Αποστολής Θερμός στον Prisma 91,6. : “Αν κάποιοι εργαζόμενοι στον δήμο δεν τηρούν το ωράριο τους αυτό γίνεται εν γνώση των αιρετών.”


Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του νέου Δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού με τους εργαζόμενους του δήμου Λευκάδας, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Αποστόλης Θερμός μίλησε στον Prisma 91,6.

Αναφορικά με την αποδοτικότητα των εργαζομένων, απάντησε ότι σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

“Αυτό όμως είναι άλλο και άλλο είναι να υπάρχει μία γενίκευση των εργαζομένων ότι όλοι πρέπει να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους για την εξυπηρέτηση των δημοτών.”

Ο νέος δήμαρχος Λευκάδας έχει αναλάβει πρόσφατα την διοίκηση του δήμου, ωστόσο αν κατά την διάρκεια της θητείας του διαπιστώσει τέτοιες συμπεριφορές, θα μπορούσε σε συνεργασία με τους διευθυντές και προϊσταμένους να γίνουν οι ανάλογες συστάσεις και παρατηρήσεις.”

” Εμείς ως σωματείο έχουμε κατά καιρούς δηλώσει ότι δεν είμαστε υπέρ τέτοιων φαινομένων, τα καταδικάζουμε, αλλά από την άλλη δεν είμαστε και εμείς οι αρμόδιοι που θα κάτσουμε να βρούμε, ή θα κάνουμε τον χωροφύλακα μέσα στο Δήμο, για το ποιος συνάδελφος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Επίσης αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, κάποιοι συνάδελφοι για παράδειγμα δεν τηρούν το ωράριο τους, αυτό δεν γίνεται εν αγνοία κάποιο αιρετού.”

Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο Λευκάδας, είπε ότι” σκοπός μας ήταν να δώσουμε μία εικόνα στους δημότες, καθώς ενδεχομένως μπορεί να μη γνωρίζουν το τι συμβαίνει στο δήμο Λευκάδας.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο δήμαρχος δεν θα ακολουθήσει την πεπατημένη, καθώς υπάρχουν πολιτικές του Κλεισθένη που οδηγούν τον Δήμο σε αυτή την κατεύθυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια. ”

” Αυτό που θέλουμε να ακούσει ο Λευκαδίτικος λαός, γιατί πάντα υπάρχει στόχευση στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι και υπηρεσίες έχουν στοχοποιηθεί, ουσιαστικά είναι εκείνοι που την πληρώνουν στο τέλος.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ευθύνεται το σύστημα και οι πολιτικές εκείνες οι οποίες, συνεχίζουν να εφαρμόζονται και θα συνεχίσουν όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια στο δήμο δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, έχει μειωθεί αισθητά το προσωπικό του δήμου, με αποτέλεσμα υπάλληλοι που φεύγουν να μην αναπληρώνονται από κάποιους άλλους.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η χρηματοδότηση των δήμων από το Κεντρικό κράτος έχει μειωθεί σε ποσοστό 60%, αυτοί οι πόροι που λείπουν έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, ο στόλος του δήμου θα έπρεπε να ανανεώνεται κάτι που δεν συμβαίνει και αυτή τη στιγμή με πολύ δυσκολία μπορεί να ανταπεξέλθει υπηρεσία στα έξοδα που χρειάζονται.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να είναι τόσο ο δήμος Λευκάδας όσο και οι δήμοι της χώρας μετά από δέκα με δεκαπέντε χρόνια.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24124 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Χρόνια ολόκληρα η ιδιότητα του υπαλλήλου με το τυπικό ωρσριο προσέλευσης κύρια το πρωί και την συγκεκριμένη χρήση αδείας έχει στην Ελλάδά γίνει ιδιότητα άγνωστη. Πλήν ελαχίστων περιπτώσεων. Καθένας έκανε του κεφαλιού του .
    Πλέον δεν ελέγχεται τίποτα και οι τυπικοί υπάλληλοι λοιδωρούνται ώς κορόιδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.