Ανδρέας Γεωργάκης στον Prisma 91,6: “Αν οι υπεύθυνοι είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους στο Τουριστικό Περίπτερο θα ντρεπόντουσαν με την υπάρχουσα εικόνα.”


Ο γνωστός συμπολίτης μας παιδίατρος Ανδρέας Γεωργάκης μίλησε στον Prisma 91,6 με αφορμή την πρόσφατη αρθρογραφία του τόσο για το έργο διάνοιξης της Αμμόγλωσσας, αλλά και για το Τουριστικό περίπτερο και τις Καμπίνες που πρέπει να διασχίσουν οικογένειες και μικρά παιδιά για να φτάσουν την παραλία.

Όσον αφορά το αν κάποιοι μπορεί να ενοχληθούν από μια δημόσια κριτική, είπε ότι αυτό δεν το λαμβάνει υπ όψιν του συμπληρώνοντας «Καλύτερα να ενοχληθούν και να προβληματιστούν, παρά να σιωπώ και να αφήσουμε τα πράγματα να ρέουν έτσι χωρίς καμία αντίδραση. Η αγάπη μου και η ευαισθησία μου για τον τόπο είναι γνωστή και για αυτό κάνω κάποιες παρεμβάσεις προς κάποια θέματα που δημιουργού προβληματισμό στους κατοίκους του νησιού.»

Αναφερόμενος στο έργο διαπλάτυνσης του Διαύλου, είπε ότι έγινε κάποια μελέτη για να περιοριστεί το μήκος και το πλάτος της Αμμόγλωσσας που έκλεινε τον Δίαυλο. Από ότι φάνηκε και από το αποτέλεσμα, η μελέτη απέτυχε, δεν ήταν η σωστή, καθώς ακόμα και όσοι δεν είναι ειδικοί παρατηρούν την Αμμόγλωσσα που δεν σταμάτησε να μεγαλώνει, καθώς μπορεί να γίνεται σε πιο αργό ρυθμό, αλλά δεν παύει να μεγαλώνει.

«Ο άμμος συνεχίζει και συσσωρεύεται στην περιοχή της Αμμόγλωσσας, παρά  την τεχνική παρέμβαση με την δημιουργία τριών υποθαλασσίων «μπαστουνιών», παρόλα αυτά βλέπουμε ότι αρχίζει και πλαταίνει.»

Ο ίδιος είπε ότι έγινε μια τεχνική οικολογική παρέμβαση, που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν η πιο σωστή ενώ παράλληλα συντελέστηκε ένα οικολογικό έγκλημα, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στο νησί μας ένα οικολογικό έκτρωμα.

«Απέτυχαν στο σχέδιο με τα υποθαλάσσια μπαστούνια  να περιορίσουν την άμμο και σκέφτηκαν να κλείσουν με πέτρες μια μικρή αμμουδιά που ήταν πίσω από τον φάρο, με αποτέλεσμα αυτή η θαυμάσια αμμουδιά να θυμίζει σεληνιακό τοπίο, καθώς η εναπομείνασα μικρή έκταση της Αμμόγλωσσας να είναι ακατάλληλη για κολύμβηση, καθώς υπάρχουν πολλές αιχμηρές πέτρες και πρέπει να προσέχουν μικροί και μεγάλοι, που χρόνια έκαναν μπάνιο και έπαιζαν ανέμελα.»

Επίσης αναφερόμενος στο Τουριστικό περίπτερο και τις καμπίνες, είπε ότι επι τρία χρόνια ο δρόμος προς την Αμμόγλωσσα ήταν κλειστός λόγω των τεχνικών έργων, φέτος άνοιξε και ο κόσμος θα συσσωρεύεται στην παραλία μπροστά από τις καμπίνες, αφού πρώτα περάσει από το Τουριστικό Περίπτερο, που είναι σπαρμένο από γυαλιά, αλλά και τις καμπίνες με σκουπίδια, σκουριασμένα αντικείμενα, γυαλιά, καρφιά, μια κατάσταση τριτοκοσμική.

