Απάντηση Χαράλαμπου Καλού σε ερώτηση Θοδωρή Σολδάτου για την ανάπλαση Νυδριού..


Ερώτηση για την ανάπλαση στο Νυδρί κατέθεσε ο Θόδωρος Σολδάτος, καθώς όπως είπε γίνεται κοινωνός της ανησυχίας των συμπολιτών μας για το έργο αυτό, καθώς τα φρεάτια είναι κάτω από το πεζοδρόμιο και υπάρχει μία σχετική ανησυχία.

“Γνωρίζω ότι έχει υπάρξει μία πρόνοια από τη δημοτική αρχή, θα ήθελα να μας πείτε σε τι συνίσταται, ώστε να γνωρίζουν και οι συνδημότες μας το τι συμβαίνει.”

Ο Δήμαρχος  Λευκάδας ανέφερε ότι το έργο αυτό είναι της περιφέρειας,  “το γνωρίζουμε όλοι, υλοποιείται με εργολαβία και επιβλέπουσα αρχή την περιφέρεια, ωστόσο είναι δεδομένο ότι όλα τα παράπονα έρχονται στο Δήμαρχο ακόμα και για το συγκεκριμένο έργο.

Πριν από αρκετές ημέρες έγινε μία ευρεία σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα του δήμου Ελλομένου, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων, της εργολαβίας αλλά και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να εξετάσουμε τι είναι αυτά στα οποία έχει αρμοδιότητα ο δήμος, ώστε με υπαιτιότητά του να μην καθυστερήσει το έργο.

Η μηχανικός του δήμου κ Παπαρίζου, μέσα σε τέσσερις μέρες έκανε τις αυτοψίες της, τι γίνεται με την αποχέτευση, ποιοι δεν έχουν ακόμα συνδεθεί, επίσης στην χαραγμένη γραμμή από τον εργολάβο, ποιές κατασκευές από τους επιχειρηματίες  είχαν καταλάβει παράνομα το χώρο ποιοι πρέπει να προσαρμοστούν και όχι μόνο.

Οι συνδέσεις του νερού είναι εκκρεμότητα, προσαρμόστηκαν οι  επιχειρηματίες, άρα για το ζήτημα της άμεσης εμπλοκής της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υλοποίηση του έργου έχουν δρομολογηθεί.

Στο ερώτημα που υποβλήθηκε για το Μεγάλο Αυλάκι, μας εξήγησε ο εργολάβος ότι με ευθύνη δική του υπάρχει καθυστέρηση ενάμιση μήνα, ήταν κατηγορηματικός φέτος θα ολοκληρωθούν τα δύο άκρα, δηλαδή το Α και το Δ τμήμα.

Σε σχέση με τα πεζοδρόμια, δεν έχω κάποια εικόνα για όσα ειπώθηκαν, προφανώς και θα ελεγχθούν, θεωρώ όμως δύσκολο, να υπάρχει μελέτη και να προσαρμόζονται κατά το δοκούν το πλάτος του πεζοδρομίου, εκτός και αν έχει κάποια σχέση με τις αρχικές απαλλοτριώσεις, θα το παρακολουθήσουμε αυτό το ζήτημα.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.