Χρήστος Γληγόρης στον Prisma 91,6: “Αποτυχημένο το νέο μοντέλο ύδρευσης που θέλει να εφαρμόσει ο κύριος Λιβιτσάνος, από την στιγμή που στην πρόσφατη βλάβη, πυροσβέστική-αστυνομία δεν τον έβρισκαν δυο την νύχτα!!”


Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γληγόρης.

Αναφορικά με τις έντονες αντιπαραθέσεις και τις εκφράσεις που ακούγονται στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τις αντιπαραθέσεις αιρετών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι “όλο αυτό το καλύπτει μία αρχαία ρήση που λέει το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την στάση ορισμένων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και  δεν θέλω να σχολιάσω το πραγματικό ξεκατίνιασμα που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Τα άτομα αυτά τα γνωρίζω προσωπικά, είναι γνωστοί χρόνια και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται όλη αυτή η διαδικασία να μπαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να σχολιάζουν, δεν είναι του επιπέδου τους δεν ξέρω γιατί το κάνουν.

Αισθάνομαι ωστόσο ότι κάποιοι θέλουν να διασωθούν, να επιβιώσουν, να επιβεβαιωθούν και κάπως έτσι μπορώ να το τοποθετήσω, γιατί είναι πολύ διαφορετικά να έχω άποψη και να την γράφω στο δικό μου το προφίλ, να την καταθέτω στο δημοτικό συμβούλιο και τελείως διαφορετικό να μπαίνω σε μία διαδικασία να αποδομώ με ύβρεις, με κακοτοπιές, δεν είναι επίπεδο αυτό και πραγματικά απογοητεύομαι.

Όσον αφορά το δημοτικό συμβούλιο πιστεύω ότι η συγκεκριμένη παράταξη που άρχισε να δημιουργεί ένταση στο δημοτικό συμβούλιο, πολλές φορές πιστεύω ότι λειτουργεί στοχευμένα στην διάλυση του δημοτικού συμβουλίου, διότι δεν γίνεται να μην ακούς το προεδρείο και τον πρόεδρο ο οποίος και αυτός έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, καθώς όταν ξεκινάει μία διαδικασία του να βριζόμαστε μεταξύ μας, μπορεί πολύ απλά να κλείσει το μικρόφωνο και αυτές δεν είναι κάθετες αποφάσεις, αλλά η διασφάλιση του δημοτικού συμβουλίου γιατί ο κόσμος ακούει και αφού ακούει τέτοια πράγματα απαξιώνει και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει και πραγματικά λυπάμαι για αυτό, γιατί κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία να κατέβει στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Λευκάδας, ούτε για να μας χαρακτηρίζουν οι πολίτες οπισθοδρομικούς, περίεργους και χωρίς επιχειρήματα, είναι άδικο και δεν βελτιώνει την κατάσταση αλλά μας βουλιάζει.”

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι λόγω της ζωντανής μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου από το ραδιόφωνο πολλές φορές οι αυτοδιοικητικοί απευθύνονται στο κομματικό τους ακροατήριο, απάντησε πως “αν το σκεφτείς έτσι δυστυχώς δεν υπάρχει δημοκρατικότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα, δεν υπάρχει αυτό που περιμένει ο Λευκαδίτικος λαός η αποδοτικότητα.

Πιστεύω ότι στόχος του κάθε Δημοτικού συμβούλου είναι η επιχειρηματολογία είναι τέτοια ώστε μέσω της κάθε τοποθέτησης του να δίνει πρόοδο, αυτό που περιμένει η Λευκάδα το κάτι διαφορετικό το επόμενο βήμα.

Οι στείρες αντιπαραθέσεις και η μακρόσυρτοι λόγοι που ουσιαστικά δεν βασίζονται σε κανένα επιχείρημα, έχουν να  κάνουν  με το γεγονός πως απευθύνονται σε ένα ακροατήριο και φοβούνται μήπως το 7% το κάνουν 6,5% και το αντίστροφο, έτσι όμως δεν πάμε παρακάτω.

” Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα” όπως λέμε στο δημοτικό συμβούλιο, αν έχεις κάποιο αίτημα, κάποια εισήγηση φέρτην στο δημοτικό συμβούλιο για να τη συζητήσουμε, για να βελτιώσουμε και να φτιάξουμε τη Λευκάδα. Δεν έχει σημασία αν θα ψηφιστεί μία εισήγησή ένα ψήφισμα ωστόσο πρέπει να ακούγεται κάτι διαφορετικό, ούτε μπορούμε πάντα να χειροκροτούμε τις αποφάσεις του δημάρχου, σαφώς υπάρχει θέση του καθενός όμως μέσω της αντιπολίτευσης πρέπει να βγουν παραγωγικά πράγματα, γιατί αυτό το νόημα έχει ο αντιπολιτευτικός λόγος.”

Σχολιάζοντας και την αναφορά του κυρίου Γληγόρη, ο οποίος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αποκάλυψε πως είχε ζητήσει από τον δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό να του παραχωρήσει τα καυτά ζητήματα όπως ύδρευση, αποχέτευση, απορρίμματα και ορεινή Λευκάδα αλλά ο ίδιος μέτρησε τα κουκιά, ο κ. Γληγόρης απάντησε ότι ο καθένας θέλει ένα μερίδιο από την πίτα.

“Άκουσα τον κύριο Γληγόρη που είπε ότι ζήτησε “τα μπάζα”, τα πιο δύσκολα, όταν όμως προγραμματικά είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση πώς θα μπορέσει να συνυπάρξει αυτή η συνεργασία; Όταν η αρχή τους έχει εντελώς διαφορετική αφετηρία, αυτό μπορεί να ξεκινήσει από μία θετική βάση ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της Λευκάδας, όμως στην διάπλεξη των πολιτικών σχέσεων των δύο παρατάξεων θα δημιουργήσει πρόβλημα, γιατί δεν θα μπορεί να είναι αμέτοχος σε ένα άλλο θέμα που θα έρθει να συζητηθεί στην στρογγυλή τραπέζι του δημάρχου και ο κ. Γληγόρης να έχει άλλη άποψη, γιατί σαν αντιδήμαρχος υποθέτω ότι γίνεται ένα καθημερινό συμβούλιο.

Για να υπάρξει συνεργασία θα πρέπει προγραμματικά να βρίσκονται δίπλα. Εμείς για παράδειγμα δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ποτέ με κάποιον που έχει ως λάβαρο την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Φαντάζεστε από ανάγκη να πραγματοποιούνταν αυτή συνεργασία; Τι θα γινόταν λοιπόν μεταξύ των συμφωνιών σε άλλα θέματα της Δημοτικής Αρχής και αυτό είναι λίγο δύσκολο.

Είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι βάζουμε την πλάτη μας και θέλουμε να υποστηρίξουμε, όμως χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο του δημάρχου προγραμματικά έχεις 180 μοίρες απόκλιση, πώς είναι δυνατόν αυτή η σύσταση να λειτουργήσει και στα επόμενα σοβαρά θέματα, γιατί ο δήμαρχος δεν αποφασίζει μόνος του για όλα τα θέματα έχει τους αντιδημάρχους του, πιστεύω ότι κάνει ένα καθημερινό συμβούλιο με θέματα της τρέχουσας καθημερινότητας η μακροχρόνια σχέδια της δημοτικής αρχής, όταν όμως δεν έχεις την ίδια προγραμματική βάση πώς είναι δυνατόν να προχωρήσει αυτό το πράγμα, μόνο και μόνο για την ανάγκη της κυβερνησιμότητας;

Χίλιες φορές ένας δήμαρχος χωρίς πλειοψηφία παρέλαση δήμαρχος με ετερόκλητους συνεργάτες.”

