Χαράλαμπος Καλός: Aνοίγει ο δρόμος προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η διαδικασία της αναδοχής για την κατασκευή του εργοστασίου της ΜΟΠΑΚ


Θετικές εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της δικαστικής διαμάχης  της ΜΟΠΑΚ ανέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας ο δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός.

“Ενημερωθήκαμε ότι εξεδόθη η απόφαση από το διοικητικό Εφετείο σχετικά με την αίτηση αναστολής εκτέλεσης και έκδοσης προσωρινής διαταγής της ΗΛΕΚΤΩΡ κατά της αρχής εξέτασης προδικαστικών προσφυγών.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σας είχα ενημερώσει για την προσφυγή της “Μεσόγειος” που ζητούσε να μην είναι στο διαγωνισμό η ΗΛΕΚΤΩΡ, είχε δικαιωθεί η ΗΛΕΚΤΩΡ και εκκρεμούσε η αίτηση αναστολής της ΗΛΕΚΤΩΡ κατά της αρχής εξέτασης προδικαστικών προσφυγών που έκανε εν μέρει δεκτή την πρώτη προσφυγή της εταιρείας Μεσόγειος.

Η απόφαση αυτή που εξεδόθη την Παρασκευή και την περιμένουμε επίσημα αναστέλλει την υπ’ αρίθμό 595-2020 απόφασης της αρχής εξέτασης προδικαστικών προσφύγων, ως προς το μέρος που ακύρωσε την απόφαση 81-2020 της οικονομικής επιτροπής του δήμου Λευκάδας.

Με πιο απλά λόγια το διοικητικό Εφετείο δικαιώνει τις κινήσεις του δήμου Λευκάδας, όπως επίσης και της επιτροπής του διαγωνισμού καθώς μοναδική Εταιρεία η οποία συνεχίζει το διαγωνισμό, ολοκληρώνοντας όλες τις δικαστικές προσφυγές και διαδικασίες είναι ΗΛΕΚΤΩΡ.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η διαδικασία της αναδοχής για την κατασκευή του εργοστασίου της ΜΟΠΑΚ.

Υπάρχουν ακόμα πολλά στάδια, καθώς η σύμβαση θα πρέπει να εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο και μία σειρά άλλων ενεργειών, όμως Όσον αφορά τις προδικαστικές διαμάχες αυτές έληξαν και αναφέρω για άλλη μία φορά ότι η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι ήταν η ορθή.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.