Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει τώρα στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, τα έντυπα και το 13033


Απαγόρευση κυκλοφορίας Αθήνα: Άλλαξε η ώρα σε Αττική και «κόκκινες» περιοχές – Πώς γίνεται η μετακίνηση σε όλη τη χώρα – Αναλυτικός οδηγός για τα έντυπα.

Μια σειρά από εξελίξεις αναμένονται για την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθήνα. Αυτό που ισχύει τώρα είναι ότι άλλαξε η ώρα σε Αττική και «κόκκινες» περιοχές.

Τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό ειδικά για την Αττική.

Ταυτόχρονα μια ανάσα από το lockdown είναι η Λάρισα και η Ροδόπη, περιοχές στις οποίες την Τρίτη καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, 106 και 108 αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πολύ υψηλή πιθανότητα σήμερα να ανακοινωθεί lockdown στις δύο αυτές περιφερειακές ενότητες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Αττική θα βρεθεί μπροστά σε νέα μέτρα και θα ανακοινωθεί η απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής για αν αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού στους γύρω νομούς στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Τι ισχύει σήμερα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Καταρχήν στην Αθήνα και σε όλες τις κόκκινες περιοχές η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει σε νέα ώρα, από τα μεσάνυχτα.  Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 και σύμφωνα με το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα των επιδημιολογικών επιπέδων Α και Β (Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου αντιστοίχως) τα οποία ισχύουν σε περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι μετακινήσεις των πολιτών απαγορεύονται μεταξύ 00:00 έως 05:00.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και σύμφωνα με το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα των επιδημιολογικών επιπέδων Α (κίτρινο ή επιτήρησης), Β (κόκκινο ή αυξημένου Κινδύνου) και Γ (γκρι ή συναγερμού) που χωρίστηκε η χώρα, έχουν οριστεί και χρονικές ζώνες κατά τις οποίες υφίστανται περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών.

Α. Για το χρονικό διάστημα από τις 3.11.2020 και ώρα 6:00 έως και τις 30.11.2020, οι Περιφερειακές Ενότητες κατατάσσονται στα ακόλουθα επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας:

α) Οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Άνδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου – Κάσου, Κέας-Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Λήμνου, Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής (εξαιρουμένου του Δήμου Σαλαμίνας), Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου, καθώς και του Δήμου Αμοργού εντάσσονται στο επιδημιολογικό επίπεδο επιτήρησης (Α κίτρινο).

β) Οι Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Βοιωτίας, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Έβρου, Ημαθίας, Θήρας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Νάξου (εξαιρουμένου του Δήμου Αμοργού), Νότιου Τομέα Αθηνών, Ξάνθης, Πειραιά, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής, καθώς και ο Δήμος Σαλαμίνας εντάσσονται στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου (Β κόκκινο).

Β. Για το χρονικό διάστημα από τις 3.11.2020 και ώρα 6:00 έως και τις 17.11.2020 και ώρα 05:59, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών εντάσσονται στο επιδημιολογικό επίπεδο συναγερμού (Γ γκρι), ενώ από 17.11.2020 και ώρα 06:00 έως και τις 30.11.2020, αυτές οι Περιφερειακές Ενότητες εντάσσονται στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου (Β κόκκινο).

Κατάταξη περιοχών σε επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας

Ι. Μετακίνηση στις περιοχές Επιπέδου Α (κίτρινο ή Επιτήρησης) και Β (κόκκινο ή Αυξημένου κινδύνου)

Στις περιοχές αυτές εφαρμόζεται απαγορεύσεις στις μετακινήσεις των πολιτών από ώρα 00:00 έως και ώρα 05:00

Επιτρέπονται μετακινήσεις πολιτών από ώρα 00:00 έως και ώρα 05:00, μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

Μετάβαση από και προς την εργασία

Μετάβαση για περιστατικά έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας – μετάβαση σε νοσοκομεία και διανυκτερεύοντα φαρμακεία)

Σε περίπτωση μετακίνησης λόγω εργασίας πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο το έντυπο Βεβαίωσης Άδειας Κυκλοφορίας Εργαζόμενου ή το έντυπο Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Αυτοαπασχολούμενου – Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία (εκτυπωμένο) για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Εργαζόμενου

