Ανέβηκε το θερμόμετρο στο δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση της μη συμμετοχής των λαϊκών καλλιτεχνών στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου τον Ιούλιο και Αύγουστο. ΗΧΗΤΙΚΟ


Έντονη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε  στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο  αναφορικά με  τον κανονισμό αιθουσών του πνευματικού κέντρου που  στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου  δεν θα μπορούν οι λαϊκοί ζωγράφοι  να χρησιμοποιούν τις αίθουσες του Πνευματικού κέντρου στην εισήγηση για ψήφιση του κανονισμού.

Στην τοποθέτηση  του δήμαρχος Λευκάδας  είπε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει να κάνει με τον κανονισμό λειτουργίας ο οποίος συζητείτο  για ψήφιση,  αλλά για μία απόφαση του πνευματικού κέντρου που θα μπορούσε να αλλάξει.

Μάλιστα όπως είπε μπορεί σε  ένα επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του πνευματικού κέντρου  να αλλάξει  και να υπάρξει μία διατύπωση για το πώς θα γίνεται η χρήση των αιθουσών.

Στο ερώτημά του κυρίου Γληγόρη  αν θα αλλάξει αυτή η απόφαση ο δήμαρχος Λευκάδας είπε ότι  αυτό είναι απόφαση του Πνευματικού Κέντρου,  λέγοντας πως όταν έχει πάρει απόφαση  η διοίκηση του πνευματικού κέντρου  δεν μπορεί ο ίδιος να την αλλάξει μονομερώς.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Περδικάρης  είπε ότι το πρόβλημα ανέκυψε με την απόφαση 100 του πνευματικού κέντρου  και από τη στιγμή που το θέμα έγινε στο δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να έχει αποσυρθεί.  Μάλιστα υπάρχει απόφαση ακόμα  όμως στην ιστοσελίδα του πνευματικού κέντρου  έγινε προσπάθεια να  αμβλυνθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κύριο Περδικάρη υπήρχε μία εμμονή  από συναδέλφους στο πνευματικό κέντρο, “όλοι έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε και να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στη Λευκάδα δεν είμαστε χθεσινοί,  κανείς δεν αμφισβητεί τους καινούργιους  και δεν έχει κανείς παραπάνω ποσοστά συμμετοχής.

Μάλιστα ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει δέσμευση ότι θα αλλάξει απόφαση,  ότι θα μπορούν οι λαϊκοί καλλιτέχνες  να συμμετέχουν και να μην περνάνε από το εικαστικό επιμελητήριο.  Δεν αποκτά με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη αίγλη το πνευματικό κέντρο,  γιατί το έχω ακούσει αυτό.

Μάλιστα ζήτησε να δεσμευτεί  ο Πρόεδρος ότι το θέμα θα έρθει στο πνευματικό κέντρο  και με αυτό τον τρόπο θα ικανοποιήσουμε όλους συναδέλφους να αλλάξει  η απόφαση 100 που αφορά τη συμμετοχή των λαϊκών καλλιτεχνών.

Ο δήμαρχος Λευκάδας με την ιδιότητα του προέδρου του πνευματικού κέντρου  δεσμεύτηκε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο,  όμως ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει τη γνώμη και την άποψη 15μελών του Δ.Σ

Ο κύριος Περδικάρης  απάντησε ότι του αρκεί  όσοι είναι παρόντες να τοποθετηθούν για αυτό το θέμα  και να δεσμευτούν δημόσια,  εκτός και αν θεωρούμε ότι σωστά έγινε.

Κάποια στιγμή ο δήμαρχος έκανε έκκληση να μην ευτελίζεται το ζήτημα  και αυτή η απάντηση  προκάλεσε  την αντίδραση του κυρίου Δρακονταειδή  ο οποίος είπε ότι “ήταν πολιτική επιλογή της παράταξής τους να  ψηφίσουν  τον κανονισμό του πνευματικού  κέντρου  όμως δεν μπορεί  η κυρία αντιπρόεδρος του πνευματικού κέντρου  επειδή έχει το κώλυμα της,  να περνάει την απόφαση 100 που αποκλείει τους λαϊκούς ζωγράφους,  που εσείς μου λέτε αυτή τη στιγμή τι σχέση έχει το θέμα αυτό με τον κανονισμό.

