορία κοινωνική οικινομική είναι θέμα γενικής διασποράς και όχι προσδιορισμένης σε έναν ημιαστικό επαρχιακό ιστό, όπως και η κατανάλωση και του εγκατοίκου και του επισκέπτη.
  Οι εξωτερικές οικονομίες από μια παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα έστω και ώς τοπικότερα προσδιορισμένη λειτουργούν μεγενθυτικά διασπειρόμενες στην Νήσο και σε όρους οικονομικής κίνησης μέσα στην Νήσο.
  Αν επιλεγεί το οικονομικά μικροτοπικιστικά και ατομικά προσδιορισμένο μοντέλο , τότε κινδυνεύει στον μέσο χρόνο με καθίζηση η εγχώρια όποια προστιθέμενη αξία της όποιας παραγωγικής ( τουριστικής) δραστηριότητας και η συνολική αγοραία κίνηση.
  Το πανδημικό φαινόμενο το 2020 και ότι επέφερε για δείξει καθαρά την ανάγκη και σημασία της ζωογόνησης της εσωτερικής οικομικό παραγωγικής εμπορικής διεργασίας.
  Ένας δείκτης θα είναι -αν μπορούσαν να υπάρξουν μαζικά σωρρευτικά στοιχεία- τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε δημόσιο και δάνεια , το πλήθος και η διάρκεια των ρυθμίσεων σε φόρους, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, η ανανεωτική κίνηση των εμπορευματικά το Φθινόπωρο και την Άνοιξη, το ύψος και η εποχιακότητα του τζίρου μέσω πλαστικού χρήματος , η εισπραξιμότητα σε φπα του δημοσίου ανά εποχή, και άλλα σφαιρικά ολικά στοιχεία . Αν υπήρχαν στοιχεία διαθέσιμα που καλά είναι οι θεσμισμένοι συλλογικοί επαγγελματικοί φορείς της Νήσου σε συνεργαια με το κράτος και το πιστωτικό σύστημα να αρχίσουν-αν δεν το κάνουν ήδη- να μελετούν κάθε χρόνο.
  Η άποψη της εξατομίκευσης ( και σε όρους ατόμων και τοπικά ) της οικονομικής δραστηριότητας ελιναι και ξεπερασμένη και ατελέσφορη και επικίνδυνη ειδικοδυναμικά. Παραγάγει στον χρόνο αντιοικονομίες κλίμακος συνολικά και ραγδαία αύξηση του κόστους εξατομικευμένα παραγωγικά πλέον φαινόμενα αγοραίας περιχαράκωσης, απαξίωση των παγιοποιήσεων προοδευτικά και οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.

 8. Ο Αθανοδραγανίτης οικονομολόγος και αυτοδιοικητικός Κος Μελάς Μάκης και εμπειρία έχει στα Δημοτικά ώς υπέρβαση και αντιμετώπιση δυσκολιών στον παλαοτερο Δύσκολο Δήμο Απολλωνίων και ευθαρσώς διαφανώς δημοκρατικά διατυπώνει τις απόψεις του. Και λόγο πρέπει να έχει βοηθητικό κύρια στον ενιαίο πλέον Δήμο Λευκάδος ώς επικουρία της Δημοτικής αρχής και βοήθεια μαζί στην πολιτική εκπροσώπηση της Νήσου για τα τοπικά θέματα.
  Θ.σ.α

 9. Ο δείπνος δεν ήταν μυστικός
  σαν το κρυφό τσιμπούσι
  ήταν φανερός και διαφανής
  σε όμορφο καλοκαιρινό περιβάλλον
  κι αυτό μας δείχνει σημειακά
  για το κοινό ενδιαφέρον
  των παραγόντων του Νησιού
  στην δύσκολη εποχή
  και το Dinner αυτό μας έδειξε
  ομόνοια των παραγόντων αγαστή.

  Μόνο θετικά θα προκύψουν
  απ το τραπέζι αυτό
  για την και λογικά δοκιμαζόμενη Νήσο
  το 2020 απ τον κορονο’ι’ό
  και αυτό θα είναι το ώφελος
  της από κοινού λειτουργίας
  των παραγόντων του Νησιού
  υπερ τγς του Νησιού κοινωνίας.

