Αύξηση τιμών σε ορισμένα προϊόντα λόγω κορονοϊού παρά τους ελέγχους και τα μέτρα


Παρά τους εντατικούς ελέγχους που διεξάγουν τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, παρατηρείται αύξηση τιμών σε ορισμένα προϊόντα, με κάποιους κλάδους να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Μπορεί οι έλεγχοι στην αγορά να έχουν εντατικοποιηθεί, όμως υπάρχουν αυξήσεις τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, καθώς οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%. Ο υπουργός δεν απέκλεισε ανάλογες αυξήσεις και σε άλλα προϊόντα – όπως το ρύζι, καθώς η Τουρκία θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την χώρα, μιας κι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φοβάται μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση στη γείτονα. Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι αυξήσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, δεν είναι μεγάλες.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η παρασκευή αντισηπτικών υπερδιπλασιάστηκε κι από 200.000 και λιγότερα που παράγονταν ημερησίως, πλέον οι βιομηχανίες βγάζουν πάνω από 500.000. «Αρα θα έχουμε περίπου 1 εκατομμύριο παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών στη χώρα, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως έτσι θα επέλθει ισορροπία – δεδομένου του ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατ. ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28448 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Τα κερδάδικα

  Το ίδιο καρότσι στο super msrket πρό και μετά πανδημιας θα έχει διαφορά
  ακριβότερο μετά.
  4-5 χρόνια πρίν με μια αύξηση τπυ φπα 1% το ίδιο κσρότσι κόστιζε πλέον 18% μετά την σύξηση.Κσι συτό σε απολύτως πραγματικούς όρους μέτρησης.
  Το κόστος διατροφής και χρειωδών καθημερινότητας στην Ελλάδα είναι τεράστιο σε όρους οικονομικής ζωής και το κύκλωμα απ την παραγωγή -διακίνηση -τελική πώληση ώς κάθε στάδιο έχει τεράστια ποσοστά κέρδους. Με κύριο τελεστή υπερκερδοφορίας το στάδιο της διακίνησης.Υστερεί σε κέρδος η πρωτογενής γεωργική παραγωγή.
  Βέβαια όσο μεγαύτερος φόρος σε κσθε στάδιο παραγωγής , τόσο μεγαλύτερο κέρδος ποσοστιαία κσι απόλυτα , άρα και τόσο μεγαλύτερος εκ νέου φόρος ,
  και άρα ο ανταγωνισμός πονηρίας κράτους και συνολικής εμπορίσς αγαθών φέρνει και έσοδα στο κράτος καικέρδη στο συνολικό προιοντικό κύκλωμα.
  Απλά φέρνει ζημία στον τελικό καταναλωτή.
  Για τούτο και γέμισε η Ελλάδα καφενεδάκια, τυροπιτάδικα , κουρεία, σούπερ μαρκετ , μπηχλιμπιδάδικα , μπαράκια ,φούρνους, τοστάδικα, κοτοπουλάδικα ,ψαράδικα, μανάβικα, και γενικά ..κερδάδικα ( δηλαδή μαγαζιά κέρδους).
  Στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια το άνοιγμα ενός μικρού μαγαζιού , ο ιδιοκτήτης αλλάζει κοινωνική τάξη και γίνεται η ιθύνουσα κοινωνική τάξη πουλώντας τυρόπιτες ή ζαμπονοτυρόπιτες ή κουρεύοντας τρίχες , ή καφέδες παγωμένους ή γύρο πίτα σουβλάκι οου κοστίζει 3-4 ευρώ τκ κομμάτι λόγω κινέζικου κατεψυγμένου χοιρινού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.