Χαράλαμπος Καλός: Προφανώς οι πόροι για αγροτική οδοποιία δεν φτάνουν για όλα τα χωριά. Διεκδικούμε χρηματοδότηση ύψους 3.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2021-2027.


Απαντώντας σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι χρηματοδοτήσεις για την αγροτική οδοποιία ο Δήμος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός είπε ότι η επιλογή των δρόμων αυτών είχε πάρα πολλά κριτήρια με το πρώτο να υπάρχει μία ισοκατανομή των πρώην δήμων των δημοτικών ενοτήτων.

“Το δεύτερο ήταν όλοι οι δρόμοι επελέγησαν σε συνεργασία με τους δημοτικούς συμβούλους που είναι από την ευρύτερη περιοχή, προφανώς με τους αντιδημάρχους και σε αγαστή συνεργασία με τους προέδρους.

Έγινε μία προσπάθεια, καθώς μπορεί θεωρητικά όλοι οι Δήμοι να πάρουν το ποσό όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η πρόσκληση για την Αγροτική οδοποιία είναι 150 εκατομμύρια ευρώ, εμείς υποβάλλουμε πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ, οι δήμοι είναι 330 και αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να πάρουν όλοι καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλες οι προσκλήσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης είναι ανταγωνιστικοί.

Προφανώς και δεν καλύπτονται οι ανάγκες της Αγροτικής οδοποιίας και για αυτό ακριβώς το λόγο μετά από μία συζήτηση που είχα με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Κουρή είχα διατυπώσει ότι θα υπάρχει και δεύτερος γύρος και δεύτερη σειρά επιλογής και Μελέτης Αγροτικής οδοποιίας για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2021-2027 που και εκεί θα διεκδικήσουμε ένα πολύ μεγάλο ποσό που θα ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Χωρίς να θέλω να μηδενίσω καμία προσπάθεια του παρελθόντος βλέπετε ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της Αγροτικής οδοποιίας.”

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.