  Και άλλοι παράγοντες της Νήσου
  να δούν την πρακτική αυτή
  κανένας δεν περισσεύει
  στην προσπάθεια ώς πολιτική
  ώς κοινωνία δημοτών
  για την πρόοδο του Νησιού
  των επιχειρήσεων της γεωργίας και του Τουρισμού.

  Καλύτερη αρχή δεν γίνεται
  στην τρέχουσα συγκυρία
  γιατί κάθε εξατομίκευση
  δεν είναι ανθρώπινη πρακτική
  είναι μόνο για ζώα και θηρία.

 10. Αυτή η Λευκάδα η βρώμικη,τοξική η άναρχη σίγουρα ειναι του Μαργέλη έργο και των συνεργατών του,Κι αν μου βρεις ένα έργο που λειτουργεί και κρατάει στο χρόνο γράψτο μου να το μάθουμε κι εμείς…..

  • Κατ αρχή η παρουσία του Μαργελη στα κοινά έχει 12 χρόνια Δημαρχος στο δήμο Λευκάδας που ήταν μόνον η πόλη , 4 χρόνια στη Νομαρχία 3 χρόνια στη Βουλή και 9 χρόνια στην αντιπολίτευση το 1978 82 στο δήμο , 4 χρόνια στην αντιπολίτευση στη Νομαρχία 1994 98 και 1 χρόνο την περίοδο 2014 – 15 στο δήμο ξανά αντιπολίτευση. Απ όλα πεζόδρομος αγοράς οδός Γκολέμη ,Σικελιανου , Πολιτιατικο Κέντρο κλπ το κράτημα της Μαρινας υπέρ του Δήμου όλου του νησιού με τα έσοδα να μένουν στο δημοτικό ταμείο ήταν και είναι αυτό μας κρατάει ζωντανούς αυτοδιοικητικά. Τ αλλά που γράφεις δείχνουν ποσό μικρόψυχος είσαι. Δεν λέω πως τάξανε όλα σωστά αλλά έχει θετικό έργο.Για τους άλλους γράψε εσυ…..

 11. Τα Ε2 – Ε9- Ε6 ( για να μαθαίνουν κάποια νέα μειράκια και να θυμούνται οι παλιές οι κτσούρες ) – τα Ε1 τα Ε5 Τα Ε3 – Υπήρχαν και τα Ε4 – είναι οπορτουνιστικόκρατικές αποκλήσεις από το κοινωνική ιδεολογία.
  Για την αντιγραφή : ο Δαυλιάνης

