Χαρδαλιάς : Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ


Νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 13 Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή περιορισμός της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Όπως ανέφερε, ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η διαπίστωση περιττών μετακινήσεων σε σπίτια πολιτών.

Σημειώνεται ότι από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται μέσω SMS μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις κοντά στην οικία του καθενός.

About Ομάδα Σύνταξης 28415 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Αντιγραφή από το site in.gr
  Κείμενο του Βασίλη Κανελλη 11/11/2020

  Πώς το είπε ο Λουίτζι Πιραντέλλο;«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Φαίνεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και όλοι όσοι εισηγούνται τα μέτρα για τον κοροναϊό είναι θεατρόφιλοι.Ετσι μπορούν να αυτοσχεδιάζουν και να «σερβίρουν» τα ακόμη πιο σκληρά μέτρα με έναν μανδύα δραματικότητας.Και το κάνουν με τόσο εύσχημο και επικοινωνιακό τρόπο. Πριν από μερικά 24ωρα ο Στέλιος Πέτσας μας ενημέρωσε ότι στάλθηκαν το Σαββατοκύριακο 1 εκατομμύριο SMS στο 13033.Η διαρροή έγινε, έστω και κατά προσέγγιση, και μετά ήρθε η «δικαιολόγηση». Οπερ σημαίνει: «Για να στέλνουν τόσο μηνύματα οι Ελληνες μάλλον λουφάρουν.Μάλλον στέλνουν SMS για να βολτάρουν και για να παρτάρουν. Μπορεί να είναι κι έτσι, όμως με ποια λογική λειτουργούμε με το «πονάει το κεφάλι, κόβουμε το κεφάλι;»Με ποια λογική επιβάλλουμε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ σε όλη την Ελλάδα;Ας δούμε τι γίνεται όταν ένας σκληρά εργαζόμενος, που βρίσκεται όλη μέρα στο γραφείο του πάει το βράδυ στο σπίτι του.Φοράει τη φόρμα του, τα αθλητικά του και πάει μια βόλτα ή για λίγο τρέξιμο, έτσι για να ξεμουδιάσει.Ετσι για να αντέξει τις δυσκολίες, την καραντίνα, το φόβο του κοροναϊού, την αγωνία για την τσέπη του, για την οικογένειά του.Και πέφτει αυτός ο «ερασιτέχνης αθλητής» πάνω σε αστυνομικό ο οποίος του ρίχνει ένα «300άρι» στο κεφάλι, έτσι για να μάθει να μην κάνει τη σωματική του άσκηση.Αυτά είναι προχειρότητες. Ερασιτεχνισμός για να μην πω ανικανότητα.Αυτοί που αποφάσισαν να πάρουν αυτά τα μέτρα είναι οι ίδιοι:Που επέτρεψαν στις Εκκλησίες να γίνεται χαμός, χωρίς μέτρα ασφαλείας επειδή δεν… κολλάει στον οίκο του Θεού.Που άνοιξαν τον τουρισμό εν χορδαίς και οργάνοις, χωρίς τεστ, επειδή ήθελαν να… σώσουν το καλοκαίρι.Που επέτρεψαν τα σχολεία των 25 και 28 παιδιών και που έκαναν απίστευτες γκάφες με τις μάσκες, τις οποίες ακόμη περιμένουν οι μαθητές.Είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν ποτέ να ελέγξουν την κατάσταση, δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν τα μέτρα, να αστυνομεύσουν σωστά τον κόσμο.Είναι οι ίδιοι που επέτρεπαν τα πάρτι στις πλατείες ή τις συγκεντρώσεις, χωρίς να τολμούν να παρέμβουν.Οι ίδιοι που άφησαν να μετατραπεί η covid free Θεσσαλονίκη σε υγειονομική βόμβα.Οι ίδιοι που λόγω πολιτικού κόστους δεν πήραν μέτρα από τον Σεπτέμβριο ή δεν επέβαλαν καθολική χρήση μάσκας από πολύ νωρίτερα.Κι αυτοί που δεν πήραν μέτρα για να μην πιέζεται έτσι το σύστημα υγείας, που είχαν προνοήσει για τις κλειστές δομές, όπως τα γηροκομεία.Μια σειρά λαθών και φτάσαμε στην απαγόρευση μετά τις 9 το βράδυ, πλην εξαιρέσεων.Αραγε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Κλείδωμα του κόσμου μέσα; Με το ζόρι;Απόψε αυτοσχεδιάζουμε, λοιπόν, και ο Λουίτζι Πιραντέλλο είναι ο νέος εκπρόσωπος των λοιμωξιολόγων. Ο νέος… Νίκος Χαρδαλιάς.

 2. ”’Οι ίδιοι που άφησαν να μετατραπεί η covid free Θεσσαλονίκη σε υγειονομική βόμβα”’
  Εξ αντιγραφής , απ το in.gr

  Σημείωση
  Στην συναλλακτική αντίληψη και πρακτική, βιωμένο και διαρκές είναι ότι όσοι φοβίζουν ή απειλούν είναι κατεργαρέοι.
  Και αυτούς πρέπει κάποιος να τους ακούει με προσοχή και σεβασμό, αλλά να μην τους πιστεύει γιατί είναι ψεύτες. Μια και άλλα κρύβουν ή επιδιώκουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.