Χρήστος Βεργίνης στον Prisma 91,6: “Στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο παλιό.”


Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νέο νοσοκομείο Λευκάδας, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και υποψήφιος βουλευτής του K.K.E Xρήστος Bεργίνης.

Όπως ο ίδιος ανέφερε εδώ και πάρα πολύ καιρό ο σύλλογος εργαζομένων με συνέπεια αναδεικνύει τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Νέο νοσοκομείο, γιατί τα αντιμετωπίζαμε και στο παλιό.

“Είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία που λόγω της ραγδαίας υποχρηματοδότησης και της μη δυνατότητας των λαϊκών στρωμάτων να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλα αυτά τα θέματα τα οποία υπάρχουν.”

“Στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο παλιό, όμως εδώ είναι πολύ πιο έντονα, καθώς άνοιξαν επιπλέον τμήματα που δεν υπήρχαν στο παλιό οπως η καρδιολογική κλινική, η παιδιατρική που ήταν μαζί με την παθολογική κλινική, ξεχωριστά επείγοντα και τακτικά ιατρεία με αποτέλεσμα να μοιραστεί το προσωπικό το οποίο ήταν ήδη ελλιπές και αυτό έχει δημιουργήσει ήδη πάρα πολλά προβλήματα.”

Μάλιστα σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον αναισθησιολόγο και πού αναδεικνύουμε μέσα από την ανακοίνωση μας, είχαμε προειδοποιήσει πριν από λίγο καιρό με αρκετά έγγραφα που είχαμε βγάλει στη δημοσιότητα και  κάτω από την πίεση του σωματείου βρέθηκε ένα μπάλωμα, με το να έρθουν κάποιοι γιατροί από το Χατζηκώστα Ιωαννίνων, όμως γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι αυτό είναι μπάλωμα και δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς αν δεν υπάρχει μία ειδικότητα πρώτης γραμμής όπως είναι ο αναισθησιολόγος που χρειάζεται όταν επιδεινωθεί η κατάσταση ενός περιστατικού να γίνει μία διασωλήνωση, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να κρατηθεί στη ζωή καταλαβαίνετε πόσο πολύ επικίνδυνα έχουν γίνει τα πράγματα.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό έχει μείνει μία νοσηλεύτρια σε κάθε τμήμα, ενδεικτικά αναφέρω την παθολογική κλινική, που από απόγευμα και βράδυ εργάζεται μία συνάδελφος για 24 ασθενείς, το ίδιο συμβαίνει και στην καρδιολογική κλινική και στα περισσότερα τμήματα και αυτό δημιουργεί ένα εκρηκτικό πρόβλημα, τόσο για τους εργαζόμενους που καταπονούνται απίστευτα, αλλά όσο και για τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται.

Κάνοντας λόγο για γύμνια που υπάρχει στο δημόσιο σύστημα υγείας, ο κύριος Βεργίνης ανέφερε ότι με αφορμή τις κινητοποιήσεις που υπήρξαν στα ιδιωτικά εργαστήρια, βγήκε με τραγικό τρόπο στο επιφάνεια, καθώς λόγω της αδυναμίας του δημόσιου τομέα υγείας, να στηρίξει τις εργαστηριακές εξετάσεις, ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, καθώς υπάρχουν νοσοκομεία χωρίς αντιδραστήρια και εξοπλισμό, αλλά και προσωπικό, άρα λοιπόν το 75 έως 90% εργαστηριακών εξετάσεων πήγαιναν ιδιωτικά κέντρα.

Εκεί οι ασθενείς πληρώνουν το 15% από την τσέπη τους και το υπόλοιπο από τα ασφαλιστικά ταμεία, χρήματα δηλαδή των ίδιων ασφαλισμένων και με αυτό τον τρόπο επιδοτούνταν τα πολύ πολύ μεγάλα ιδιωτικά εργαστήρια. Επειδή τώρα προέκυψε το πρόβλημα ότι επειδή είναι κλειστοί οι προϋπολογισμοί του ΕΟΠΥΥ εχοντας ξεπεραστεί το πλαφόν των χρημάτων που πρέπει να δοθούν, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε απεργία.

Η λύση που βρέθηκε ήταν να πληρώνουν απευθείας από την τσέπη με προοπτική να τα πάρουν στο αόριστο μέλλον οι ασθενείς. Πραγματικά αναρωτιέμαι από ποια χρήματα θα πληρώσουν οι ασθενείς, καθώς σήμερα έλαβα ένα τηλεφώνημα από συμπολίτη μας ότι πήγε να κάνει μία μαγνητική θεραπεία και του ζήτησαν 250 ευρώ.

