ΑΝΤΑΡΣΥΑ:”Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκληματικές ευθύνες γιατί ενώ ήξερε από νωρίς τον κίνδυνο από τον κορονοϊό”


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια μετάθεσης των εγκληματικών ευθυνών και παραλείψεων της κυβέρνησης της ΝΔ για την πανδημία στους πολίτες,η κυβέρνησηΜητσοτάκη ανήγγειλε πρωτοφανή αντιδημοκρατικά μέτρα απαγόρευσης των «μη αναγκαίων» μετακινήσεων. Η προσπάθεια να στοχοποιηθούν «μερικοί επιπόλαιοι», και να κατηγορηθούν οι πολίτες για «ελειμματική ευθύνη» έχει μοναδικό στόχο μια νέα εκδοχή «κοινωνικού αυτοματισμού» και καλλιέργειες του τύπου«όλοι φταίμε», Αλλά «δεν φταίμε όλοι». Ακόμα και τώρα τα μόνα μέτρα της κυβέρνησης είναι το «μένουμε σπίτι» αφήνοντας τα νοσοκομεία διαλυμένα χωρίς προσωπικό, αντιδραστήρια, μέτρα προστασίας ενώ η ιδιωτική υγεία θησαυρίζει.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκληματικές ευθύνες γιατίενώ ήξερε από νωρίς τον κίνδυνο από τον κορονοϊό:

 

 • Δεν έκανε καμία πρόσληψη γιατρώνκαι προσωπικού για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας λέγοντας ασύστολα ψέματα ότι η «δημόσια υγεία είναι θωρακισμένη» και παράλληλα προσλάμβανε 1500 ΜΑΤατζήδες και 800 συνοριοφύλακες για να κυνηγάει πρόσφυγες στα σύνορα.
 • Δεν φρόντισε να ανοίξει όλες τις κλειστές ΜΕΘ και να φτιάξει καινούριεςμε κατάλληλο εξοπλισμό λειτουργίας και ειδικευμένο προσωπικό.
 • Δεν εξασφάλισε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για το προσωπικό στα νοσοκομεία που μάχεται στην πρώτη γραμμή με πολύ σοβαρές έως τώρα συνέπειεςγια την υγεία τους!!
 • Δεν οργάνωσε συστηματικά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊόιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης.
 • Δεν προχώρησε σε επίταξη υποδομών και δυναμικού του ιδιωτικού τομέα υγείας.
 • Δεν έκλεισε ή δεν περιόρισε αποφασιστικά την λειτουργία εταιρειών που δεν σχετίζονται άμεσα με την επιβίωση και την υγεία του πληθυσμού αποτρέποντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να πάνε στις δουλειές τους.
 • Δεν απαγόρευσε αμέσως την λειτουργία των ναών με αποτέλεσμα να υπάρχει άγνωστη διασπορά σε εκατοντάδες χιλιάδες κυρίως ηλικιωμένους.
 • Δεν έκανε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού και την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.
 • Δεν έκλεισε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών με μεταφορά τους στα άδεια ξενοδοχεία και σπίτια θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και την υγεία των κατοίκων των περιοχών που υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 • Δεν στέγασε τους άστεγους σε κρατικές δομές φιλοξενείας.

 

Αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση συνεχίζει να μην τα παίρνει ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσει τα αίτηματα των αφεντικών και να θέτει εκτός του νόμου την πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

 

Προσπαθεί να βάλει στον γύψο τις αντιδράσεις για την εγκληματική πολιτική τους, τόσο για την καταπολέμηση της πανδημίας όσο και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις που από κοινού με τους εργοδότες έχουν βάλει μπροστά. Ήδη σε μια σειρά από νοσοκομεία οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πολιτική που τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους, και αρνείται αν πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των υγειονομικών άλλα και των ασθενών. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας μέσα στα Νοσοκομεία, με κινητοποιήσεις όπως αυτή που οργάνωσε η ΟΕΝΓΕ στις 19 Μάρτη.

 

Είναι συνολικά προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικάτων, για να μην αναδειχθούν οι δικές της ευθύνες για την πανδημία, για να μην υπάρξει εμπόδιο στην επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Θέλουν να απαγορεύσουν στα μέλη των σωματείων να παρέμβουν στους χώρους εργασίας ενάντια στις απολύσεις, για μέτρα προστασίας των εργαζομένων, για καταγγελίες στο ΣΕΠΕ, για συλλογικές αντιδράσεις.

 

Καμία συναίνεση με την εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ. Καμία αναστολή των διεκδικήσεων μας.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, δεν περιμένουν από την κυβέρνηση να τους πει να τηρήσουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας συγγενών, φίλων, συναδέλφων τους και ειδικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η εικόνα της «αδιαφορίας» που δίνουν τα επιστρατευμένα από την κυβερνητική προπαγάνδα ΜΜΕ, είναι ψεύτικη. Να κάνει άμεσα η κυβέρνηση αυτά που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας και ας μη δείχνει με το δάχτυλο προσβλητικά τους πολίτες.

 

Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν τα αποτελέσματα της  νέας αυτής κρίσης.  Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές. Τώρα είναι η ώρα να μπει στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και συνολικά των δημόσιων αγαθών με εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, η παραβίαση των αιματηρών πλεονασμάτων, η διαγραφή του χρέους, η ρήξη έξοδος από την ΕΕ.

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε πολιτική επαγρύπνηση και σε κοινή δράση το σύνολο των αριστερών δυνάμεων και ευρύτερα των δημοκρατικών πολιτών στη χώρα μας.Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενίσχυσης της περίθαλψης και θωράκισης του λαού.Ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και γενικότερα ενάντια στη μεθόδευση των αστικών δυνάμεωνσε όλο τον κόσμο, με πρόσχημα την πανδημία, για επιβολή μιας βαθιάς αντιδραστικής τομής μεσαιωνικού τύπου στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα μας.

 

 

 

                                                                                                            ΛΕΥΚΑΔΑ 23/3/2020

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

3 Comments

 1. Ποιοί απέκρυψαν τον κορονα(ο)'ι'ό. ?? Το κομουνιστικό κλομμα Κίνας. Δηλαδή το Κάπα Κάπσ Κούπα.= ΚΚΚ says:

  Το κομμουνιστικό κόμμα Κίνας( = Κου Κου Κού = Κάπα Κάπσ Κάπα=ΚΚΚ) απέκρυψε την πληροφορία απ την Γιουχάν.
  Το ΚΚΚίνας μπορεί να λέγεται και Κάπα Κάπα Κούπα.

 2. Nαι σωστά και κάποιοι απο εσας πηγαινουν στα συνορα και υποστηριζουν τους τζιχαντιστες του Erdogan που εχασαν τον πολεμο στην Συρια και προσπαθουν να μπουνε στην Ελλαδα κουβαλωντας και τον κορονοιο

 3. Είναι δυνατός φορέας και μάχιμος κοινωνικά και πλήρεις κοινωνικά
  το ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  Ελλάδα-Νέα πορεία μετάχρεωκοπική -μεταπανδημική -ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.