Απάντηση Θανάση Καββαδά στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ Λευκάδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2016

Απάντηση Θανάση Καββαδά στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ  Λευκάδας

Θα συνιστούσα στους ΑΝ.ΕΛ. Λευκάδας να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται σε προσπάθειες που καταβάλλονται για να επιλυθούν κοινωνικά θέματα του Τόπου μας.  Πόσο μάλλον όταν αυτά αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών της Λευκάδας.

Αν πραγματικά θέλουν και φυσικά εάν μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή δεν έχουν παρά να βγουν από το λήθαργο που βρίσκονται ή τους έχει επιβάλει ο συγκυβερνήτης τους Αλέξης Τσίπρας.

Για το θέμα της Α΄ Τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας, τις αποφάσεις του Υπουργείου για τη σωστή ενημέρωση όλων ενημερώνω ότι:

– Η Α΄ Τάξη του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας δεν εντάχθηκε στην πρώτη απόφαση του Υπ. Παιδείας, με αρ. Πρωτ Φ12/159571/Δ4/28-09-2016 για την κατ’ εξαίρεση  λειτουργία 137 τάξεων ΕΠΑ.Λ. σε όλη τη χώρα, παρ’ ότι υπήρχε αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κατόπιν εισήγησης του ΕΠΑ.Λ Λευκάδας.

-Εφ’ όσον απορρίφθηκε η Λευκάδα, μου ζητήθηκε να παρέμβω. Αυτό και έκανα.

-Στις 6 Οκτωβρίου 2016 κατέθεσα αναφορά για το θέμα στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

-Επιπλέον  είχα προσωπική επικοινωνία για το θέμα με τον Υπουργό κ. Ν. Φίλη και  συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου και πετύχαμε να ενταχθεί η Α΄ Τάξη του Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας στη δεύτερη συμπληρωματική απόφαση του Υπουργού, που εγκρίνει επιπλέον 20 τμήματα και όχι 14 όπως λανθασμένα ενημερώνουν το «λαό της Λευκάδας» οι ΑΝ.ΕΛ.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ το λόγο της ανακοίνωσης των ΑΝ.ΕΛ., τη στιγμή μάλιστα που η αγωνία των μαθητών και των γονέων όταν αρχικά εξαιρέθηκε η Α΄ Tάξη του Eσπερινού ΕΠΑ.Λ δεν τους απασχόλησε καθόλου, παρά μόνο ασχολήθηκαν με το θέμα για να σχολιάσουν τις ενέργειές μου και να εκθειάσουν εκ των υστέρων, το «πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης». Αντιλαμβάνομαι όμως την αγωνία τους για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που τους θέλουν εκτός Βουλής.

Καλό θα ήταν οι ΑΝ.ΕΛ. να σταματήσουν να αναλώνονται στο σχολιασμό των ενεργειών των άλλων και να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι τουλάχιστον μπορούν να προσφέρουν στον Τόπο και δεν αποτελούν μόνο «ουρά» της κυβέρνησης και ταμιευτήρα ψήφων για να «περνά» ο ΣΥΡΙΖΑ δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.