Χρήστος Τσιρογιάννης στον Prisma 91,6: “Δεν μπορεί να αποφασίζει η Περιφέρεια Ηπείρου και τα Υπουργεία ερήμην της τοπικής κοινωνίας και να φέρνουν τους μετανάστες με το έτσι θέλω”


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εχθές στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών στην οποία συμμετείχαν από την Ήπειρο, ο Βουλευτής Άρτας της Ν.Δ Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Η σύσκεψη εστίασε στην δημιουργία δομών φιλοξενίας στους Δήμους Αρταίων, Αμφιλοχίας και Πύργου.

Σε ότι αφορά λοιπόν το Δ. Αρταίων, μετά την εγκατάλειψη της θέσης “Κρεκούκια” Αμμοτόπου εξαιτίας των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, το υπουργείο φαίνεται να είχε εναλλακτική λύση για τη δημιουργία δομής σε ιδιωτική έκταση στο Χανόπουλο όπου αναμένεται να .φιλοξενηθούν 1.500 μετανάστες.

Ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος υποστηρίζοντας ότι η Αρτινή κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει τέτοιο αριθμό μεταναστών.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Η Ώρα του Αγρότη” στον Prisma 91,6 o κ Τσιρογιάννης ανέφερε:

Πρέπει επιτέλους οι φορείς να μιλάν με τους τοπικούς φορείς. Χθες είχαμε μια σύσκεψη στο υπουργείο όπου μας ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να φέρουν  πρόσφυγες στην περιοχή μας. 1500 άτομα σε μια περιοχή είναι σαν να τους αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους σαν τσουβάλια. Θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση. Αν θέλαμε αναλογία σωστή, αυτό το 1% το έχουμε εξασφαλίσει ως περιφέρεια. Αν θέλουμε δίκαιη κατανομή ας ήταν 1% ανα δήμο να μπορούμε να το διαχειριστούμε¨ ανέφερε και συνέχισε ¨Δεν μπορεί να αποφασίζει η Περιφέρεια Ηπείρου και τα Υπουργεία Ερήμην της τοπικής κοινωνίας και να φέρνουν τους μετανάστες με το έτσι θέλω¨.

Ασκώντας δε σκληρή κριτική στον κ Καχριμάνη σημείωσε “Όπως σκεφτόμαστε σαν Ηπειρώτες να το λέμε πάντα. Όταν είπαμε το Πανεπιστήμιο να λέγεται Πανεπιστήμιο Ηπείρου και όχι Ιωαννίνων δεν είπαμε όλοι ότι έτσι πρέπει να γίνει γιατί είμαστε Ηπειρώτες. Όταν φωνάζαμε ότι πρέπει να πάρουμε και εμείς χρήματα κ Περιφερειάρχα από το σχέδιο βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και όχι μόνο η πόλη των Ιωαννιτών δε μας άκουσε κανένας. Όταν λέγαμε για τα σκουπίδια αφού είναι ένα εργοστάσιο στην Ήπειρο πρέπει να έχουμε αναλογικά ίδια χρέωση, δεν μπορούν να πληρώνουν η Πρέβεζα, η Άρτα και η Ηγουμενίτσα παραπάνω γιατί είναι το εργοστάσιο στα Γιάννενα. Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την περιφερειακότητα μόνο για να μοιράσουμε τους πρόσφυγες. 

Χθες ήμασταν στο Υπουργείο Εσωτερικών και ενώ εγώ έβαλα τις επιφυλάξεις μου και τα λογικά επιχειρήματα ας πάρουμε ως δήμος το 1% ο Περιφερειάρχης είπε εγώ συμφωνώ να πάνε στην Άρτα 1500 πρόσφυγες, όπως και ο βουλευτής μας ο Γιώργος Στύλιος”

 

About Ομάδα Σύνταξης 27862 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.