Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στον Prisma 91,6:”Αυτή την στιγμή είναι η ώρα της Ευρώπης.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αναφορικά με την αβεβαιότητα που επικρατεί για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην Ευρώπη.

“Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα της Ευρώπης, αυτή ή πανδημία εκτιμώ ότι ανέδειξε περίτρανα ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και να θωρακιστούμε, καθώς ως εκπρόσωπος της χώρας μας στο ευρωκοινοβούλιο θέλω να πω πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος εκτός από την Ευρώπη.

Σας καλώ να φανταστείτε να μην ήμασταν στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, με τα αποτελέσματα να ήταν καταστροφικά για τη χώρα μας.”

Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη για πρώτη φορά κατάλαβε ότι πρέπει να δείξει πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και ενεργοποιήθηκε αμέσως, καθώς έχει πει, για να το πω απλά,  πως θα κάνει ότι χρειαστεί, για να μας θωρακίσει, να μας προστατέψει, όχι μόνο για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, αλλά για να ανταπεξέλθουμε και στα επόμενα κύματα, καθώς και οικονομικά να μας συνδράμει.

Ωστόσο μετά την πρώτη καλή αντίδραση, κάναμε ένα βήμα πίσω, έπρεπε να ακουστεί η φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με άλλους εννέα ηγέτες οι οποίοι ζητούν την έκδοση ευρωομολόγου, καθώς εκεί θα καταλήξουμε.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο υπάρχει ένας κοινός τόπος και πρέπει να βάλουμε πλάτη, αν τσακωνόμαστε λίγο για το εργαλείο και τι μπορεί αυτό να σημαίνει μακροπρόθεσμα δεν πειράζει, η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να βγει το “μπαζούκας”

Πρόσφατα μάλιστα το ευρωκοινοβούλιο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και ένα θέμα μας ήταν η ενεργοποίηση του κοινού οργανισμού διαχείρισης κρίσεων, ο οποίος είναι για φωτιές και σεισμούς, ωστόσο είπαμε ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί και για θέματα υγείας.

Η πολιτική της υγείας αυτή τη στιγμή είναι κρατική υπόθεση, τώρα όμως που συνέβη αυτό,  τα πράγματα αλλάζουν ήδη εμείς αποφασίσαμε ότι αυτός ο μηχανισμός μπορεί να συντονίζει και προμήθειες όπως για παράδειγμα από μάσκες και ήδη μέσα σε τρεις μέρες έγινε διαγωνισμός και θα παραχθούν, όσες μάσκες, στολές και αναπνευστήρες χρειάζονται με βάση το τι χρειάζονται τα κράτη μέλη.

Αν αυτό υπήρχε από πριν και ήμασταν εξοπλισμένοι και είχαμε μία κοινή πολιτική από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε ο ιός στην Κίνα και για παράδειγμα κόβαμε από την αρχή όλα τα κράτη-μέλη τις πτήσεις μας προς την Κίνα όλα αυτά θα ήταν καλύτερα και καλύτερο θα ήταν να είχαμε όλοι μάσκες και διαγνωστικά, για να είμαστε έτοιμοι.

Αν ήμασταν μία ομοσπονδία και είχαμε κάνει αυτά τα πράγματα, τότε η κατάσταση να ήταν καλύτερη στην Ευρώπη και να μη χρειαζόταν εσείς και εγώ να ήμασταν σε καραντίνα αυτή τη στιγμή.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ποιάς Ευρώπης, του Γερμανικού και μίσθαρνων δορυφόρων βέτο??
  Διότι ουσιαστικά το κλάμπ αυτό χωρών λειτουργεί ώς μηχανισμός δημιουργίας υπερχρεωμένων χωρών , για όσες χώρες καταφεύγουν στον ESM.
  Και γιατί δεν κόβει νόμισμα η Κεντρική στην Φρανκφούρτη Ευρωπαική τράπεζα.??
  Γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην περίπτωση της χρεωκοπικής Ελλάδος πανώβαλαν οι Γερμανοί ξαι οι δορυφόροι υπέγραφαν , να πάρει η Ελλάδα πρόσθετα χρήματα ώς δάνεια -το μαξιλάρι- για να κυρώνεται ώς μονιμότητα έτσι η ύπαρξη του ESM.
  Ώστε να μην τίθεται θέμα στο μέλλον να εκδίδεται νέο αναγκαίο χρήμα σε συνθήκες κρίσης.
  Και η Γερμανία με τα πλεονάσματα της Budesbank να πληθωρίζει όποια ώρα θέλει την νομισματική της κυκλοφορία για να αντιμετωπίζει τις κρίσεις.
  Δηλαδή ότι ισχύει για τις άλλες χώρες να μην ισχύει για την Γερμανία.
  Για τούτο και η Γερμανία έβαλε χέρι στις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις άλλων χωρών ( ΟΤΕ-SKODA-SEAT κλπ).
  Γιατί η Ελληνική κυβέρνηση απαγόρευσε το 2007 σε άλλον ενδιαφερόμενο να διεκδικήσει τον ΟΤΕ με κατάθεση νόμου ισχύος απ το βράδυ κατάθεσης του νόμου?? Γιατί η Ελληνική κυβέρνηση το 2008 μείωση την φορολογία εισαγωγών αυτοκινήτων ( επιδοτώντας τις Γερμανικές κύρια εξαγωγές).??
  Και γιατί η Ελληνική κυβέρνηση -ο τηλεοπτικός συνταγματολόγος με την ροή ασυνάρτητου λόγου- επέβαλε το τέλος φόρος ακινήτων ΕΤΤΗΔΕ-ΕΝΦΙΑ , για ναην ζητήση απ την Φρανκφούρτη να κόψει χρήμα.Μεταφέροντας ουσιαστικά Ελληνικούς πόρους πρός χρηματοδότηση της Γερμανικής οικονομίας στον βαθμό που η Γερμανία κυριαρχεί ποσοτικά στον ΕSM. Και δεν κατανοεί κάποιος την εμμονή της Ελλάδος και όποιων εντός αυτής στο Γερμανικό Ευρωπαικό εοιβεβλημένο ώς κεκτημένο , όταν αυτό το Γερμανικό Ευρωπαικό κεκτημένο είναι σε βάρος της Ελλάδος.
  Μήπως οι κοσμικές λέσχες Βερολίνου -Παρισίων-Ρώμης-Μαδρίτης-Αθήνας στο κέντρο επικοινωνούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.