Για βεβαίωση κίνησης η οποία ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης και για 14 ημέρες προς και από την εργασία για εργαζόμενους απαιτείται να συμπληρωθεί η σχετική βεβαίωση μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πρόσβαση: https://eservices.yeka.gr/

Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Αυτοαπασχολούμενου – Ελ. Επαγγελματία & Επιτηδευματία

Για πάγια βεβαίωση κίνησης προς και από την εργασία για αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες απαιτείται να συμπληρωθεί η σχετική βεβαίωση μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πρόσβαση: https://eservices.yeka.gr/

ΙΙ. Μετακίνηση στις περιοχές Επιπέδου Γ (γκρι ή Συναγερμού)

Στις περιοχές αυτές εφαρμόζεται 24ωρος περιορισμός στις μετακινήσεις με εξαιρέσεις ανά χρονική ζώνη (ζώνη 21.00 – 05.00 και ζώνη 05.00 – 21.00).

– Χρονική ζώνη από ώρα 05.00 έως και ώρα 21.00 Επιτρέπονται μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο, μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Χρονική ζώνη από ώρα 21.00 έως και ώρα 05.00

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS]

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία) [SMS – Επιλογή 1] και

Για ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6].

Οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους στέλνοντας SMS στο 13033, ενώ ισχύουν και τα συμπληρωμένα έντυπα για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

-Όνομα/Επίθετο

-Διεύθυνση Κατοικίας

-Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

-Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το εξής έντυπο:

-Βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου – Δείτε ΕΔΩ

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Για μεμονωμένες μετακινήσεις μαθητών/τριών απαιτούνται συμπληρωμένα τα εξής έντυπα:

-Βεβαίωση κυκλοφορίας ανήλικου μαθητή/μαθήτριας

-Βεβαίωση κυκλοφορίας ενήλικου μαθητή/μαθήτριας

Σε περίπτωση που κάποιος στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις δεν θέλει ή δεν δύναται να στείλει SMS μπορεί να συμπληρώσει το παρακάτω έντυπο:

-Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών

Μπορείτε να βρείτε όλα τα έντυπα και οδηγίες ΕΔΩ

Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28497 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Το θέμα καταγράφηκε στα κοινωνικά σχόλια της εποχής του lockdown στην Ελλάδα ( Μάρτη -Απρίλη 2020). Και απετέλεσε ένα από τα δείγματα των μελετών της συμπεριφορικότητας των πολιτών της χώρας μέσα στο lockdown.