Αναφορικά με το κομμάτι της ύδρευσης με αφορμή και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαντώντας στο ερώτημα του Λάμπρου Κοσμά, αν η πετυχημένη αντιμετώπισή του νερού εξαντλήθηκε από την διοίκηση Δρακονταειδή την 1η Σεπτέμβρη που ανέλαβε ο κύριος Καλός, απάντησε ότι “τόσο ο κύριος Δρακοντατειδής αλλά και η προηγούμενη δημοτική αρχή ποτέ δεν είπαν ότι έλυσαν το πρόβλημα της ύδρευσης στο 100%. Ποτέ δεν βγήκε με πανηγυρισμούς και σημαίες να πει ότι λύθηκε το πρόβλημα.

Ωστόσο αν ο κάθε δήμαρχος και κάθε δημοτική αρχή προσθέτει ένα 10% στο χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει στη Λευκάδα αναφορικά με το νερό που τα τελευταία χρόνια έχει οξυνθεί, να είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα θα λυθεί κάποια στιγμή.

Προηγουμένως άκουγα τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Πρέβεζας κ Ζέρβα, ο οποίος μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Μεταξύ αυτών μίλησε και για την ΔΕΥΑΠ Πρέβεζας και παρόλο που υπάρχει ένας φορέας εκτός Δήμου που επιβλέπεται από την δημοτική αρχή, ο δήμος Πρέβεζας έχει και πάλι πρόβλημα. Η αποκατάσταση των δικτύων και των προβλημάτων που δημιουργούνται μέσω αυτών γίνεται σιγά-σιγά.

Η προηγούμενη διοίκηση του κυρίου Δρακονταειδή με τις παρεμβάσεις που έκανε, έργα ύδρευσης ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αγωγό ο οποίος θα φτάσει από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου που αν και η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί, σε συνεργασία με τους δήμους και τους φορείς και την σταδιακή αποκατάσταση των παλαιών αγωγών, πιστεύω τη Λευκάδα το πολύ σε μία δεκαετία θα είναι πραγματικά ένα πρότυπο νομού, διότι θα έχουμε επαρκείς ποσότητες και ουσιαστικά ένα καινούργιο δίκτυο το οποίο θα είναι ικανό όχι μόνο να προχωρήσει τις ανάγκες που έχει η Λευκάδα αυτή τη στιγμή, αλλά να το δούμε σε συνδυασμό με την καλπάζουσα αύξηση του τουρισμού στη Λευκάδα.

Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να γίνει ούτε σήμερα ούτε αύριο, ούτε μετά από τρία χρόνια και οι δεσμεύσεις που ακούω στο δημοτικό συμβούλιο από τον κύριο δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο, ότι του χρόνου το καλοκαίρι δεν θα είναι όπως το φετινό, εμένα λίγο με ταράζουν, διότι η απόλυτη δέσμευση δημιουργεί υποχρέωση.

Και όταν ο κάτοικος των Τσουκαλάδων θα δει του χρόνου το ίδιο πρόβλημα, όχι γιατί απαραίτητα έχει πρόβλημα το δίκτυο του αλλά οι ποσότητες που φτάνουν δεν επαρκούν, τότε ο δήμαρχος πώς θα απαντήσει στο συγκεκριμένο κάτοικο μετά τη δέσμευση που έχει πάρει;

Στην συνέντευξή του ο κύριος Ζέρβας είπε δύο πληροφορίες που εμείς δεν γνωρίζαμε στο δημοτικό συμβούλιο και έτυχε να τις ακούσω τυχαία.

Η πρώτη είναι ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό φορέα του Αγίου Γεωργίου, ενώ η Λευκάδα έλαβε πρόσκληση δεν έδωσε το παρών. Επίσης η βλάβη στην Σαμψούντα ήταν μία βλάβη που έχανε μεγάλη ποσότητα νερού, η δημοτική αρχή δεν το γνώριζε και αφού η αποκατάσταση της βλάβης έγινε πολύ σωστά το πανηγύρισε η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο, ο κύριος Ζέρβας όμως μας είπε ότι υπάρχει νέα βλάβη του αγωγού στην Κυανή Ακτή.

