Αντώνης Τριφύλλης στον Prisma 91,6: “Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής με το Kίνημα Aλλαγής Αντώνης Τριφύλλης.

Όπως ανέφερε ο φίλο-ευρωπαϊσμός τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς μετά τη μεγάλη κρίση του 2007 – 8, είδαμε μία σταθερή μείωση της εμπιστοσύνης των λαών, απέναντι στο όνομα της Ευρώπης.

Αυτό πλέον έχει αναστραφεί το έχουμε δει και σε μετρήσεις την Ελλάδα από την διανεοσις, καθώς η αποδοχή της Ευρώπης αγγίζει το ποσοστό του 70%, καθώς και μέσω στοιχείων eurostat, καθώς κύριος λόγος είναι αυτό που παρακολουθούμε και που το λέμε με μία κουβέντα Brexit.

Αυτό είναι κάτι που έχει τρομάξει τον κόσμο και έχει δώσει να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λένε οι λαϊκιστές, αλλά τελείως διαφορετικά.

Σύμφωνα με τον κύριο Τριφύλλη υπάρχουν φωνές που κρύβονται στην Ευρώπη πίσω από αυτό που λέμε Εθνική κυριαρχία.

Η ευρωπαϊκή κοινότητα είναι ένα πρωτοφανές σύστημα στον κόσμο, 28 χώρες έχουν βρεθεί, οι 18 από αυτές του ευρώ, κάτω από μία ομπρέλα που συντονίζει μία σειρά από πολιτικές, όχι όλες του κοινωνικού και οικονομικού μας βίου, με την λεγόμενη κοινοτική μέθοδο.

Με άλλα λόγια συντάσσεται ένας προϋπολογισμός που είναι γύρω στο 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ο οποίος διατίθεται σε ένα κεντρικό όργανο που το διαχειρίζεται με τη σύμφωνη γνώμη των κρατών και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, για την ανάπτυξη αυτής της ιδέας.

Για παράδειγμα σε αυτό τον προϋπολογισμό, συμμετέχουν όλα αυτά τα οικονομικά προγράμματα τα οποία έχει επωφεληθεί χωρίς να έχει αξιοποιήσει όπως έπρεπε πάντα η Ελλάδα, τόσο σε σχέση με τις αγροτικές ενισχύσεις, αλλά και όλα τα προγράμματα που ζούμε και επωφελούμαστε και στην Λευκαδα έχουμε δει τέτοια έργα.

Οι λαϊκιστές της Ευρώπης έχουν αλλάξει ρότα, μέχρι πριν από ένα χρόνο η κυρία Λεπέν, η οποία είναι μία εμβληματική φυσιογνωμία απέναντι στην Ευρώπη, μίλαγε για έξοδο από το ευρώ και για έξοδο από την Ευρώπη.

Η αλλαγή της διάθεσης του κοινού την ανάγκασε να τα αποσύρει αυτά από το λόγο της και να μιλάει πια κυρίως για το θέμα της εθνικής κυριαρχίας, γιατί πρέπει τα χρήματά μας να τα δίνουμε σε αυτό το όργανο μην κάνουμε μία ευρώπη των Εθνών.

Αυτό είναι μία καταστροφή και πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και οι ιθύνοντες ότι εκεί είναι το κρίσιμο σημείο που παίζεται η ύπαρξη ή μη της Ευρώπης.

Μία από τις αδυναμίες της Ευρώπης σύμφωνα με τον κύριο Τριφύλλη είναι η αδυναμία της να περάσει το μήνυμα για το ρόλο της Ευρώπης στην καθημερινότητα του πολίτη.

Στην Ελλάδα έχουν γίνει μεγάλα έργα τα οποία έχουν αλλάξει τη μορφή της και τα πολύ μεγάλα έργα όπως οι αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμιο, γέφυρα Ρίο-Αντίριο και για τις οικονομικές δραστηριότητες έχουν προσφέρει πάρα πολλά.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα πρώτα χρόνια που ερχόμασταν στη Λευκάδα περνάγαμε από το Ρίο Αντίρριο, με τις γνωστές καθυστερήσεις σε ένα δρόμο αρκετά δύσκολο, ενώ σήμερα σε τέσσερις ώρες είμαστε Λευκάδα.

Όλα αυτά τα χρήματα έχουν δοθεί από την Ευρώπη, καθώς αυτά τα ταμεία έχουν δημιουργηθεί, ως αντίβαρο στη δημιουργία της ευρωπαϊκής αγοράς, από την οποία ωφελούνται κυρίως οι μεγάλοι και αυτοί που παράγουν.

Δεν υπάρχει τίποτα που να μην κάνουμε σήμερα που να μην έχει τη σφραγίδα της Ευρώπης, των προτύπων και των ελέγχων που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι η πιο προηγμένη αγορά απέναντι στους καταναλωτές.

Επίσης τα προγράμματα εράσμους, κι άλλα προγράμματα τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίους, αλλά και Έλληνες με χρήματα της κοινότητας έχουν σπουδάσει έξι μήνες ή ένα χρόνο σε άλλα πανεπιστήμια, γνωρίζοντας άλλους τόπους.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

About Ομάδα Σύνταξης 27527 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.