Αξιέπαινα τα αποτελέσματα της δράσης “Let’s Color Lefkada” -ΦΩΤΟ-


Από τις αρχές του καλοκαιριού, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Τράπεζας Χρόνου Λευκάδας, ξεκίνησε να υλοποιείται μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία των εθελοντών του οργανισμού “Μονοπάτια Αλληλεγγύης” και μελών του δικτύου, ώστε να ανακαινίσουν και να αναζωογονήσουν παλιά κτίρια της πόλης της Λευκάδας.

Σε συνεργασία με άλλα μέλη του δικτύου, οι οποίοι είναι έμπειροι καλλιτέχνες, ανακάλυψαν κτήρια και μέρη στη πόλη και στα περίχωρα, τα όποια είναι εγκαταλελειμμένα ή χρήζουν ανακαίνισης. Κατόπιν, προετοίμασαν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για το εκάστοτε κτήριο και τις παρουσίασαν στον Δήμο Λευκάδας.

Το πρώτο κτήριο που αναδιαμορφώθηκε είναι το 1ο Γυμνάσιο Λευκάδας.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Μήτσουρας, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς τους αγκάλιασαν την ιδέα αυτή και συνεργάστηκαν με μεγάλη προθυμία , σε ένα άριστο και ευχάριστο κλίμα, ώστε να δώσουν στο σχολείο μία νέα όψη και παράλληλα να περάσουν εκπαιδευτικά μηνύματα στους νέους και σε όλη την τοπική κοινότητα, σχετικά με την αλληλεγγύη, τη κοινωνική ένταξη, την επιμονή και το συνεργατικό πνεύμα.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιέπαινο, καθώς μια τοιχογραφία έκανε τον χώρο που φωτεινό, όμορφο και ένα φιλικό περιβάλλον για τους μαθητές.

Βάσει του πρώτου αποτελέσματος της δράσης μας πρόκειται να συνεχίσουμε σε άλλα σημεία στη πόλη της Λευκάδας. Ο δήμος Λευκάδας έδωσε την άδεια στους εθελοντές να συνεχίσουν την προσπάθεια τους να “χρωματίσουν” τον κόσμο μας, και η επόμενη τοιχογραφία πρόκειται να υλοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου στο παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο στη παραλία του Κάστρου. Οι τοιχογραφίες στον ευρύτερο χώρο της Λευκάδας, έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους ντόπιους σε περιβαλλοντολογικά και οικολογικά ζητήματα.

Σκοπός του οργανισμού είναι να συνεχιστεί αυτή η ενέργεια και τον επόμενο χρόνο από εθελοντές καλλιτέχνες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους ντόπιους εθελοντές. Είναι μια δράση που μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει στην ζωή των πολιτών και συμβάλλει ορατά και αποτελεσματικά στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη όλης της πόλης μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν σκληρά καθόλη την διάρκεια της δράσης αυτής, τη διοίκηση του Πρώτου Γυμνασίου για την στήριξη της ιδέας, τους μαθητές και τους γονείς τους για την προσφορά τους σε καθημερινή βάση. Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμο Λευκάδας για την αποδοχή των νέων προτάσεων μας και την ενθάρρυνση να συνεχίζουμε να “χρωματίζουμε την Λευκάδα”.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27940 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.