Χαράλαμπος Καλός: “Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματα τους μέσω της εφαρμογής Novoville….”


Για το σταδιακό πέρασμα του δήμου  στην ψηφιακή εποχή  μίλησε ο δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός  στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο,  ανακοινώνοντας  την ένταξη της Λευκάδας στην εφαρμογή novοville, κατεβάστε την ΕΔΩ  η οποία είναι μία ανοιχτή πλατφόρμα  διάδρασης  και ενεργοποίησης πολιτών,  που αναλαμβάνει την υποβολή αιτημάτων,  κρατάει ενήμερους τους πολίτες της Λευκάδας και παράλληλα προσφέρει  χρήσιμα ποσοτικά δεδομένα για το δήμο.

“Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του,  όπως και όλοι οι Λευκαδίτες από το να μπαίνουν στην διαδικασία  να τηλεφωνούν,  να υποβάλουν το αίτημα τους και την παρατήρησή τους μέσα από την εύχρηστη εφαρμογή,  η οποία χρησιμοποιείται σε πολλούς δήμους στην Ελλάδα και όχι μόνο,  ώστε να απλοποιείται και να αυτοματοποιεί είτε η διαδικασία αυτή.”

Ο δήμαρχος Λευκάδας έκανε λόγο για στοίχημα του δήμου  να ανταποκριθεί ιδιαίτερα στην αρχή στα αιτήματα εκείνα  τα οποία θα υποβάλλονται από  τους δημότες αλλά και από τους επισκέπτες,  “ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε.”

“Ωστόσο όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί πιο νωρίς  όμως λόγω κορονοϊου πήγαμε λίγο πίσω.  Αυτό είναι το πρώτο βήμα του περάσματος του δήμου στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση,  επόμενα βήματα είναι  ηλεκτρονικές πληρωμές  μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά και η ηλεκτρονική διαχείριση των εγγράφων  εντός του δήμου και μία σειρά άλλων πρωτοβουλιών.

Τις επόμενες ημέρες  ο δήμος πρόκειται να επικοινωνήσει  την εφαρμογή αυτή.

Το novoville είναι μια πλατφόρμα ενεργοποίησης πολιτών που γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στους πολίτες και τους Δήμους που ζουν. Το novoville φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει όλους μας ώστε να αλλάξουμε μαζί τις πόλεις μας!

Με το novoville έχετε όλη την πόλη στο κινητό σας. Μπορείτε να δηλώσετε με εύκολο και γρήγορο τρόπο προβλήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, να εκφράσετε την άποψη σας & να συν-δημιουργήσετε το μέλλον της γειτονιάς σας απαντώντας σε σύντομες δημοσκοπήσεις για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας. Έχετε πανεύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην πόλη σας ή σε κάποια άλλη που απλά επισκέπτεστε. Όλα αυτά με διαδραστικούς χάρτες που επιτρέπουν γρήγορη πλοήγηση σε όλα τα σημεία.

Αν η πόλη σας είναι συμβατή με το novoville τότε όλες σας οι αναφορές και αιτήσεις φτάνουν ζωντανά στο διαχειριστικό τους σύστημα. Αυτό τους βοηθά να γίνουν πιο αποδοτικοί και άμεσα ανταποκρίσιμοι στην διαχείριση των θεμάτων που σας αφορούν. Οποιαδήποτε αλλαγή σε κάποιο από τα αιτήματα σας φθάνει απευθείας στο κινητό σας με ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις.

Με το novoville μπορείτε για πρώτη φορά:

– Να δηλώσετε με 5 απλά βήματα λακκούβες, προβληματική οδική σήμανση, δημόσιο φωτισμό που δεν λειτουργεί καθώς και δεκάδες άλλα προβλήματα που συναντάτε καθημερινά και να ενημερώνεστε για την πρόοδο επίλυσης τους.
– Να συνδράμετε για πρώτη φορά στην διαμόρφωση των αποφάσεων που επηρεάζουν την γειτονιά σας. Απλά απαντήστε σε σύντομες δημοσκοπήσεις που ρωτούν την γνώμη σας!
– Βρείτε γρήγορα σημεία ενδιαφέροντος όπως φαρμακεία, βενζινάδικα, ΚΕΠ κλπ. και πλοηγηθείτε σε αυτά με ακρίβεια.
– Επικοινωνήστε απευθείας με τις δημοτικές υπηρεσίες.
– Ενημερωθείτε εύκολα για εκδηλώσεις, ανακοινώσεις και σημαντικές ενημερώσεις μόνο για τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

novoville, έξυπνες πόλεις, ενεργοί δημότες.

About Ομάδα Σύνταξης 27539 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.