Χρήστος Παπαδόπουλος στον Prisma 91,6: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε τον δρόμο στη Νέα Δημοκρατία, οι όποιες διαφωνίες έχουν να κάνουν με την διαχείριση της λιτότητας.”


Με αφορμή την υποψηφιότητά του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ως βουλευτής με την λαϊκή ενότητα ο Χρήστος Παπαδόπουλος μίλησε στον Prisma 91,6.

Όπως είπε η Λαϊκή ενότητα δίνει τη μάχη αυτών των βουλευτικών εκλογών, θεωρούμε ότι είναι σημαντικές για τη χώρα, το επίδικο για αυτές εκλογές είναι αν μετά τις 7 Ιουλίου θα υπάρχουν δυνάμεις ισχυρές αντίστασης, αντίδρασης , ακόμα και ανατροπής στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο μιας μόνιμης λιτότητας και επιτροπείας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας μέχρι το 2060 από το τρίτο μνημόνιο που έχουν ψηφίσει τα δύο μεγάλα κόμματα που τώρα ανταγωνίζονται σε αυτές εκλογές μαζί βεβαίως με τα άλλα κόμματα που το ψήφισαν.

Απαντώντας στην επισήμανση ότι οι δυνάμεις της αριστεράς δεν είναι ενωμένες, απάντησε ότι η λαϊκή ενότητα εκτός του ότι είναι μία δύναμη αντίστασης και ανατροπής, είναι και μία δύναμη ενότητας της αριστεράς, αντίληψή μας είναι ότι χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο όλων αυτών των δυνάμεων που είναι ενάντια στα μνημόνια και τη μόνιμη λιτότητα της χώρας μας, κάναμε προσπάθεια στις ευρωεκλογές, δεν ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί αυτό το μέτωπο, κάναμε προσπάθεια και σε αυτές εκλογές, προσπαθώντας μέχρι την τελευταία στιγμή να συγκροτηθεί ένας τέτοιος ευρύτερος πόλος, ωστόσο και πάλι δεν τα καταφέραμε.

Εμείς είμαστε μία δύναμη ενότητας και συνεργασίας στο χώρο της αριστεράς και μετά τις εκλογές.

Όπως διευκρίνισε κάτι που δεν έγινε ευρέως γνωστό, ενώ δεν έγιναν ευρύτερες συνεργασίες ευρωεκλογές, έχουν γίνει συνεργασίες μετωπικής δράσης σε πολλούς δήμους της χώρας μας, ανάμεσά τους και στο δήμο Λευκάδας η οποία εκπροσωπείται μέσω του αγωνιστικού μετώπου Λευκάδας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ενώ αντίστοιχες προσπάθειες έγινε στα Γιάννενα, Αιγιάλεια που πήρε περίπου 10%, στο Βύρωνα στο Αιγάλεω και σε άλλους δήμους της χώρας, κάνοντας λόγο για ελπιδοφόρα παραδείγματα που μπορούν στην πορεία να δημιουργηθούν ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες σε κεντρικά πολιτικά θέματα της χώρας μας.

Το ζήτημα είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την παράδοση της χώρας στους δανειστές, μετά από ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε δύσκολες συνθήκες, ένα δημοψήφισμα του 62% του ελληνικού λαού που αρνήθηκε την υποταγή της χώρας, θυμίζοντας ότι δύο μέρες πριν τις εκλογές είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος, μετά από αυτή την παράδοση της χώρας, η μεταλλαγμένη πλέον ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε σε αυτό το δόγμα της πολιτικής του μονόδρομου και προκάλεσε συναισθήματα απογοήτευσης, παραιτήσεις από τα κοινά, σε μεγάλες δυνάμεις οι οποίες μέχρι τότε ενεργούσαν.

Αποτέλεσμα ήταν και η μεγάλη αποχή του 2015 αλλά και η μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές, καθώς και η μαζική φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Απευθυνόμενος σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δίνοντας μία ευκαιρία στο κόμμα, είπε ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών τέσσερα χρόνια μετά δείχνει μία πραγματικότητα, καθώς το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία η ιδεολογική και ηθική ήττα η οποία τώρα πια γίνεται πολιτική.

Η μεγάλη μάχη ήταν τότε, που υποτάχθηκε ιδεολογικά, έχασε το ηθικό πλεονέκτημα και τώρα χάνει το πολιτικό, αφού έστρωσε το δρόμο σε μία μόνιμη νεοφιλελεύθερη λιτότητα και έρχεται τώρα η Νέα Δημοκρατία ως αυθεντικός εκφραστής αυτών των πολιτικών να ζητήσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε  το δρόμο στη Νέα Δημοκρατία, οι διαφωνίες και αντιπαραθέσεις που γίνονται είναι πάνω σε θέματα διαχείρισης αυτής της μόνιμης λιτότητας που επιβάλλουν τα μνημόνια και επομένως δεν φταίει κανείς άλλος αλλά η πολιτική των 4 χρόνων που οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα.

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Γιατί είναι μπαμπούλσς η Νέα Δημοκρατία??
  Βολεύει η επίκληση ποιό αριστερό ιδεολόγημα??
  Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία το διαρκέστερο μεταπολιτευτικό μεγάλο πολιτικό συνταγματικό κόμμα??
  Η όποια αριστερά δεν έχει να επιδίξει διαρκή κερματισμό μεταπολιτευτικά και ευκαιριασμό ώς συνασπισμός ενιαίος και ιδεολογικό εξαρχειοτισμό ( απ τις συνιστώσες του Εξαρχείου) που προέκυψαν τα σημερινά σχήμστα Σύριζα-Λαε-Πλεύση.
  Δηλαδή επειδή πριν 4 χρόνια δημιουργήθηκαν ομάδες εκ του σύριζα, σε μια επαληθευτικότητα της ιδεολογικοποιημένης αριστερής πεπατημένης των πολυδιασπάσεων και των κομματικών κονιορτοποιήσεων, για τούτο και στην προσπάθεια μη ανάδειξης αυτού του θεσμικά ίδιου της αριστεράς χρόνια, φταίει η Νέα Δημοκρατία ώς θεσμικότητα διαρκής??
  Το ΛΑΕ δεν ήταν σύριζα όταν με ένα νόμογια μια νύχτα θα κσταργούσε τα μνημονιακά πάντα και όλα??
  Το λαε δεν είναι στην σειρά, κκε εσωτερικού, συναδπισμός 1, συνασπισμός 2, σύριζα, Λαε, πλεύση, Ανταρσία,??
  Ή η θεσμικότητα ως συμέχεια εκλαμβάνεται απ την αριστερά ότι τα πρόσωπα ( αυτά που κσθε φορά παρουσιάζονται ώς διαγοροποιούμενοι) είναι ή ιδεολογία.
  Ο Άλκης Αλκαίος γράφει ποιητική στιχουργική αδεία για τον ήρωα του ποιήματος “” πώς έψαχνε το φώς μες την ξεφτύλα””.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.