Χατζάκης: Πλασματικός ο αριθμός κρουσμάτων – Μέσα Μαΐου θα τελειώσει η ιστορία


Ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής Αγγελος Χατζάκης μίλησε στο Open TV κι αναφερόμενος στον κορονοϊό ξεκαθάρισε ότι ο ιός έχει ημερομηνία λήξης. «Στα μέσα Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα» τόνισε.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως τόνισε έχει κολλήσει ο εργαστηριακός έλεγχος, καθώς δεν υπάρχουν αντιδραστήρια. Τα χθεσινά 21 κρούσματα είναι καθυστερημένες διαγνώσεις. Κι άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αρα η εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων είναι απολύτως πλασματική. Δεν υπάρχει καμία ανάσχεση».

Για τα μέτρα που έχουν παρθεί κι αν επαρκούν τόνισε: «Ο,τι κάνουν αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλό. Το στοίχημα είναι πόσο θα συμμορφωθούμε για να έχουμε λιγότερους θανάτους. Αν τα τηρήσουμε, θα έχουμε μικρό καμπανάκι κι όχι μεγάλη καμπάνα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι τα καλύτερα δυνατά κι επιβλέπονται από τα ανώτατα μέλη της κυβέρνησης και υπάρχει πειθαρχία κι αποτελεσματικότητα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Χαλάμε την ποιότητα των στοιχείων, αν είχαμε τα εργαστήρια σωστά θα ήταν πιο ασφαλές. Υπάρχει ορισμός από ΕΟΔΥ ποιος πάει και κάνει τεστ. Τα τεστ που θέλει ο ΕΟΔΥ πρέπει να γίνονται και να μην καθυστερούν όπως τώρα».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει αν φοβούνται μετάλλαξη του ιού επεσήμανε: «Τα ενδεχόμενα αυτά είναι πάντα πιθανά, αλλά δημόσια υγεία, κάνεις με τα δεδομένα που έχεις».

 

About Ομάδα Σύνταξης 28383 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.