Χρήστος Γληγόρης στον Prisma 91,6: “Με αφήνει άφωνο το επικοινωνιακό show που στήθηκε από τον Δήμαρχο και τον Βουλευτή στα social media για το οικόπεδο του ΤΕΙ.”


Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος xρήστος Γληγόρης ήταν καλεσμένος απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Σχολιάζοντας  το γεγονός ότι έγινε δεκτή η τροπολογία του βουλευτή Θανάση Καββαδά, που επιτρέπει την αναισθητοποίηση των ζώων, αναφορικά με την αντιμετώπιση του οξυμμένου  προβλήματος των ανεπιτήρητων βοοειδών στην Ορεινή Λευκάδα, ανέφερε είπε πως  ήταν ενήμερος για για τις σχετικές κινήσεις, λέγοντας ότι “αναμφισβήτητα είναι κάτι πολύ θετικό για όλη την ιστορία. Και στο παρελθόν είχαν γίνει κάποιες ενέργειες για να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, ωστόσο δεν είχαν ολοκληρωθεί, αναμφισβήτητα όμως θα είναι ένα όπλο στην φαρέτρα της δημοτικής αρχής, γιατί από ότι βλέπουμε και με τις παγίδες που στήθηκαν και με το συνεργείο που ήρθε από τον Αστακό για την σύλληψη τους, δεν υπήρξαν πολλά θετικά αποτελέσματα, οπότε αυτό θα είναι ένα επιπρόσθετο θετικό μέτρο, να λυθεί το πρόβλημα.

Ωστόσο θα επιμείνω στην αρχική μου θέση,  ότι αν δεν συνεργαστεί ο ιδιοκτήτης, δεν πρόκειται να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, διότι αυτός γνωρίζει τα μονοπάτια που βρισκονται τα βοοειδή, γνωρίζει πολλά περισσότερα για τα ζώα του.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η παράταξη “όλοι για τη Λευκάδα” θα κορυφώσει την αντιπολιτευτική της τακτική απέναντι στην δημοτική αρχή, με αφορμή την  ανακοίνωση της παράταξης, για την μη συζήτηση του θέματος των λιμενικών ταμείων στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, απάντησε ότι “αν δούμε τους χρόνους, για το πότε έφυγε η εισήγηση από εμάς και πότε ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, θα διαπιστωθεί ότι θα προηγηθεί πολλές ημέρες καθώς υπάρχει και σχετικό πρωτόκολλο στην παράδοση του εγγράφου στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Στο δημοτικό συμβούλιο πιαστήκαμε λίγο εξαπίνης, όταν ένα θέμα το φέραμε εμείς στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να βλέπουμε μία εξήγηση από τον κύριο δήμαρχο για το ίδιο θέμα. Εγώ θα μείνω στην αρχική τοποθέτηση του κ Δρακονταειδή που είπε ότι πρόκειται για ένα δεοντολογίας.

Μάλιστα σήμερα συνεδρίασε το λιμενικό ταμείο, στο οποίο ως θέμα συζητήθηκαν τα υδατοδρόμια, ένα θέμα το οποίο έφερε η περιφέρεια, ωστόσο όπως έχει ανακοινώσει και ο κύριος Γαλιατσάτος υπάρχει ένα θέμα  σχετικά με την εκτόξευση του κόστους, θέτοντας 10 λόγους που πιστεύει ότι η Περιφερειακή αρχή της κυρίας Κράτσα, για κάποιους λόγους και στοχευμένες πρακτικές, έχει αλλάξει την ατζέντα τελείως και υπάρχει μία υπερκοστολόγηση.”

Σήμερα είχαμε τη δική μας σύγκληση του διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού ταμείου, θυμίζοντας ότι η προηγούμενη σύμβαση επί θητείας Γαλιατσάτου ήταν των 755.000 ευρώ και η νέα Περιφερειακή αρχή λέει ότι το ίδιο ακριβώς θα κοστίσει 3 εκατομμύρια ευρώ.

“Σήμερα κλήθηκε το δικό μας λιμενικό ταμείο να πάρει απόφαση, με την προγραμματική σύμβαση να μοιράζεται στα μέλη του δ.σ.. Κληθήκαμε να πάρουμε μία απόφαση, χωρίς να έχουμε μελετήσει την εισήγηση, καθώς ήρθε την ώρα της συνεδρίασης, για να ψηφίσουμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζαμε, άσχετα αν λίγο ή πολύ γνωρίζαμε περί τίνος πρόκειται.

Την ουσιαστική παρέμβαση της κυρίας Κράτσα, ωστόσο δεν είχαν μελετήσει τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου και την κάθε λεπτομέρεια. Με Αυτό θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την δημοτική αρχή όταν ακολουθούνται αυτές οι πρακτικές, γιατί ο κύριος δήμαρχος μέσα στο λιμενικό ταμείο έχει δικούς τους συμβούλους οι οποίοι ψήφισαν όλοι ναι, με εξαίρεση τον κύριο Χαλκιά από τη δική μας παράταξη.

