Από τα Ιόνια Νησιά ξεκίνησε την αυτοψία στα αεροδρόμια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενόψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου : «Η επιτυχία του εγχειρήματος για την  προστασία της δημόσιας υγείας και την επανεκκίνηση του τουρισμού εξαρτάται  από την ενημέρωση και των πολιτών και τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων».

Από τα Ιόνια Νησιά ξεκίνησε την αυτοψία στα αεροδρόμια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενόψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στο αεροδρόμιο «Ι.Καποδίστριας» στην Κέρκυρα, σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη,Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και ΑπασχόλησηςΚώστας Ζορμπάς, καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Μήλιος.

Η επίσκεψη του κ.Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί από σήμερα και για τις επόμενες τρεις ημέρες σε 18 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας, τα οποία ανοίγουν στις πτήσεις εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, προκειμένου να ενημερώσει και να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους με τους σχετικούς ελέγχους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές.

Κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην Κέρκυρα, ο κ.Χαρδαλιάς παρουσίασε αναλυτικά στους αρμόδιους φορείς το σχέδιο της κυβέρνησης για τον έλεγχο των εισερχομένων επισκεπτών στα αεροδρόμια με στόχο την αποφυγή διασποράς του Covid -19.

Η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε για την ετοιμότητα που υπάρχει σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την φιλοξενία των επισκεπτών αλλά και την  εφαρμογή των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι η επιτυχία του εγχειρήματος για την  προστασία της δημόσιας υγείας και την επανεκκίνηση του τουρισμού εξαρτάται  από την ενημέρωση και των πολιτών , των επαγγελματιών, των εργαζομένων και τον καλό συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό μάλιστα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποιεί κατά τόπους ενημερωτικές συγκεντρώσεις .

Ανέφερε ότι τα Ιόνια Νησιά, είναι έτοιμα να υποδεχθούν με ασφάλεια τους τουρίστες, ενώ , όπως είπε,ξεκινάει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ένας ευρύς κύκλος σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα τουρισμού για 20.000 περίπουεπαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου με στόχο να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας και στις τουριστικές επιχειρήσεις.

«Η πολιτική και η στόχευση των μέτρων γίνονται πολύ πιο συγκεκριμένες ενόψει του ανοίγματος τις επόμενες ημέρες των αεροδρομίων στις ευρωπαϊκές χώρες και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να προετοιμαστούμε, ώστε να ανταποκριθούμε με επάρκεια και επιτυχία στα νέα δεδομένα», δήλωσε  η κ.Κράτσα– Τσαγκαροπούλου στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης.

Ο κ.Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι  θα πραγματοποιούνται ημερησίως 250 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο αεροδρόμιο Ζακύνθου σε τουρίστες που θα φθάνουν στο νησί, 100 στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και 400 στο αεροδρόμιο της  Κέρκυρα. Ειδικότερα διευκρίνισε ότι από την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 θα εγκατασταθεί ειδικό κλιμάκιο υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων  μαζί με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική για την πραγματοποίηση των δειγματοληπτικών ελέγχων.

«Πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο βρίσκεται το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Ένα ζήτημα, στο οποίο δεν κάνουμε πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Χαρδαλιάς.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Χαρδαλιά ξεκίνησε από τα Ιόνια Νησιά με πρώτο σταθμό την Ζάκυνθο και έπειτα την Κεφαλονιά όπου πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες συσκέψεις με τη συμμετοχή των κατά τόπους ΑντιπεριφερειαρχώνΓιώργο Στασινόπουλοκαι Σταύρο Τραυλό και των αρμόδιων φορέων.

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ:

Φ1. Φ2,Φ4:Στη σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής ΠροστασίαςΝίκο Χαρδαλιά, στο αεροδρόμιο Ι.Καποδίστριας στην Κέρκυρα,  συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη,Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, ο Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και ΑπασχόλησηςΚώστας Ζορμπάς, καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημήτρης Μήλιος.

Φ3. Στιγμιότυπο από την σύσκεψη στην Ζάκυνθο, όπου συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος

Φ5. Στιγμιότυπο από την σύσκεψη στην Κεφαλονιά, όπου συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27391 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.