  Στις απαγορεύσεις υπάρχουν και οι εναλλακτικότητες για όσους πολύ μουράτους και μάγκες δεν ανέχονται τις απαγορεύσεις.
  Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που καταγράφηκε την εποχή του lockdown στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με τα μέτρα την ίδια εποχή που πήραν χώρες του εξωτερικού.
  Έλλην υπήκοος που έλεγε ότ δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εξωτερικό ( σε χώρα που ίσχυσαν μέτρα αλλά όχι lockdown ) εγκατέλειψε τις επιχειρήσεις του στην χώρα του εξωτερικού και έφθασε στην Ελλάδα , και για να μην μείνη στην πρωτεύουσα κλεισμένος έφυγε με δήλωση του την επαρχία, με την σκέψη ότι εκεί θα αποφύγει το 14ήμερο της καραντίνας που επιβαλλόνταν για τους ταξιδιώτες απ το εξωτερικό.
  Στην επαρχία που πήγε όμως, άρχισε να βολτάρει και να σουλατσάρει με αυτοκίνητο, και όταν τον μυρίστηκε η αστυνομία ( γιατί και εκεί ίσχυε το lockdown , τον μπουζούριασε κακήν κακώς μέσα στον σπίτι για τα καλά. Αυτό βέβαια και στον περίγυρο προκάλεσε τον γέλωτα των κατοίκων , οι οποίοι και αυτοί εφάρμοζαν επισταμένως τα μέτρα του lockdown , και όταν είδαν το επισκέπτη να φτάνει και να σουλατσάρει και βολτάρει , κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με καταστάσεις πολύ μουράτες και δυνατές με αυτόν το τύπο. Αλλά όταν επενέβη η αστυνομία και τον μπουζούριασε στο σπίτι , επικρεμάμενη και η δίωξη και πρόστιμο γιατί παραβίασε την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών αφού ταξίδεψε απ το εξωτερικό, τότε το θέμα έγινε viral , και ο μουράτος τύπος κωδικοποιήθηκε ώς κότα μπουζουριασμένη , αφού ήθελε να κάνει τον κόκορα , μια και θεωρούσε τους άλλους πολίτες κότες. Και βέβαια οι άλλοι πολίτες που τηρούσαν τα μέτρα locdown και καραντίνα, ήταν ασφαλώς κότες όπως έπρεπε νάναι και να υπακοούουν τον κόκορα το κράτος. Ο μουράτος αυτός πολίτης και πολύ μάγκάτος όμως που δεν ήθελε να ακούει το κράτος βρέθηκε κότα μπουζουριασμένη viral και προκάλεσε και τον κοινωνικό γέλωτα.
  Τώρα πώς ένας επιχειρηματίας από το εξωτερικό , σε χώρα που δεν είχε lockdown αλλά έκανε 600 χιλιάδες test την ημέρα ώς πολιτική για απομόνωση των κρουσμάτων και για να μην κλείσει η χώρα επιχειρηματικά, το πώς λοιπόν ένας επιχειρηματίς έφυγε απ αυτή την χώρα ( που λειτουργούσε) παράτησε τις επιχειρήσεις του και έφτασε σε χώρα του lockdown για να μην εφαρμόσει το lockdown αλλά να θέλει να παρακάμψει αυτό, και δή σε μια χωριάτικη καταχείμωνο επαρχία , είναι θέμα πάλι viral και πολύ μουράτο και με υπερσουρεαλιστική επιχειρηματική και κοινωνική άποψη.
  Σε παραπέρα ανάλυση δεν αναφέρθηκε το είδος της επιχειρηματικότητας του εν λόγω επιχειρηματία στο εξωτερικό , γιατί η μελέτη γινόνταν για το συμπεριφορικό των Ελλήνων, αλλά υπήρξε σημείωση ότι και το είδος της επιχειρηματικότητας του εν λόγω επιχειρηματία ή απασχολούμενου στο εξωτερικό, θα ήταν ασφαλώς και αυτό -αν ήταν- επάγγελμα απροσδιόριστο . Διότι αφού η χώρα του εξωτερικού λειτουργούσε, γιατί δεν λειτούργησε η δική του απασχολησιμότητα. Διότι το πλήθος των Ελλήνων που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό – πλήν φοιτητών- έμεινε στις χώρες δραστηριοποίησης , διότι ήταν η ίδια η δουλειά και η ζωή του . Ακόμα και στην Κίνα απ την οποία ξεκίνησε η πανδημία. Πόσο μάλλον σε χώρα εντός της Ευρώπης που λειτουργούσε χωρίς lockdown.
  Την ίδια εποχή με το lockdown όλοι που ήρχοντο στην Ελλάδα απ το εξωτερικό – φοιτητές- ταξιδιώτες γενικά έμπαινα σε καραντίνα 14 ημερών ελεγχόμενη απ το κράτος και σε κατάλληα επιταγμένα ξενοδοχεία η χώρους καραντίνας. Και αυτοί ήταν οι απλοί ή και επώνυμοι πολίτες , που ασφαλώς και λειτούργησαν σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους ώς νόμιμοι πολίτες. Απλά θα υπήρξαν και οι πολύ μουράτοι και μάγκες που δεν ακούν τα κυβερνητικά μέτρα και θέλουν να λειτουργήσουν έξω απ την κρατική απόφαση. Και για τούτο ονομάστηκαν μπουζουριασμένες κότες του κοπανιστού αέρα.

 2. Έπρεπε να αναφέρεται και το όνομα κάθε περιπτωσιολογίας. Αλλά τα στατιστικά δεδομένα είναι απρόσωπα.
  Αλλά αν μπορούσε έπρεπε να αναφέρεται το όνομα κάθε περίπτωσης, γιατί αυτό θα ήταν για την κοινωνική συγκρότηση και διαφάνεια.
  Αλλά η διαφάνεια δεν ήταν ποτέ ζητούμενο ή επιδιωκόμενο της Ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης.
  Για τούτο κυκλοφορούν και πολλά μούφα φαινόμενα και μα’ι’μού καταστάσεις.
  Ένα ερώτημα μόνο αν μπορεί να απαντηθεί ??
  Η παραπάνω περίπτωση με ποια περιοχή της Ελλάδος σχετίζεται , και σε ποιό νομό ή πόλη ή επαρχία ??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.