Χρήστος Βεργίνης στον Prisma 91,6: “Γιατί γίνεται προσπάθεια δημιουργίας μικροπολιτικής αντιπαράθεσης για να κρυφτούν τα προβλήματα στο Νοσοκομείο”


Με αφορμή την σημερινή συνέντευξη του διοικητή του νοσοκομείου Λευκάδας Bησσαρίωνα Μίχα στην κρατική τηλεόραση, υπογραμμίζοντας το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η καρδιολογική κλινική από τις 20 Σεπτεμβρίου, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο πρόεδρος των εργαζομένων Xρήστος Bεργίνης.

Ο κύριος Βεργίνης αρχικά αναφέρθηκε και στην συνέντευξη που είχε προηγηθεί στον τηλεοπτικό σταθμό open από τον κύριο Σαρανταένα, που  όπως είπε γνωρίζουμε σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει και ήταν υποψήφιος και με τη Νέα Δημοκρατία και θεωρούμε ότι όλες αυτές οι συνεντεύξεις δεν είναι τυχαίες.

“Οπως τυχαία δεν ήταν και η σημερινή συνέντευξη τύπου του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια. Όλα αυτά κατά τη δική μου άποψη, χωρίς να κάνουμε ψυχολογική αλλά πολιτικό οικονομική ανάλυση έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο. Έχουμε μία απερχόμενη διοικητική αρχή στο νοσοκομείο που ανήκει πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  που έχει αναλάβει εδώ και 2 μήνες και έχουμε και μία αποκαλυπτική συνέντευξη του υπουργού υγείας ο οποίος είπε ότι παραλαμβάνει από την προηγούμενη κυβέρνηση η “καμένη γη” στα νοσοκομεία και στην υγεία.

Ο απερχόμενος Διοικητής βγαίνει με μεγαλύτερη ευκολία τώρα και λέει για τα προβλήματα που υπάρχουν, όμως έμεινε μόνο στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, ενώ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν είχαμε καμία συνέντευξη από τον θεσμικό ρόλο του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας.

Όλα αυτά συνδυάζονται, γιατί γίνεται προσπάθεια δημιουργίας μιας μικροπολιτικής αντιπαράθεσης για να αποκρυφεί το σημαντικότερο.”

“Η  Νέα Δημοκρατία λέει ότι παραλάβαμε ένα χάος, σαν να λέει: “χαμηλώστε εργαζόμενοι τις απαιτήσεις σας και μη διεκδικείτε, πρέπει να μας δώσετε πίστωση χρόνου, καθώς κάθε φορά που αλλάζει μία κυβέρνηση αυτό γίνεται”, ενώ ΣΥΡΙΖΑ ως απερχόμενη κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία για να λύσει τα αυξημένα προβλήματα της υγείας, όταν όλοι αυτοί έχουν βάλει το χέρι τους για την κατάσταση που έχουν φτάσει στα νοσοκομεία.”

Σύμφωνα με τον κύριο Bεργίνη τα προβλήματα ήταν γνωστά γιατί ο σύλλογος εργαζομένων εδώ και ένα χρόνο με δεκάδες παρεμβάσεις, έχει αποκαλύψει στη Λευκαδίτικη κοινωνία ότι θα αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα πηγαίνοντας στο νοσοκομείο.

“Μάλιστα είχαμε κάνει αιτήματα και για επιπλέον χρηματοδότηση, ισχυριζόμενοι ότι όταν μεταφέρεσαι σε ένα νέο νοσοκομείο, με τριπλάσιους χορούς και πολύ μεγαλύτερες ανάγκες, αντικειμενικά χρειάζεσαι χρηματοδότηση, άρα αυτό το οποίο λέει ο Διοικητής ότι δεν υπήρχαν πιστώσεις, αλλά γνώριζε ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην καρδιολογική κλινική Νομίζω ότι είναι αίωλο.

Δεν υπήρχε καμία διάθεση να λυθούν αυτά τα προβλήματα, γιατί έχουμε αποκαλύψει πως όταν μειώνεις την χρηματοδότηση στα νοσοκομεία για φέτος, με μικρότερη πίτα θα πάρεις λιγότερα χρήματα, άρα μας κοροϊδεύουν, κοροϊδεύουν το λευκαδίτικο λαό και όλοι γνώριζαν τα προβλήματα, αλλά αποκρύπτουν την αιτία και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι ακροατές μας.”