Από ποια χρήματα θα τα δώσουν οι εργαζόμενοι όταν έχουν εξοντωθεί από τη φορολογία;

Μάλιστα ο υπουργός έβγαλε μία εγκύκλιο λέγοντάς της διοικήσεις να στηρίξουν τα νοσοκομεία όσο κόσμο δεν μπορεί να πάει στα ιδιωτικά εργαστήρια. Πραγματικά πως μπορεί να γίνει αυτό, με τι αντιδραστήρια, με ποιο κόσμο, όταν για παράδειγμα παίρνεις για να κλείσεις ραντεβού και χρειάζεσαι μήνες, νομίζοντας ότι είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό το να λέγεται αυτό το πράγμα και να χρησιμοποιείται για προεκλογικούς σκοπούς.

Στο δικό μας νοσοκομείο πολλοί κατάλαβαν ότι τα πρόσφατα εγκαίνια έγιναν για προεκλογικούς σκοπούς ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί. Απαιτείται μία διαδικασία που χρειάζεται πιστοποιήσεις, θέλει εκπαίδευση του προσωπικού και όλα τα περιστατικά που χρήζουν αξονικής τομογραφίας πηγαίνουν στο παλιό νοσοκομείο και θα δεχτούν τώρα να γίνονται και επιπλέον εξετάσεις στο νέο, αυτό καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν γίνεται.

Άρα λοιπόν το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι σταθεροποιείται το σύστημα υγείας, καταρρέει με τον πιο τραγικό τρόπο για τους ασθενείς.

Αναφορικά με το δελτίο τύπου της διοίκησης για την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού, είπε ότι πραγματικά ήρθε στο μικροβιολογικό τμήμα, μην ξεχνάμε όμως ότι ο διευθυντής συνταξιοδοτείται το προσεχές διάστημα, άρα φεύγει ένας μόνιμος έρχεται ένας επικουρικός.

Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι η επικουρική δεν είναι λύση, γιατί ο κόσμος πληρώνει ξανά μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές και το εκρηκτικό πρόβλημα θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα, γιατί όντως ήρθαν κάποια επικουρική, αντικαθιστώντας μόνιμοι που φεύγουν, αλλά το νοσοκομείο δεν θα έχει χρήματα να τους πληρώσει, γιατί πληρώνονται από την χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων που είναι πάρα πολύ μειωμένη και όχι από τον Κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που τονίζει και οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου ότι χρειάζεται ενίσχυση ο προϋπολογισμός Όσον αφορά το σκέλος της πληρωμής των επικουρικών συμβασιούχων.

Μάλιστα ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα είναι ότι τελειώνει η σύμβαση των τριών συναδέλφων που δουλεύουν ως τραπεζοκόμες, συμπληρώνουν 24μηνο φρόντισαν όλα τα κόμματα, όταν πριν από λίγο καιρό 140 συνδικαλιστικοί φορείς στο δημόσιο μπροστά στη Συνταγματική αναθεώρηση ζητούσαν να καταργηθεί το άρθρο που απαγορεύει την μονιμοποίηση των συμβασιούχων μετά το 24 μηνό και δυστυχώς εκτός από το ΚΚΕ κανένα άλλο κόμμα δεν τον στήριξε, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί σας να απωληθούν και αυτό δημιουργεί πρόβλημα, στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος να πηγαίνει τα φαγητά στο ασθενής, που δεν καλύπτουν μόνο το ζήτημα της μεταφοράς φαγητών, αλλά υπάρχει υπερσύγχρονος εξοπλισμός στα μαγειρεία και δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει όπως πρέπει.

Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και από ότι μαθαίνω σε αυτό το οποίο προσανατολίζονται είναι να χρησιμοποιήσουν άλλους κλάδους όπως οι καθαρίστριες, οι οποίες είναι μόλις 10 δεν μπορούν να καθαρίσουν τα 7.000 τετραγωνικών μέτρων του παλιού νοσοκομείου, τώρα το νέο είναι 17.000 και αναρωτιέμαι πώς μπορεί να γίνει αυτό.

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23687 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Λογική η μεταφορά συνολικά, το θέμα είναι να ληθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.