Ανδρέας Κτενάς: “Η δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου σκαφών αναψυχής στο Νυδρί μπαίνει στην τελική ευθεία”


«Η δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου σκαφών αναψυχής στο Νυδρί μπαίνει στην τελική ευθεία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά την αναχώρησή του για το Μπάρι της Ιταλία, όπου σήμερα (19/12) θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του έργου AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Ανδριατικής-Ιονίου), στην έδρα της Περιφέρειας της Απουλίας.

Πρόκειται για ένα από τα στρατηγικά έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα INTERREG Eλλάδα – Ιταλία 2014-2020 και στο πλαίσιο του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία ικανοποιητικής υποδομής για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής στο Νυδρί, συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ.

«Bάσει του προγραμματισμού, στο Νυδρί θα διαμορφωθεί μια οργανωμένη μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, ενώ στη χερσαία ζώνη του καταφυγίου προβλέπεται η κατασκευή μικρού κτιρίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα ελλιμενιζόμενα σκάφη» ανέφερε ο κ. Κτενάς και συμπλήρωσε: «Πηγαίνουμε ώστε να συζητήσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες και να συμφωνήσουμε στις τελικές προδιαγραφές του έργου, ώστε να μπει σε φάση υλοποίησης ένα σημαντικό έργο τουριστικής υποδομής που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή τόσο στο νησί μας όσο και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.».

Το έργο AI Smart είναι έργο που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 «Σύστημα διασυνοριακών και βιώσιμων μεταφορών» – Ειδικός στόχος 3.1 «Ενίσχυση των θαλάσσιων μεταφορών, της θαλάσσιας μεταφοράς μικρών αποστάσεων και της διασύνδεσης των διασυνοριακών ακτοπλοϊκών μεταφορών», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, και έχει προϋπολογισμό 17.250.000 ευρώ. Επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια της Απουλίας και στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφέρεια Ηπείρου.»

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.