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όταν υπάρχει μία υπερκοστολόγηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για ένα μόνο έργο. Εκεί πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση και να είμαστε απέναντι από τη δημοτική αρχή.”

Άλλο ένα παράδειγμα είναι και το Καταφύγιο ζώων, ένα θέμα το οποίο ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, το συζητήσαμε, αποφασίσαμε, πήγαμε να ακυρώσουμε την απόφαση, έγινε μία παρέμβαση θετική του δημάρχου στην τοπική κοινότητα, ωστόσο ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποια ζητήματα  που δεν μπορείς να μην πας απέναντι από την απόφαση του δημάρχου.

Εμείς θέσαμε τέσσερα προαπαιτούμενα για το καταφύγιο των ζώων, τέσσερα σημεία κλειδιά, τα οποία ήταν σίγουρο ότι θα βοηθούσαν στο να γίνουν πιο ομαλές οι διαδικασίες για την λειτουργία του καταφυγίου. Είχαμε λοιπόν τις αντιδράσεις από την τοπική κοινότητα Αλεξάνδρου-Νικιάνας οι οποίες δεν λήφθηκαν ποτέ υπόψην.

Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω από την άλλη ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έδωσαν το παρών από την τοπική κοινότητα, για να θέσει τους προβληματισμούς τους και να μπούμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, απλά το συζητήσαμε μόνοι μας.

Εμείς το ψηφίσαμε επάνω στην αρχή  βάση και  στα τέσσερα προαπαιτούμενα που θέσαμε, με το βασικότερο ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

Όταν ο κ. Ζουριδάκης έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, θα έπρεπε να εξετάσει λίγο καλύτερα την περίπτωση του συγκεκριμένου χώρου, διότι ενώ αρχικά μας είχε πει ότι γνωρίζει το χώρο, γνωρίζοντας πολύ καλά την περιοχή, ο ίδιος ουσιαστικά δεν είχε πάει ποτέ και αυτό το λέει το τοπικό συμβούλιο.

Επίσης ένα από τα προαπαιτούμενα του προγράμματος Φιλόδημος είναι ότι έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η γνώμη της τοπικής κοινότητας, πράγμα το οποίο δεν έγινε.  Ουσιαστικά μας έφερε να συζητήσουμε την πρόταση για το συγκεκριμένο χώρο, όταν δεν είχε λυθεί  το πρώτο προαπαιτούμενο του προγράμματος για να ανοίξει ο κωδικός και να πάρουμε τη χρηματοδότηση.

Επίσης ο κύριος Ζουριδάκης, δεν γνώριζε  πολύ καλά την περιοχή, να δει αν υπάρχει κάποιο μπέρδεμα με το οικόπεδο, αν υπάρχουν μέσα σε αυτό ιδιοκτησίες, αν κάποιοι διεκδικούν μέρος από το χώρο, ουσιαστικά μας ήρθε ένα θέμα, το οποίο πιστεύαμε ευλόγως ότι είναι φτιαγμένο από όλες τις πλευρές.

Εμένα η δική μου τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο, είναι ότι το καταφύγιο έπρεπε να γίνει στις παλιές αποθήκες του ΤΑΟΛ, στην είσοδο της πόλης, καθώς πιστεύω πάρα πολύ στο Καταφύγιο ζώων, το γνωρίζω πολύ καλά με ενδιαφέρει το θέμα.”

Αναφορικά με την υπεράσπιση των έργων που πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο κύριος Γληγόρης ανέφερε ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν επιδόθηκε σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο, για να επικοινωνεί όλα αυτά τα έργα τα οποία εξάλλου φαίνονται.

Επιδόθηκε στην ουσία, ούτε έκανε επικοινωνιακά σόου, ούτε ισχυρίστηκε  ότι μόνο αυτή δουλεύει. Το κακό είναι ότι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έπαιξαν το ρόλο τους και το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, καθώς όπου έβρισκαν λάθος στη δημοτική αρχή την χτυπούσαν κατά βούληση.

Οποιοδήποτε καλό έργο γινόταν, όπως η αλλαγή ενός αγωγού ύδρευσης, η έργα ανάπτυξης δεν τα είδα να παίζουν από τα ντόπια μέσα ενημέρωσης, οπότε ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι όλα αυτά τα έργα που έγιναν και που γίνονται είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής.”

Σχετικά  με το θέμα των απορριμάτων ο κύριος Γληγόρης είπε ότι οποιοσδήποτε κι αν έβγαινε δήμαρχος, ακόμα και ο κύριος Σολδάτος, θα ακολουθούσε την λύση που επέλεξε ο κ.Καλός, καθώς βρήκε την τελική υπογραφή της ΜΟΠΑΚ, το μόνο που έλειπε ήταν η συμφωνία με τον Δήμο ακτίου-βόνιτσας, για να δεχτούν τα απορρίμματα, με μόνο προαπαιτούμενο υπογραφή της ΜΟΠΑΚ.

