Χαράλαμπος Καλός: “Το Δημοτικό συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας ψήφισε να σταματήσει η διάθεσηαπορριμμάτων της Λευκάδας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου. Περιμένουμε την νομιμότητα της απόφασης από την αποκεντρωμένη.”


Ενημέρωση αναφορικά με την παρουσία του,  καθώς και του κυρίου Δρακονταειδή στο δημοτικό συμβούλιο  Ακτίου- Βόνιτσας την προηγούμενη Δευτέρα,   καθώς υπήρξε συζήτηση  και λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη  και γενικά για την τύχη του ΧΥΤΑ Παλαίρου.

 “Εκεί  πάρθηκε  μία απόφαση  όπου ψηφίστηκε με σχετική πλειοψηφία να σταματήσει  η διάθεση των απορριμμάτων της Λευκάδας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.  Αναμένουμε τις εξελίξεις  και τον έλεγχο νομιμότητας αυτής της απόφασης από την αποκεντρωμένη  Δυτικής Ελλάδας. Δεν θέλω να προβώ  εγώ στην εκτίμηση την οποία κάνω καθώς και η  υπηρεσία μας   σχετικά με την τύχη της απόφασης αυτής,  εκείνο όμως το οποίο θα πω  είναι πως ο αρμόδιος φορέας για την διαχείριση των απορριμμάτων  είναι ο ΦΟΣΔΑ της 3ης ΓΕΝ  και όχι το οποιοδήποτε δημοτικό συμβούλιο.

 Πρόκειται για τον ΦΟΣΔΑ της 3ης ΓΕΝ  ο οποίος το επόμενο δίμηνο  κατ εκτίμηση θα σταματήσει να υφίσταται καθώς ήδη έχει συγκροτηθεί σε σώμα  ο ΦΟΣΔΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί πάρα πολύ  καθότι δεν έχουμε εναλλακτικές,  προφανώς είναι ενήμερο και το υπουργείο  και αναμένουμε την εξέλιξη  και τις συνέπειες που θα φέρει η απόφαση αυτή.

About Ομάδα Σύνταξης 27547 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.