Αναφορικά με την απόσπαση του καρδιολόγου στην Πρέβεζα, καθώς έχει εκλεγεί στο τοπικό συμβούλιο, απάντησε ότι ο συνάδελφός μας ότι επειδή είναι και εκλεγμένο μέλος του συλλόγου αντικειμενικά πρέπει να πάρουμε θέση και θα πω την άποψή μας ως σύλλογος.

“Στην καρδιολογική κλινική υπηρετούσαν τέσσερις γιατροί, ένας επικουρικός, δύο μόνιμοι και ένας γιατρός ο οποίος εδώ και 3,5 χρόνια έρχεται από το νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Έκανε χρήση ενός δικαιώματος του, καθώς ο συγκεκριμένος συνάδελφος ήταν και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ. Δηλαδή αν εκλεγόταν ως βουλευτής Τι θα γινόταν σε αυτή την περίπτωση;. Νομίζω ότι είναι άδικη η κριτική που γίνεται στο πρόσωπο του συναδέλφου μου, διότι κάνει χρήση ενός νόμιμου δικαιώματος του και δεν πηγαίνει και κάθεται σπίτι του, αλλά δουλεύει στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Αυτό θα μπορούσε να έχει λυθεί αν υπήρχε μία βούληση στο να λυθούν τα προβλήματα στα νοσοκομεία και στην υγεία και να υπάρχει ένας προγραμματισμός καθώς το γνώριζαν από τις εκλογές ότι θα συμβεί, οπως γνώριζαν ότι και ο επικουρικός γιατρός θα τελείωνε η σύμβαση του και θα πήγαινε κάπου αλλού.

Αυτό είναι άδικο γιατί υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του νοσοκομείου που έκαναν χρήση του δικαιώματός τους και βρίσκονται στο μέρος τους, ώστε από εκεί να ανταποκρίνονται στις πολλαπλές υποχρεώσεις που έχουν.”

Ο Διοικητής δεν θα έπρεπε να αναφερθεί μόνο στο ζήτημα της καρδιολογικής κλινικής, αλλά και του αναισθησιολόγου, γιατί το πρόβλημα δεν έχει λήξει.

Η αναισθησιολογική κλινική από τις 3:00 το μεσημέρι μέχρι την επόμενη ημέρα στις 7 το πρωί δεν υπάρχει ένας αξιόλογος οι ανάγκες του δεν είναι μόνο για πρωινό αλλά για 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Το ζήτημα του νεφρολόγου δεν έχει λυθεί, εδώ και έξι μήνες είμαστε με ένα γιατρό, λύθηκε με ένα μπάλωμα τον Αύγουστο, γιατί ο γιατρός δεν άντεξε και έπρεπε να πάρει αναρρωτική άδεια και έφεραν Φιλιάτες.

Η παθολογική κλινική με τεράστιο όγκο δουλειάς, καλύπτει περιστατικά στη μία μεριά του ορόφου και επειδή δεν φτάνουν τα κρεβάτια κάνει εισαγωγές και στον χειρουργικό τομέα. Δεν γίνεται με ένα γιατρό στην εφημερία και εμένα αγροτικό γιατρό, να έχεις τα επείγοντα, τα τακτικά, την κλινική, καθώς έχουμε ενδείξεις ότι και άλλοι γιατροί Θα φύγουν από το νοσοκομείο, γιατί δεν μπορούν να αντέξουν αυτή την πίεση.

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24124 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Έπρεπε οι συριζαικοί να βάλουν φωτογραφίες προσώπων ιατρών γραφήματα , αλλά Βαγόνια Μετρό Θεσσαλονίκης. says:

    Όταν εγκαινιάστηκε το νοσοκομείο πώς δεν σκέφτηκε η προοδευτική ανσνεωτική αριστερή δημικρατική συριζαική κυβέρνηση να βάλει φωτογραφίες προσώπων ιατρών στους τοίχους των κλινικών , όπως έκανε με τις φωτογραφίες βαγονιών του Μετρό στην Θεσαλονίκη, και να λύσει το θέμα.
    Και μπορούσε αυτά τα πρόσωπα ιστρών να τα σχεδιάσει σε γραφήματα δυα κομπιούτερς για να μην υπάρχει πλαστοπροσωπεία.
    Οι κομματικές συριζαικές καιβσυνιστώσες προοδευτικές βάσεις βάσεις και της Κουμουνδούρου και της Λευκάδος πώς και δεν το σκέφτηκαν??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.