 12. Ο σοβαρός πολιτικός Στέφανος Μάνος το 1992 ώς κράτος κάλεσε τους πολίτες δίκην αμνηστείας , να δηλώσουν στο Έντυπο Ε6 τα κινητά περιουσιακά στοιχεία ( καταθέσεις-τιμαλφή κλπ) και για να τα νομιμοποιήσουν και για να τα ψρησιμοποιήσουν ώς ανάλωση εισοδηματική τα επόμενα χρόνια , με βάση τα φορολογικά τεκμήρια.
  Μια πρώτη αρχή με το πρώτο βήμα απ το κράτος για μια συνεπέστερη σχέση πολίτη κράτους.
  Η άποψη του ξεπλύματος που μεθόδευε δήθεν το Ε6 , που διακονήθηκε από αδαείς, ήταν κούφια και προκατειλημένη. Γιατί τα επόμενα χρόνια όλοι διαμαρτυρώνταν για τα υψηλά τεκμήρια διαβίωσης και δαπάνες απόκτησης καταναλωτικών στοιχείων που ίσχυαν τότε.Ταυοχρονα με την ύπαρξη του Ε6 μεθοδευόνταν και η αύξηση της κίνησης στην αγορά ώστε να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να επιβάλλει πρόσθετους αναποτελεσματικούς φόρους.
  Και με τον νόμο του 1992 μείωσε την φορολογία των ΑΕ στο 35% από 01/06/1992 από το 46% που ήταν ώς τότε, και αποφορολόγησε στην βάση των διαχειριστών 50% τις ΕΠΕ.
  Δυστυχώς τότε ελάχιστοι είδαν αναπτυξιακά την τότε κρατική πρωτοβουλία , λοιδωρούσαν το Ε6 Έντυπο, βλέπανε τα πλοκάμια της κεφαλαιοκρατίας και των Ελλήνων καοιταλιστών ( ανεκδοτολογικός όρος) να ευνοούνται , και το κράτος αυξημένα καχύποπτα ακόμη που έδωσε κάποιας μορφής οικονομική αμνηστεία , μια και το ίδιο το κράτος αναγνώριζε την αδυναμία του να ελέγξει την πολυδαίδαλη χρόνια πολιτικά διακονημένη οικονομική ζωή.
  Αν υπάρχουν στοιχεία στο υπουργείο οικονομικών να δοθεί μελέτη για το ποσοστό των πολιτών που συμπλήρωσαν το Ε6 έστω και με το μικρό ή μεγαλύτερο ποσό των αποταμιευσεών των.
  Μόνο ιδεολογικούς εξοστρακισμούς και εξατομικευμένα φλιναφλήματα εξαπολυόνταν τότε για την φορολογική αυτή πολιτική, απ τους ίδιους τους πολίτες που την δεκαετία του 2000 λειτουργούσαν επιχειρήσεις και επαγγέλματα με λογιστική ζημία κάθε χρόνο για να μην πληρώνουν φπα, και οι ιδιώτες αγόραζαν χύμα αυτοκίνητα αφού απ το 2004 είχε καταρηγθεί ο ελάχιστος συντελεστής κέρδους και τα τεκμήρια.
  Για να μαθαίνουν οι νέοι , και να θυμούνται οι παλαιότεροι.
  Στο τέλος της δεκαετίας του 2000 όλοι γνωρίσαμε την χρεωκοπία. Αυτήν θέλαμε αυτήν επιφέραμε. Μπράβο μας.

 13. Ο τέως Δήμαρχος Κος Μαργέλης έκανε έργο στην Λευκάδα.
  12 έτη Δήμαρχος και 4 Νομάρχης και Βουλευτής δεν ψηφίστηκε μεταφυσικά απ τους δημότες της πόλης και της Νήσου.
  Στα μεταπολεμικά χρόνια η παρουσία του κου Μαργέλη ήταν η μακρότερη χρονικά στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.
  Η εποχή κου Μαργέλη είναι ταυτισμένη με την αλλαγή της φυσιογνωμίας της Νήσου αναπτυξιακά.

 14. Φυλακή έπρεπε να ήταν μαζί με κάτι τωρινούς μεταλλαγμένους πρασινοφρουρούς που όλοι μαζί ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ το νησί.τα υπόλοιπα είναι για εσάς τους ταισμένους με χρήμα και διαπλοκή…άντε να τα πείτε στους πεθαμένους αυτά και στους υποτακτικούς σας….

  • Έχεις φορτία ψυχολογικά , μου ζήτησες απαντήσεις και στις έδωσα . Μάλλον κάτι ήθελες και δεν το πέτυχες και βρίζεις . Η κεντρική οδός της πόλεως έχει τ όνομα του στρατηγού δημάρχου Ιωάννη Μελα .Μαθε να κανείς διάλογο με στοιχεία κι όχι με μίσος.

