Χωρίς μελέτες πυρασφάλειας τα σχολεία. Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Το θέμα της πυρασφάλειας στα σχολεία έθεσε με ερώτησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μάλιστα όπως ανέφερε έχει ξεκινήσει μία φάμπρικα με επιβολή προστίμων σε διευθυντές σχολείων για ύπαρξη μελετών πυρασφάλειας.

Ταυτόχρονα ήρθε έγγραφο από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, με αίτημα να απαντήσουν μέχρι σήμερα αν υπάρχουν μελέτες πυρασφάλειας στα σχολεία.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι μελέτες αυτές είναι απαραίτητες, ωστόσο οι διευθυντές των σχολείων δεν έχουν την αρμοδιότητα ούτε την οικονομική δυνατότητα για να φτιάξουν μελέτες, ρωτώντας αν έχει γίνει κάτι από την σχολική επιτροπή του δήμου για αυτό το θέμα.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μία τέτοια οδηγία, ότι πρέπει να υπάρχουν μελέτες πυρασφάλειας, είναι σωστό αυτό που γίνεται, ωστόσο είναι προφανές πως τέτοιες μελέτες πυρασφάλειας δεν υπάρχουν πουθενά.

“Ακούγεται τόσο σκληρό και τόσο απλό ταυτόχρονα”,  συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Μάλιστα το παραλλήλισε όπως στις παιδικές χαρές που δεν υπήρχε πιστοποίηση, καθώς και για μία σειρά κτιρίων, ακόμα και σχολείων που υποτίθεται ότι ανήκουν στο Δήμο και δεν έχουν οικοδομικές άδειες, έτσι έχουμε ένα τέτοιο ζήτημα.

Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα και να έχουμε τέτοιες μελέτες πυρασφάλειας.

Είναι προφανές ότι τα ίδια τα σχολεία και διευθυντές τους, δεν μπορούν να πράξουν κάτι τέτοιο, αυτό είναι αδύνατο, ωστόσο έχουμε πάρα πολλά σχολεία και Είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί να τελειώσει τόσο γρήγορα γιατί αδυνατούμε να το κάνουμε.

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος κ Κούρτης, είπε ότι έχει υπάρξει ενόχληση από πάρα πολλούς διευθυντές για τα θέματα της πυρασφάλειας και επειδή υπάρχουν κτίρια τα οποία δεν είναι νόμιμα όπως ανέφερε ο δήμαρχος, θα πρέπει να γίνει ένας συντονισμός ενεργειών, οι διευθυντές να πάνε στα αρχεία τους για να δουν τι ακριβώς έχουν ως άδειες ή μελέτες, οι οποίες μπορεί να επικαιροποιηθούν και αφού ξεκαθαρίσουμε ποια δεν έχουν καθόλου Μελέτη και ποια χρειάζονται κάποια επικαιροποίηση τότε μπορούμε να πάμε σε μία καταγραφή τους.

Μάλιστα σε μία αναμόρφωση προϋπολογισμού θα χρειαστεί, ελπίζοντας μέσα στο 2019 τι να πει ένα ποσό της τάξεως τουλάχιστον των 25 χιλιάδων ευρώ, για να γίνει μία μελέτη που να περιλαμβάνει όλα τα δημόσια κτήρια πρώτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την εμπειρία μου αλλά και με την επαφή του από τους διευθυντές, εκείνο που πραγματικά κάνουν κάθε χρόνο είναι να υπάρχουν γεμάτοι πυροσβεστήρες, να ελέγχουν επισταμένως το χώρο της δεξαμενής πετρέλαιο θέρμανσης, λέγοντας πως όλα αυτά τα χρόνια αυτά τα μέτρα οι διευθυντές τα παίρνουν, ωστόσο δεν έχουν στα χέρια τους τις επικαιροποιημένες οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

About Ομάδα Σύνταξης 27930 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι , οι φιλελεύθεροι πάντα έβλεπαν ύποπτα την εφαρμογή του νόμου ( τους περιορίζει το πεδίο δράσης) και ο σοσιαλισμός πάντα έβλεπε αντίπαλο το κράτος και τους νόμους του.
  Η βάση αναγοράς είναι κοινή.
  Και για τούτο το κράτος αυτονομήθηκε ( αυτό σημαίνει ότι έχει 7,2 δις ταμειακό πλεόνασμα αλλά υπάρχουν μη νόμιμα σχολικά κτίρια και με μειωμένους πόρους πυρασφάλειας.
  Ο κοινοβουλευτισμός καλά είναι μα κατανοηθεί ότι στηρίζεται σε απρόσωπους νόμους που ισχύουν για όλους ( κράτος και πολίτες).
  Η αυτονόμηση του ισχυρότερου ( το κράτος πάντα είναι ) είναι το αποτέλεσμα μη εφαρμογής των νόμων , όσο και κακός νόμος να είναι.
  Ο κακός νομος διορθώνεται.
  Η ασυνεννοησία όχι .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.