Αυτό το γνωρίζει ο κύριος Λιβιτσάνος; Αυτά τα προβλήματα και αυτές οι ολιγωρίες θα καλύψουν την δέσμευση του δημάρχου του χρόνου θα είμαστε στο 100%;

Είναι πολύ εύκολο να λέμε λόγια, για να γλιτώσουμε την κακοτοπιά, το σήμερα, μία συνέλευση οτιδήποτε, όμως υπολογίζουμε χωρίς να είμαστε απόλυτα σίγουροι στο τι πραγματικά έχουμε υπόγεια.

Διότι μπορεί να δεσμεύεται ο δήμαρχος ότι του χρόνου θα ήμαστε καλύτερα, ο αγωγός όμως μπορεί να του πει διαφορετικά πράγματα, όπως και το δίκτυο του.

Εάν δεν ξεκινήσει μία σοβαρή παρέμβαση, να διεκδικήσει χρηματοδότηση για το δίκτυο της Λευκάδας, θα ανακυκλωνόμαστε  και θα επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια, με τον δήμαρχο κάθε χρόνο να δίνει και άλλες δεσμεύσεις. Το ζήτημα θέλει πολιτική βούληση, αποφάσεις και ενέργειες τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν τον εφησυχασμό ούτε στον κύριο Καλό ούτε στον κύριο Λιβιτσάνο.

Επίσης πρέπει να πω ότι συμφώνησα με  την άποψή του κυρίου Λιβιτσάνου ότι ο αντιδήμαρχος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αυτός που θα τρέχει για τις μικρό βλάβες να μην είναι ο αντίστοιχος Σέρβος. Θα πρέπει όμως να μεριμνήσουμε στο τι θα γίνει στο μεταβατικό στάδιο, καθώς μας είπε ότι θα φτιάξει μία εφαρμογή και μία υπηρεσία που θα ενεργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή θα έρθεις ένα χρόνο ο αντιδήμαρχος δεν πρέπει να ασχοληθεί.

Στην πρόσφατη “έκτακτη” όπως χαρακτήρισε ο κ Λιβιτσάνος βλάβη, όπως αντιλαμβάνεστε έκτακτη βλάβη δεν υπάρχει, έψαχναν όλο το βράδυ η αστυνομία και το λιμενικό να το βρουν και δεν μπορούσαν, καθώς δεν σήκωνε κανείς τηλέφωνο ούτε η υπηρεσία με αποτέλεσμα από τις 2:00 το βράδυ 11:00 το πρωί που ξεκίνησαν οι εργασίες το νερό να χύνεται τσάμπα και η πόλη να μην έχει νερό.

Ο κύριος Λιβιτσάνος πρέπει να μας πει αν έχει σκεφτεί το μεταβατικό στάδιο μέχρι να φτιαχτεί αυτή η υπηρεσία που θέλει, μέχρι τότε δηλαδή η Λευκάδα θα είναι στο κενό;

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι αυτό το νέο μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει ο κύριος Λιβιτσάνος, καθώς για εμένα είναι αποτυχημένο, καθώς η πυροσβεστική και η αστυνομία ψάχνουν στις 2:00 το βράδυ να βρουν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, καθώς έτσι λειτουργούσε χρόνια η Λευκάδα και οι δημοτικές αρχές και δεν τον έβρισκαν. Έψαχναν να βρουν άτομα από την υπηρεσία και δεν έβρισκαν  κανέναν, δικαίως η  υπηρεσία είπε για ποιο λόγο να ασχοληθεί από τη στιγμή που υπάρχει αντιδήμαρχος, γιατί καλώς ή κακώς έτσι τους είχαν μάθει, με αποτέλεσμα η βλάβη να ξεκινάει να αποκαθίσταται στις 11 το πρωί, για μένα όλο αυτό είναι αποτυχία και για αυτό υπήρξε όλος αυτός ο σχολιασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ¨”κράξιμο” από τους απελπισμένους κατοίκους της Λευκάδας.