 15. Εμείς οι τα’ι’σμένοι και Χορτάτοι ( όχι απ τα Χορτάτα) έχωμεν και μεγάλα SUV με πολλά λίτρα κυβικά moteur ( μηχανή το λένε οι ατά’ι’στοι) και μεγάλα λάστιχα που βάζωμε άζωτο ( 5 ευρώ το λάστιχο) αντί για κοπανιστό αέρα . Λάστιχα Νο 245 /18άρες ζάντες και κάτι ψιλά.
  Έχωμεν και σκάφη ταχύπλοα 45 μίλια την ώρα με μηχανές Σούλτζερ μια και οι άλλες μηχανές θαλάσης είναι μπαγκατέλες.
  Έχωμεν και τι δεν έχωμεν ..αφου τα’ι’σμένοι είμαστε και χορτάτοι ( όχι απ τα Χορτάτα).
  Η κοινωνία πλέον διαιρέθηκε σε τα’ι’σμένους και ατά’ι’στους.
  Αλλά πώς γίνεται να υπάρχουν ατά’ι’στοι, σφού όλοι τα’ι’στήκανε στην βρεφική και μικρή παιδική ηλικία??

 16. Να ασχοληθεί κάποιος να γράψει το διήγημα ή μυθιστόρημα με τίτλο :”” οι ατά’ι’στοι της Λευκάδος””.Θα το αγοράσουν όλοι οι αυτοονομαζόμενοι ατά’ι’στοι.

 17. Οι ατά'ι'στοι θέλουν να γίνουν αυτοί τα'ι'σμένοι στην θέση των τα'ι'σμένων. says:

  Εμείς οι διαπλεκόμενοι
  τα’ι΄στήκαμε για τα καλά
  χορτάσαμε φα’ί’ και καλοπέραση
  και έχωμεν και δουλειά.

  Αγλοίμανο και τρίς αγλιά
  για τους ατά’ι’στους αυτοονομαζομένους
  γαυγίζουνε σαν τα σκυλιά
  για μας τους χορτασμένους.

  Μην μας καταφρονείται
  εμάς τους τα’ι’σμένους
  και μην γαυγίζετε για μας
  τους διαπλεκομένους.

  Και οι τα’ι’σμένοι βλέπουμε την διαπλοκή
  απ τα χέρια μας κάπως χαμένη
  ξέρουμε θέλετε έρθει πρός εσάς
  για να γίνετε και σεις οι ατά’ι’στοι τα’ι’σμένοι.

  Οι ατά’ι’στοι θέλουν και αυτοί
  να γίνουν διαπλεκόμενοι και έχοντες
  αλλά οι τα’ι’σμένοι γνωρίζουν
  ότι μακάριοι οι κατέχοντες.

  Οι ατά’ι’στοι να μην ζορίζονται
  αν βλέπουν τα’ι’σμένους
  γιατί η ζωή έχει
  και γέλωτες και γελασμένους.

 18. Επιμύθιον τα’ί’σματος.

  Στο τέλος χρεωκοπήσαμε όλοι και τα’ι’σμένοι και ατά’ι’στοι.
  Οι τα’ι’σμένοι σκάσανε απ το πολύ φα’ί’ . Και οι ατά’ι’στοι σκάσανε απ την πολύ προσπάθεια βγάλανε “”την στένωση “” για νά γίνουν τα’ι’σμένοι.
  Και όλοι είμαστε απρέ και με μηδέν στο πηλίκον.
  Πάλι όμως με μέρες και καιρούς τα’ι’σμένοι και ατά’ι’στοι θα υπάρξουν.
  Και οι τα ‘ι’σμένοι θα προσπαθήσουν να επανακάμψουν γεννεαλογικά, και οι ατά’ι’στοι θα προσπαθήσουν να τρυπώσουν στην νέα διαπλοκή και τά’ί’σμά. Εκεί θα γίνουν κοινωνικές μάχες και συγκρούσεις. Οι τα’ι’σμένοι έχουν την εμπειρία οι ατά’ι’στοι την δυναμική.
  Αλλά ο Λαμπεντούζα το ξεκαθαρίζει.
  “” θα πρέπει να γίνουν αλλαγές για να μην αλλάξει τίποτα””. Έτσι, οι τα’ι’σμένοι θα παραμείνουν τα’ι’σμένοι. Και οι ατά’ι’στοι θα αγωνίζονται για να γίνουν τα’ι’σμένοι.
  Να μην εκνευρίζονται οι ατά’ι’στοι και να μην αγωνιούν οι τα’ι’σμένοι.
  Όλα πάνε και θα πάνε καλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.