Στην επισήμανση ότι πριν την τροπολογία του βουλευτή Λευκάδας που πέρασε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και επιτρέπει τη δημιουργία ΦΟΣΔΑ με γειτονικούς δήμους, καθώς πριν δημοτική αρχή εξετάζε ακόμα και τη μεταφορά των απορριμμάτων στο εξωτερικό, ανέφερε ότι ο ίδιος γνώριζε αυτό το ενδεχόμενο καθώς είχε ακουστεί και η μεταφορά τους στην Βουλγαρία, σε ένα μεγάλο εργοστάσιο που θα διαχειριζόταν τα σκουπίδια της Ελλάδας, μιλάμε δηλαδή για πλήρη ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών.

Όμως όλο αυτό που προέκυψε μια με την μεταφορά τους στην Κοζάνη, μια στο Σπάρτο ή όπου αλλού έπρεπε να πάνε, γιατί τελικά επικράτησε η λύση της μεταφοράς στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας;

Όλο αυτό έγινε για να δείξουμε ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις και τελικά να καταλήξουμε σε αυτό που έλεγε ο Δρακονταειδής;

Για να γίνει απόλυτα κατανοητός θέλω να πω ότι το προαπαιτούμενο για την υλοποίηση της συμφωνίας με το δήμο ακτίου-βόνιτσας ήταν η ολοκλήρωση της διαδικασίας της ΜΟΠΑΚ, μία συμφωνία που υπογράφτηκε τέλος Αυγούστου και η συμφωνία πραγματοποιήθηκε νομίζω περίπου το Νοέμβριο.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και πότε πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τροποποίηση του κανονισμού πού έχει αναφέρει ο Πρόεδρος κ. Ρόκκος, είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο και η λειτουργία του είναι ένας ζωντανός οργανισμός, εκεί παίρνονται σοβαρές αποφάσεις για τον τόπο μας και επειδή η κοινωνία εξελίσσεται δεν μπορούμε να να μείνουμε ούτε στάσιμοι, ούτε σε δομές του 80 και νομίζω ότι χρειάζεται μία αλλαγή ένα φρεσκάρισμα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σε αυτό το θέμα περιμένω τις προτάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.

“Εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ένα νέο μοντέλο από κει και πέρα όμως για να έχουμε συνέχεια θα πρέπει να εξετάσουμε αυτά τα οποία έχουμε και μέχρι την τροποποίηση του υπάρχοντος κανονισμού, έχουμε ένα μπούσουλα τον οποίο οφείλουμε να σεβαστούμε.

Δεν είναι μόνο το προεδρείο το οποίο ορίζει την πορεία ενός δημοτικού συμβούλου, είναι και τα μέλη, οι επικεφαλής των παρατάξεων και κατά πόσο βοηθούν στο να διεξαχθεί Ένα δημοτικό συμβούλιο.

Όταν έρχεται οποιοσδήποτε και θέτει ζητήματα επί της αρχής, πρέπει να έχει μία διαφορετική πρόταση για να συζητηθεί, ώστε να τροποποιηθεί στα δικά του μέτρα.

Δεν γίνεται να βγάζουμε αντιπολιτευτικές κορώνες σε ένα δημοτικό συμβούλιο και να κατακρεουργούμε με το προεδρείο, φωνάζοντας ότι ο πρόεδρος η γραμματέας είναι άσχετοι.

Πρέπει να πάμε με τον μπούσουλα που έχουμε ο οποίος έδωσε μία συνέχεια στη Λευκάδα και σε όλη την Ελλάδα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα παρακολουθώντας κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται ένα επικοινωνιακό σόου, για το θέμα του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στο ΤΕΙ πράγμα που με αφήνει άφωνο, σε επίπεδο Δημάρχου ή βουλευτή και δεν μπορώ να βλέπω ανακοινώσεις του τύπου ότι πράγματα γίνονται κατόπιν ενεργειών μου, ή εγώ δουλεύω σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, αναφερόμενος τόσο στην ανακοίνωση του βουλευτή Λευκάδας ο οποίος ζητούσε να μάθει αν υπάρχει διαθέσιμο οικόπεδο και την ανάρτηση του δημάρχου Λευκάδας κ. Καλού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως όταν κάποιοι ψάχνουν να μάθουν αν υπάρχει οικόπεδο, εμείς δουλεύουμε πάνω από ένα μήνα σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν ανακαλύψαμε στην Αμερική, το οικόπεδο αυτό υπήρχε και είχε συζητηθεί και σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και ήταν γνωστό ότι υπάρχει.

Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιες ενέργειες έχει γίνει όλο αυτό. Δεν είναι επίπεδο συζητήσης αυτό, γιατί δεν μιλάει ένας απλός πολίτης, αλλά ο βουλευτής ο οποίος πρέπει σε αυτό που ανακοινώνει να είναι ξεκάθαρο και αληθές και “όχι κατόπιν ενεργειών μου”.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.