Αύξηση τιμών σε ορισμένα προϊόντα λόγω κορονοϊού παρά τους ελέγχους και τα μέτρα


Παρά τους εντατικούς ελέγχους που διεξάγουν τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, παρατηρείται αύξηση τιμών σε ορισμένα προϊόντα, με κάποιους κλάδους να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Μπορεί οι έλεγχοι στην αγορά να έχουν εντατικοποιηθεί, όμως υπάρχουν αυξήσεις τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, καθώς οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%. Ο υπουργός δεν απέκλεισε ανάλογες αυξήσεις και σε άλλα προϊόντα – όπως το ρύζι, καθώς η Τουρκία θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την χώρα, μιας κι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φοβάται μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση στη γείτονα. Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι αυξήσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας, δεν είναι μεγάλες.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η παρασκευή αντισηπτικών υπερδιπλασιάστηκε κι από 200.000 και λιγότερα που παράγονταν ημερησίως, πλέον οι βιομηχανίες βγάζουν πάνω από 500.000. «Αρα θα έχουμε περίπου 1 εκατομμύριο παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών στη χώρα, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως έτσι θα επέλθει ισορροπία – δεδομένου του ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατ. ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

Πηγή: ethnos.gr

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25550 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Τα κερδάδικα

  Το ίδιο καρότσι στο super msrket πρό και μετά πανδημιας θα έχει διαφορά
  ακριβότερο μετά.
  4-5 χρόνια πρίν με μια αύξηση τπυ φπα 1% το ίδιο κσρότσι κόστιζε πλέον 18% μετά την σύξηση.Κσι συτό σε απολύτως πραγματικούς όρους μέτρησης.
  Το κόστος διατροφής και χρειωδών καθημερινότητας στην Ελλάδα είναι τεράστιο σε όρους οικονομικής ζωής και το κύκλωμα απ την παραγωγή -διακίνηση -τελική πώληση ώς κάθε στάδιο έχει τεράστια ποσοστά κέρδους. Με κύριο τελεστή υπερκερδοφορίας το στάδιο της διακίνησης.Υστερεί σε κέρδος η πρωτογενής γεωργική παραγωγή.
  Βέβαια όσο μεγαύτερος φόρος σε κσθε στάδιο παραγωγής , τόσο μεγαλύτερο κέρδος ποσοστιαία κσι απόλυτα , άρα και τόσο μεγαλύτερος εκ νέου φόρος ,
  και άρα ο ανταγωνισμός πονηρίας κράτους και συνολικής εμπορίσς αγαθών φέρνει και έσοδα στο κράτος καικέρδη στο συνολικό προιοντικό κύκλωμα.
  Απλά φέρνει ζημία στον τελικό καταναλωτή.
  Για τούτο και γέμισε η Ελλάδα καφενεδάκια, τυροπιτάδικα , κουρεία, σούπερ μαρκετ , μπηχλιμπιδάδικα , μπαράκια ,φούρνους, τοστάδικα, κοτοπουλάδικα ,ψαράδικα, μανάβικα, και γενικά ..κερδάδικα ( δηλαδή μαγαζιά κέρδους).
  Στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια το άνοιγμα ενός μικρού μαγαζιού , ο ιδιοκτήτης αλλάζει κοινωνική τάξη και γίνεται η ιθύνουσα κοινωνική τάξη πουλώντας τυρόπιτες ή ζαμπονοτυρόπιτες ή κουρεύοντας τρίχες , ή καφέδες παγωμένους ή γύρο πίτα σουβλάκι οου κοστίζει 3-4 ευρώ τκ κομμάτι λόγω κινέζικου κατεψυγμένου χοιρινού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.