Απεργία σε Επισιτισμό και Τουρισμό στις 02-11-2020


24ωρη απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια υγειονομική και κοινωνικοοικονομική κρίση της οποίας η έκταση και η ένταση οξύνθηκε εξαιτίας της αδυναμίας του καπιταλιστικού συστήματος να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ο κλάδος του επισιτισμού- τουρισμού για χρόνια αποτελεί την πιο κερδοφόρα επένδυση για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με τις τουριστικές εισπράξεις να αγγίζουν τα 126 δις σε μια 8ετία . Η βαριά βιομηχανία του τουρισμού και η «ανάπτυξη για όλους» ήταν ένας μύθος αφού το μόνο που βιώνουμε είναι το διαρκές ξεζούμισμα των εργαζομένων για να συσσωρεύεται ο πλούτος που παράγουν στα χέρια μιας κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου .

Αντί για την «δίκαιη ανάπτυξη» αντιμετωπίζουμε εξαντλητικά χαμηλόμισθα οράρια ,άγρια εκμετάλλευση , αύξηση της ελαστικής εργασίας , τα μαύρα και υποδηλωμένα μεροκάματα να κυριαρχούν και την εργοδοτική αυθαιρεσία να χτυπάει κόκκινο .

Η πανδημία ανέκοψε την κούρσα κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου οι οποίοι συντονισμένα με την κυβέρνηση «μαριονέτα» της ΝΔ επιδιώκουν να φορτώσουν το κόστος και αυτής της κρίσης στις πλάτες μας. Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση , με την ανοχή της πλειοψηφίας των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων και πατώντας πάνω στις αντεργατικές ρυθμίσεις της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ , χτίζει τον νέο εργασιακό μεσαίωνα με ορίζοντα την μετά covid εποχή .

Σπέρνει το φόβο και την ανασφάλεια , προβάλλει για ακόμα μια φορά την επιβίωση του κεφαλαίου σφαγιάζοντας το λαϊκό εισόδημα , τα εργατικά δικαιώματα και την υγεία του λαού .

Με προγράμματα όπως το ΣΥΝ-εργασία επιβάλλεται ένας μηχανισμός συρρίκνωσης των μισθών , μετατρέπεται βίαια η πλήρης απασχόληση σε μερική και δημιουργείται ένα νέο καθεστώς επιδότησης της μερικής ανεργίας . Καλούμε κάθε συνάδελφο να γυρίσει την πλάτη και σε αυτούς και σε όσους επιδιώκουν τον κατακερματισμό και την διάλυση του κλάδου με μεμονωμένες ενέργειες που χτυπούν την κλαδική ταξική ενότητα.

Σερβιτόροι, Μάγειρες, Ξενοδοχουπαλληλοι και όλοι  όσοι δουλεύουμε στον επισιτισμό – τουρισμό λεμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωης μας και αύριο 2 Νοεμβρίου απεργούμε για να διεκδικήσουμε οσα δικαιωματικά μας ανήκουν.
ΛΑΝΤΖΑ
Αγωνιστική – εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό – τουρισμό

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28546 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.