Χαράλαμπος Καλός: “Αναλόγως της τελικής πρότασης στην προσωρινή λύση θα εκτιμηθεί το ενδεχόμενο αύξησης των δημοτικών τελών.”


Για το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών αναφορικά με την επίλυση των απορριμμάτων,  απάντησε χθες στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Χαράλαμπος Καλός σε  διευκρινιστική ερώτηση του προέδρου του ΟΤΑ Αποστόλη Θερμού.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας στην τραγική κατάσταση που έχουμε περιέλθει και είμαστε ακόμα, οφείλει η δημοτική αρχή να καταθέσει μία πρόταση επίλυσης του προβλήματος.

“Η πρόταση αυτή πρέπει να βρεθεί, επωμιζόμενοι το όποιο πολιτικό κόστος και την πίεση την οποία υφιστάμεθα για την επίλυση του προβλήματος, γιατί δεν μπορώ να κοιτάζω τους ανθρώπους από το μουσικό σχολείο στα μάτια αβίαστα!

Δεν μπορώ να πηγαίνω μαζί με τους δασκάλους και τους μαθητές του 1 δημοτικού και Γυμνασίου, Λυκείου πού πάνε τα παιδιά μου ή του Μουσικού Σχολείου, χωρίς να πιέζομαι σαν άνθρωπος.”

Από την άλλη πλευρά για να πετύχουμε ένα καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα, για αυτό ακριβώς και προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατό ενδεχόμενο.

Η αρχική μου αναφορά στο με “κάθε κόστος” οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ακόμα και αν δεν είχαμε τις όποιες εναλλακτικές που μπορεί να προκύψουν, θα έπρεπε να δώσουμε μία λύση.

Δηλαδή τι πρέπει να πούμε ότι θα συνεχίσουμε το περσινό καλοκαίρι, ότι όλα έγιναν καλώς καμωμένα και θα το συνεχίσουμε για να μην έχουμε κόστος;

Εξάλλου δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση γιατί θα γεμίζει ο χώρος και δεν θα έχουμε πού να πάμε τα δωμάτια.

Αναφορικά με τα δημοτικά τέλη και το ενδεχόμενο της αύξησης  τους μπορεί να φανεί ότι δεν χρειάζεται, μπορεί να φανεί ότι χρειάζεται μία μικρή αύξηση, αλλά ακόμα και μία μεγάλη αύξηση αναλόγως της τελικής πρότασης.

Σίγουρα πρέπει να προϋπολογήσουμε, κάποιο έξτρα κόστος εφόσον δούμε ότι χρειάζεται γιατί ο σκοπός μας δεν είναι να δεματοποιούμε και του χρόνου και να τα διαχειριζόμαστε άρα θα υπάρχει εξοικονόμηση το ποσό της δραματοποίησης.

Ωστόσο είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι η διαχείριση των απορριμμάτων έχει το κόστος της. Ακόμα και όταν θα αρχίσει η λειτουργία του εργοστασίου, θα έχει και αυτή το κόστος της.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Επειδή δήμαρχε η κατάσταση είναι πολύ άσχημη προτείνω να πουλήσεις τις γλάστρες…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.