Χρήστος Γκόκας στον Prisma 91,6: “Πρέπει να υπερβούμε την εσωστρέφεια και να δουλέψουμε κοινοβουλευτικά ως παράταξη.”


Ο βουλευτής του κινήματος αλλαγής στο Νομό Άρτας Χρήστος Γκόκας, σχολίασε τις εξελίξεις και την εσωστρέφεια που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα.

Αναφορικά με το αίτημα που έχει ακουστεί, ώστε να γίνει συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται μία χαρακτηριστική συζήτηση που έχει τα χαρακτηριστικά της εσωστρέφειας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπερβούμε.

“Σε διάστημα λιγότερο από 2 χρόνια 212.000 συμπολίτες μας ήταν οι ιδρυτές αυτό του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, του κινήματος αλλαγής, μέσω της εκλογής προέδρου κυρίας Γεννηματά.

Εκτιμώ ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ σημαντική και το μήνυμα είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε προς ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα, σοσιαλδημοκρατικό, σε βάση των αρχών και των θέσεων που διατυπώθηκαν σε συνδιασκέψεις, στο συνέδριο όμως που πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο, αλλά και στο έκτακτο πριν λίγους μήνες, ως απάντηση σε έναν κύκλο εσωστρέφειας που επιδιώξαμε τότε να κλείσει.”

“Πήγαμε σε εκλογές με προβλήματα, διότι στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την ιδρυτική προσπάθεια, πολύ νωρίς φρόντισαν να διατυπώνουν θέσεις μη συμβατές με το στόχο που είχαμε και είχαμε τέτοια προβλήματα.

Έγινε μία προσπάθεια στο έκτακτο συνέδριο μας να οριοθετηθεί ξανά το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, πήγαμε στις εκλογές, μπορεί εκεί να έγιναν και κάποια λάθη, ωστόσο στελέχη μας έφυγαν και πήγαν ως γυρολόγοι σε υπουργικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση, ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα τον έβριζαν ή του έκαναν σκληρή κριτική.

Μετά τις εκλογές πάλι είχαμε μία συζήτηση γύρω από την παράταξή μας με αφορμή την υπουργοποίηση κάποιων στελεχών με ιστορική διαδρομή στην παράταξη μας, νομίζω όμως ότι αυτό μας αδικεί προς την ουσία.

Υπάρχουν θέσεις και προτάσεις και διάθεση από εμάς να συμβάλουμε στον πρωταρχικό και κύριο στόχο που υπάρχει για τη χώρα όπως η οριστική και πραγματική υπέρβαση της κρίσης.

Πρέπει αυτή η εσωστρεφής συζήτηση να δώσει τη θέση της σε ένα διάστημα το οποίο θα πρέπει να μπορέσουμε να δουλέψουμε και κοινοβουλευτικά ως παράταξη, μένοντας κοντά στην κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Πρέπει να αφουγκραστούμε τους εργαζόμενους τα κινήματα, τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραγωγική βάση, να είμαστε κοντά σε κοινωνικά αδύναμες ομάδες.

Αναφορικά με το αν πρέπει να γίνει ένα συνέδριο και εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τυπικά και βάσει καταστατικού έκλεισε το καλοκαίρι ο χρόνος που θα έπρεπε να γίνει το τακτικό συνέδριο και δόθηκε μία παράταση με απόφαση της κεντρικής επιτροπής να πάμε ένα εξάμηνο αργότερα.”

Από εκεί και πέρα  αν πρέπει να  θέσουμε θέμα αρχηγού  ο οποίος εκλέχτηκε πρόσφατα, είναι   από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε από τη βάση του κινήματος αλλαγής, ας  το συζητήσουμε στο συνέδριο, εκεί μπορούμε να δούμε όλα αυτά τα προβλήματα, με καλή διάθεση θα τα ξεπεράσουμε, μένοντας στην ουσία.

Είχαμε ένα αποτέλεσμα στις εκλογές, ενδεχομένως να μην ήταν αυτό που στοχεύουμε, κρινόμενοι  όμως στη βάση της συγκυρίας που έγιναν λειτουργίες και της πίεσης που δέχθηκε ο χώρος κρίνεται θετικό ωστόσο δεν μας ικανοποιεί απόλυτα, αλλά δεν μας απογοητεύει, είναι μία βάση για να συνεχίσουμε και πάνω σε αυτό να χτίσουμε.

Νομίζω ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι γύρω από αυτό το θέμα να γίνει ένα συνέδριο και για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ούτως ή άλλως είναι ο βασικός κορμός του κινήματος αλλαγής, η κυρίαρχη δύναμη, για όλα αυτά τοποθετήθηκε η πρόεδρος στην ομιλία στην Λάρισα.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.