Χαράλαμπος Καλός: “Δεν θα πρότεινα το συγκεκριμένο σημείο για την χωροθέτηση της ΜΟΠΑΚ, επουδενί όμως δεν μπορώ να βάλω σε περιπέτεια την Λευκάδα από την στιγμή που ο σχεδιασμός δεν αμφισβητείται από κανένα υπουργείο.”


Απαντήσεις σε δημοτικούς συμβούλους αναφορικά με την ΜΟΠΑΚ έκανε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός ο όποιος απάντησε και στο ερώτημα αν έχει τη σύμφωνη γνώμη για την κατασκευή του εργοστασίου.

Όπως απάντησε αν ήταν διαφορετική η πρόταση του δεν θα έφερνε αυτή την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο.

“Για να υποστηρίξω την πρόταση αυτή θα πω ότι οι αναβολές, οι προγραμματισμοί στο πόδι, η μη ανάληψη του όποιου πολιτικού κόστους και γενικότερα οι αβέβαιες καταστάσεις ήταν αυτές οι οποίες μας οδήγησαν να φτάσουμε το περασμένο καλοκαίρι και να βιώνουμε αυτές τις ασφυκτικές καταστάσεις.

“Αν με ρωτάγατε τώρα αν θα πρότεινα το συγκεκριμένο σημείο για να χωροθετήσω, θα σας έλεγα όχι πλην όμως δεν μπορώ επουδενί να βάλω τη Λευκάδα σε μία νέα περιπέτεια που όλοι αντιλαμβανόμαστε ποια θα είναι αυτή και να αλλάξω ως πρόταση ένα σχεδιασμό 10 χρονών την στιγμή που αυτός ο σχεδιασμός δεν αμφισβητείται από κανένα φορέα και κανένα υπουργείο.

Τα συναρμόδια υπουργεία θεωρούν δεδομένο το μοντέλο της συνεργιστική λύσης μεταξύ Λευκάδας και Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Μάλιστα σε εβδομαδιαία βάση δέχομαι τηλεφωνήματα στο γραφείο μου από τους αρμόδιους φορείς για το πώς πάει η εξέλιξη του διαγωνισμού.

Άσχετα με τις όποιες ενστάσεις και ρωτήσεις αυτό που καλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε είναι το μοντέλο διοίκησης αυτής της συνεργιστικής λύσης.

Προφανώς το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θέλουμε αυτό το διαγωνισμό αλλά θα ήθελα όποιος έχει τέτοια άποψη να την κατάθεση καθώς εγώ δεν έχω τέτοια άποψη, καθώς τότε από κανέναν φορέα δεν έχει αμφισβητηθεί αυτή η κατεύθυνση που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα.”

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.