Χαράλαμπος Καλός στον ALPHA: “Δεν μπορούμε να είμαστε νησί όσον αφορά τη θαλάσσια πρόσβαση και “μη νησί” αναφορικά με την οδική σύνδεση.


Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού μίλησε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Kαλός, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες, καθώς λόγω του ιδιότυπου καθεστώτος της σύνδεσης της Λευκάδας με την Ηπειρωτική χώρα μέσω της πλωτής γέφυρας, εξαιρείται από τους περιοριστικούς όρους της Κυβέρνησης.

Όπως είπε μέχρι αυτή τη στιγμή ο καθένας εισέρχεται ανεξέλεγκτα στο νησί, λέγοντας ότι τόσο ο ίδιος ως δήμαρχος Λευκάδας, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και κοινωνία της Λευκάδας δεν μπορούν να το αποδεχτούν.

“Με συντονισμένες δράσεις τόσο του ιδίου, της περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα κι άλλων αιρετών παραγόντων περιμένουμε την Δευτέρα διευκρινιστική ΚΥΑ για να ενταχθεί η Λευκάδα στην κατηγορία αυτή.

Δεν μπορεί η Λευκάδα να είναι το μοναδικό νησί στα Ιόνια στο οποίο να μην βρίσκουν εφαρμογή οι περιοριστικοί παράγοντες της κοινής υπουργικής απόφασης.”

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχαρίστηση καθώς όπως είπε η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας συμμορφώνονται με τις οδηγίες που παίρνουμε από τον ΕΟΔΥ, “η δική μας ευθύνη είναι να επικοινωνήσουμε στον κόσμο όσο καλύτερα μπορούμε, εκφράζοντας ένα ευχαριστώ στους δημότες της Λευκάδας που ανταποκρίνονται σε αυτές κατευθύνσεις.”

“Αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχει ένα ρεύμα επισκεπτών τόσο Ελλήνων όσο και αλλοδαπών και αυτό ακριβώς θέλουμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι Επιβάλλεται να γίνονται κάποιοι έλεγχοι. Δεν λέμε να κλείσουμε την γέφυρα, αλλά ότι ισχύει και για τα άλλα νησιά να ισχύσει και για την Λευκάδα.

Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς πριν από λίγο η κυρία Λιμενάρχης  ανακοίνωσε ότι έρχεται σκάφος από την Ισπανία, με κάποιο μέλος να έχει πρόβλημα υγείας, δεν έγινε αποδεκτό σε κανένα από τα λιμάνια της Ιταλίας και προσπαθούμε να βρούμε ινσουλίνες και τρόφιμα να τα δώσουμε μέσω θαλάσσης και του σκάφους του λιμενικού γιατί δεν μπορεί να προσθέσει στο λιμάνι μας.

Άρα λοιπόν είμαστε νησί ξεκάθαρα και δεν μπορούμε να είμαστε νησί όσον αφορά τη θαλάσσια πρόσβαση και μη νησί αναφορικά με την οδική σύνδεση.

Πηγή video Δημήτρης Πολίτης

About Ομάδα Σύνταξης 28423 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.