Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κορονοϊός: Σε καραντίνα ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και η Ιερά Σύνοδος [vid]


Σε καραντίνα μπήκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου καθώς Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. To επιβεβαιωμένο κρούσμα υπήρξε μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνήλθε για τον μήνα Νοέμβριο, στις 4-5-6/11, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από έγκυρους εκκλησιαστικούς κύκλους.

‘Oλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα.Κατά τις ίδιες πηγές, όλα τα μέλη της ΔΙΣ, και ο πρόεδρός της, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις -Rapid test και μοριακές εξετάσεις- και ευρέθησαν αρνητικοί. Όλοι ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας

Την ίδια ώρα, ο μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε χτες από νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θετικοί στον κορoνοϊό είναι ακόμη 4 ιεράρχες.

Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Σε καραντίνα επίσης βρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα μάλιστα μεταφέρεται στην Αθήνα με C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ύστερα από τεστ που έκανε σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων. Αν και τα συμπτώματα που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι ελαφράς μορφής, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε τη συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28397 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.