Μην ξεχνάμε ότι το πλεονέκτημα της δημοτικής αρχής είναι το γεγονός πως το νησί είχε 50% μείωση τουρισμού φέτος σε σχέση με πέρσι, αν δηλαδή είχαμε τον περσινό τουρισμό ή τον αυξανόμενο σε σχέση με πέρυσι αντιλαμβάνεστε τι θα είχε συμβεί φέτος;

Ο πολίτης έχει δίκιο να αγανακτεί γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ανοίγει τη βρύση και να βλέπει νερό, δεν τον ενδιαφέρουν οι πολιτικές κινήσεις της λύσης του προβλήματος.”

Στην επισήμανση ότι ο κύριος Λιβιτσάνος ενοχλήθηκε που τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη της παράταξής Δρακονταειδή για το πρόβλημα της υδροδότησης, απάντησε ότι ο ίδιος κατά καιρούς παρακολουθεί περασμένες συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο.

“Πρόσφατα μάλιστα πέτυχα ένα δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο είχε δώσει το παρών ο κύριος Λιβιτσάνος όταν δήμαρχος ήταν ο κύριος Δρακοντατειδής και ο ίδιος δεν ήταν καν εκλεγμένος και είχε λόγο.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενοχλείται με την επιχειρηματολογία μιας παράταξης και δεν ενοχλείται  όταν ο ίδιος έκανε λόγο για αποτυχίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όταν μιλούσε ως πολίτης  που σαφώς και είχε λόγο.

Έχει θυμηθεί το παρελθόν του ο κύριος Λιβιτσάνος; Η αντιπολίτευση είναι το νούμερο ένα στοιχείο της Δημοκρατίας και δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντίλογος και διαφορετική αντίληψη στο θέμα.

Σαφώς και θα τοποθετηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και θα έπρεπε ο κύριος Λιβιτσάνος να είναι ικανοποιημένος που υπάρχει αντιπολίτευση, καθώς εμείς οι πέντε είμαστε οι μόνοι που σηκώνουμε το βάρος της, καθώς παρατηρήστε από τις υπόλοιπες παρατάξεις ποιοι μιλάνε στο σύνολό τους και αυτός δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης.

Γιατί ενοχλήθηκε ο κύριος Λιβιτσάνος που μιλήσαμε; Σαφώς και θα μιλάμε και προάγουμε και το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, θα συνεχίσουμε μία πολιτική γραμμή την οποία έχουμε χαράξει. Πραγματικά ας είναι αυτός ο ικανός και ας λύσει τα προβλήματα και στην επόμενη θητεία μιας νέας Δημοτικής Αρχής εγώ θα τον μνημονεύω και θα λέω ότι βάσει του ίδιου λύθηκαν τα προβλήματα.

Μην ξεχνάμε ότι το πλεονέκτημα της δημοτικής αρχής είναι το γεγονός πως το νησί είχε 50% μείωση τουρισμού φέτος σε σχέση με πέρσι, αν δηλαδή είχαμε τον περσινό τουρισμό ή τον αυξανόμενο σε σχέση με πέρυσι αντιλαμβάνεστε τι θα είχε συμβεί φέτος;

Ο πολίτης έχει δίκιο να αγανακτεί γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ανοίγει τη βρύση και να βλέπει νερό, δεν τον ενδιαφέρουν οι πολιτικές κινήσεις της λύσης του προβλήματος.

Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν θέλω να πω ότι τόσο ο κύριος Λιβιτσάνος ή ο Δήμαρχος κύριος Καλός, είναι προς την κατεύθυνση του σφάλματος, σαφώς ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο και θέλουν το καλό της Λευκάδος, το αν πράττουν ή δεν πράττουν σωστά αυτό θα κριθεί από το αποτέλεσμα και όχι δια του λόγου.

Πολύ πιθανόν ο δήμαρχος να έχει μία συγκεκριμένη αντιμετώπιση για το θέμα της ύδρευσης, και εμείς κρίνοντας την διαδικασία με την οποία το ενεργεί  να επισημαίνουμε πώς θα μπορούσε να γίνει. Αν του βγει του κυρίου Καλού, χωρίς η πολιτική να είναι πειραματισμός εμείς θα του πούμε και μπράβο.