Η κατάσταση δεν μπορεί να μείνει έτσι πρέπει να συμμαζευτεί καθώς το Τουριστικό Περίπτερο είναι βανδαλισμένο, με παντού σκόρπια ακαθαρσίες, που για να περάσει κανείς θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα πατήσουν σε άμμο μέσα σε γυαλιά.
Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι πολλές φορές ξένοι τουρίστες περιδιαβαίνουν την περιοχή με τον ίδιο να λέει ότι ντρέπεται με αυτή την κατάσταση, αναρωτώμενος αν οι υπεύθυνοι έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους να δουν την συμβαίνει, αλλιώς θα είχαν εξοργιστεί με αυτή την κατάσταση.

 

«Δεν νομίζω να υπάρχει Λευκαδίτης που να έχει περάσει από μπροστά και να μην έχει ντραπεί με αυτή την κατάσταση.»

Όσον αφορά την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να βάλει μια τάξη, είπε ότι βλέπει ότι κάτι γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς ή ακόμα δεν γίνεται και τίποτα.

Προσπαθούμε να δούμε όλοι αν αυτά τα προβλήματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο, όπως η ύδρευση, σκουπίδια, να υπάρξει ένα έργο ότι κάτι γίνεται, αλλά δεν το βλέπουμε, αλλά μόνο υποσχέσεις.

Αν έστω και μια στιγμή οι αρχές συγχρονιζόντουσαν με τον παλμό των κατοίκων της Λευκάδας και αν μπορούσαν να δουν τα πραγματικά προβλήματα που φωνάζουν «λύστε μας» τότε μπορεί και να σας ξαναψηφίζαμε, καθώς ο κόσμος θέλει άμεσα πράγματα για την καθημερινότητα του.

“Ο κόσμος μπαίνει από την γέφυρα στην Λευκάδα και βλέπει μπροστά του ένα ερειπωμένο εργοστάσιο το ΤΑΟΛ και το έκτρωμα του Τουριστικού περιπτέρου και την περιοχή γεμάτη αμμόλοφους από όση έχει συσσωρευτεί εκεί. Είναι εικόνα αυτή ενός παραδεισένιου νησιού που έχει διαφημιστεί στα πέρατα της γης;”

Μάλιστα όπως είπε ότι το γεγονός ότι είναι παθογένειες πολλών ετών δεν δικαιολογεί την κατάσταση καθώς καθένας που εκλέγεται και παίρνει εξουσία, υπόσχεται ότι θα διορθώσει την κατάσταση, ωστόσο η δημοτική αρχή τι κάνει για να φανεί καλύτερη από τους προκατόχους της;  Έχουμε δει κανένα θετικό για να πούμε ότι είστε καλύτεροι από τους προηγούμενους;

Ο κόσμος παραπονιέται δεν έχει νερό, τα σκουπίδια μπαίνεις από τον δίαυλο και βλέπεις ένα λόγο σκουπίδια εκεί που τα βάζουν, πας στο Κάστρο να κάνεις την βόλτα σου και βλέπεις τους αμμόλοφους και το εγκαταλειμμένο Κάστρο και περίπτερο, πας βόλτα στην πόλη και βλέπεις το παρατημένο θέατρο, δεν γίνεται τίποτα τόσα χρόνια και δεν έχουμε ένα χώρο πολιτισμού, όταν λέμε ότι είμαστε νησί του πολιτισμού; Πως θα τον προβάλουμε όταν δεν έχουμε μια στέγη;.

Αυτά τα θέματα όλοι τα συζητάμε στην πόλη, αλλά κανείς δεν βγαίνει να τα πει δημόσια, είπε. Έχω αγανακτήσει και έφτασα στο σημείο να παρεμβαίνω δημόσια.

About Ομάδα Σύνταξης 26911 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.