Με τυπικούς όρους φυσικά και δεν έχει δεν είμαστε χαζοί ούτε διοίκηση έμαθα εγώ χθες, εμείς ζητήσαμε σε ένα τεράστιο ατόπημα που έγινε, το οποίο προσβάλλει όλους αυτούς τους ερασιτέχνες οι οποίοι παιδεύονται και θέλουν εκείνη την περίοδο να μπορούν να δουν το έργο τους και πάτε αυτό να το σώσετε αντί να πείτε ευθέως τη διαφωνία σας.

Εμείς τον κανονισμό του πνευματικού κέντρου στηρίζουμε όμως η απόφαση 100 εάν εσείς εισηγηθείτε και οι τρεις παρόντες ήδη μέλη του πνευματικού κέντρου, τέσσερα συνολικά στα 15 μέλη ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου θα πάρετε τη σωστή απόφαση και θα το διορθώσετε, εκτός από το παιχνιδάκι που έγινε με την ιστοσελίδα, εμείς θα τον ψηφίσουμε γιατί θα έχουμε την δέσμευση 5 συναδέλφων από διαφορετικές παρατάξεις ότι η πρόθεσή τους είναι να αλλάξει αυτό το πράγμα που προσβάλλει με όσους θέλουν να κάνουν τέχνη με ερασιτεχνικούς όρους.

Ο κύριος Γληγόρης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο δίμηνο που οι λαϊκοί καλλιτέχνες δεν μπορούν να εκθέσουν έργα τους της αίθουσας του πνευματικού κέντρου του δήμου Λευκάδας, εμείς ευχαρίστως να ψηφίσουμε την εισήγηση αφού ο δήμαρχος δεσμευτεί ότι θα φέρει τροποποίηση του κανονισμού τις αποφάσεις 100 του πνευματικού κέντρου για αυτό το δίμηνο.

Ο δήμαρχος αντέδρασε στο να υπάρξει δέσμευση για να ψηφίσουν κάποιον κανονισμό λέγοντας ότι αυτά δεν μπορούν να περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης επανέλαβε ότι η αίθουσα τέχνης Θεόδωρος Στάμος λειτουργεί με βάση τον κανονισμό λειτουργίας αιθουσών τέχνης όπως αυτή είναι κάθε φορά και τώρα παίζουμε με τις λέξεις.

Ο κύριος Δρακοναειδής αντέδρασε λέγοντας ότι “παίζουμε με την ουσία, γιατί είναι κολπάκι να βγάλετε την απόφαση 100 καθώς λέτε τη λέξη ότι με βάση τον κανονισμό λειτουργίας, των οποίων ζητάμε να αλλάξει, με τον δήμαρχο να επιμένει πως αυτό είναι θέμα του διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κύριος Δρακονταειδής επέμεινε οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι που είναι μέλη του δημοτικού συμβουλίου να δεσμευτούν ότι θα ψηφίσουν αλλιώς.”

Η αναφορά του δημάρχου ότι υπονομεύουμε τα συλλογικά όργανα, προκάλεσε την έκρηξη του κ. Δρακονταειδή ο  οποίος είπε πως την πραγματική υπονόμευση αν την θέλαμε θα τη ζήσεις από δω και πέρα, όμως δεν είναι πολιτική μας επιλογή γιατί είμαστε σοβαροί, με τον δήμαρχο Λευκάδας να απαντάει “οι απειλές αλλού, δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση όμως πρέπει να σεβόμαστε μία απόφαση 15-0 στη διοίκηση του πνευματικού κέντρου που συμμετέχουν και οι σύμβουλοι που διαφοροποιούνται”

About Ομάδα Σύνταξης 27415 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.