Δεν θέλω να πω ότι είναι 100% αποτυχία ο ένας χρόνος που βρίσκεται στη δημοτική αρχή, θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, ωστόσο πρέπει να εκτιμήσουμε πώς έχει και την ατυχία του COVID-19, με τα περισσότερα δεν εννοώ μόνο τα έργα και τις μελέτες αλλά και το κομμάτι της κοινωνίας, την κοινωνική πολιτική μέσω των δομών του δήμου όπως την ΔΕΠΟΚΑΛ, πνευματικό κέντρο, δημοτικό λιμενικό ταμείο.

Αναφορικά με την κυβέρνηση ο κ. Γληγόρης είπε ότι έπεσε μέσα στην πανδαισία των εξαγγελιών που είχε δώσει ως θύμα της ίδιας της ύπαρξης.

“Αμέσως μετά το lockdown ο κόσμος έδειξε ένα πρόσωπο το οποίο πραγματικά θαύμασα, καθώς ανταποκρίθηκε, ακολούθησε όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ και όλοι ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς εγώ ο ίδιος ως φυσική κοινωνικός άνθρωπος έφτασα στα όριά μου κλεισμένος στο σπίτι 2 μήνες, όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο.

Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, με την κυβέρνηση να έχει πολύ χρόνο για να σχεδιάσει την επόμενη μέρα αντ’  αυτού την παρακολουθούμε να παλινωδεί, είναι μία κυβέρνηση που ουσιαστικά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ως όφειλε, όπως για παράδειγμα με τον τουρισμό. Δυστυχώς η έξαρση των κρουσμάτων δεν έχει να κάνει με αυτό που εξαγγέλλει ούτε ο πρωθυπουργός αλλά ούτε ο κύριος Χαρδαλιάς και Θεοδωρικάκος ότι μόνο το 10% όσων ήρθαν στη χώρα μας ήταν θετικοί και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ σε καμία περίπτωση.

Ας αναλογιστούμε μόνο τι γινόταν στα σύνορα με τη Βουλγαρία το πουλούσαν με κόστος 40 ευρώ τα πιστοποιητικά, το ίδιο και στην Κακαβιά, αλλά και πως ερχόντουσαν οι επιβάτες μετά charters στα αεροδρόμια της Ελλάδας ο ένας πάνω στον άλλον, την αύξηση της πληρότητας στα καράβια.

Ακολουθούσε μία ανεξέλεγκτη πολιτική και η κυβέρνηση έχασε την μπάλα γιατί ήταν Όμηρος των επιχειρηματιών, των αεροπορικών εταιρειών και πλοιοκτητών.

Με την χρήση μάσκας δεν μπορούμε να επιρρίπτουμε τις ευθύνες στον Eλληνικό λαό και να μην έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση. Δηλαδή θα στείλει το παιδί μου 13 χρόνων αυτή τη στιγμή στο σχολείο και θα φοράει επτά ώρες μας ακόμα και στο διάλειμμα και αυτές τις μέρες ο κύριος Θεοδωρικάκος βγήκε και ανακοίνωσε ότι η μάσκα θα είναι δωρεάν από τους δήμους, όταν για παράδειγμα ο αριστερός δήμαρχος Χαλανδρίου είχε πάρει την απόφαση πέρασα από την οικονομική επιτροπή και έκοψε άλλα κονδύλια, βρήκε κωδικούς και χρήματα και έπραξε το αυτονόητο να παραχωρήσει δωρεάν μάσκες καθώς πρόκειται για συμβολική κίνηση.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος σύρθηκε πίσω από τους δημάρχους και τον πόλεμο που δέχτηκε πίσω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτή η πράξη θα έπρεπε να είναι κεντρικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης για να την επικροτήσουμε.

About Ομάδα Σύνταξης 27534 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.