Χαράλαμπος Καλός: “Το αουτσαϊντερ που έγινε φαβορί.”


Στην τελευταία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Prisma 91,6 o Χαράλαμπος Καλός είχε ζητήσει από τους συμπολίτες μας να είναι η συνειδητή επιλογή των εκλογών αυτών και αυτοί  ανταποκρίθηκαν σε μια μάχη στήθος με στήθος με  το αποτέλεσμα να κρίθεί η είσοδος του στον δεύτερο γύρο,  με διαφορά 26 ψήφων από την παράταξη του Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή.

Ο Χαράλαμπος Καλός μαζί με την ομάδα του δούλεψαν σκληρά τους τελευταίους μήνες  για να αποδείξουν ότι μπορεί να υπάρξει ένα νέο αφήγημα για το νησί,  με αποτέλεσμα αυτή η δυναμική που εισέπρατταν σε κάθε τους περιοδεία να μεταφραστεί σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Είναι γεγονός ότι πολλοί αμφισβήτησαν την δυναμική αυτή και δεν πίστευαν την έκπληξη της «Σύχρονης Λευκάδας», παρόλο που ο επικεφαλής και πάλι μέσα από τον Prisma 91,6 στις 18-04 έλεγε ότι «όπου και αν βρεθούμε ο κόσμος μας λέει ότι είμαστε το κάτι διαφορετικό.»

Κάποιοι ανέφεραν στα πηγαδάκια ότι το ψηφοδέλτιο του δεν είναι δυνατό, ότι δεν έχει δυνατό μηχανισμό στήριξης, και προεξοφλούσαν ότι θα κινηθεί χαμηλά, σε αντίθεση με μια δυναμική που είχε δημιουργηθεί για τον αντίπαλο του Κώστα Γληγόρη που με την βεβαιότητα της τελευταίας δημοσκόπησης που του έδινε ένα μεγάλο ποσοστό εκτιμούσαν ότι μπορεί να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Ο Χαράλαμπος Καλός από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας κινήθηκε μεθοδικά, μέσα από δυο πετυχημένες ημερίδες έφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα του νησιού, δείχνοντας ότι έχει ασχοληθεί και διαβάσει πολύ στο να προτείνει λύσεις για μια σύγχρονη Λευκάδα. Επίσης επισκέφτηκε των  Δήμαρχο Τρικάλων για να μάθει πως έχει μεταμορφωθεί σε δήμο πρότυπο και στον ισχυρισμό των αντιπάλων του ότι η Λευκάδα θελει χρόνια για να γίνει έξυπνη πόλη απαντούσε, ότι αφού μπορούν αυτοί μπορούμε και εμείς.

Η διαφορά αυτή φάνηκε και από την διαφορετική αισθητική, την χρήση της τεχνολογίας στον προεκλογικό του αγώνα κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, καθώς για κάποιους τιμητές των πάντων αυτές ήταν «μοντερνιές που δεν σηκώνει η Λευκάδα.»

Τελικά η πρόταση του Χαράλαμπου Καλού βρήκε ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα και έστω και οριακά από την παράταξη του Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, πέρασε  στον δεύτερο γύρο.

Την επόμενη Κυριακή καλείται να αντιμετωπίσει τον Θοδωρή Σολδάτο με το συντριπτικό 33% στο 97% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων.

Η εβδομάδα που ξεκινά θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον…

Παναγιώτης Κουνιάκης

About Ομάδα Σύνταξης 28530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.