Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων..


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπέγραψαν ηΠεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, παρουσία του                           Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών

Την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Πρόγραμμα Δράσεων Βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου κυρίως των νήσων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Ζακύνθου», υπέγραψαν χθες στην Αθήνα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου,ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών  Γιώργος Καραγιάννηςκαι ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε.Κωνσταντίνος Κουτσούκος, παρουσία τουΥπουργού Μεταφορών και ΥποδομώνΚώστα Καραμανλή και τουΥφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού  30 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 και σκοπό έχει την ταχεία υλοποίηση έργων βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,προκειμένου να βελτιωθεί η οδική του ασφάλεια.

Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις, αφορούν ενδεικτικά και όχι περιοριστικά σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας, κλπ.

Επίσης, ανά περίπτωση, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός –μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξησηορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.

«Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή, ώστε να έχουμε ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο για τα νησιά μας. Χαιρόμαστε που ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή θετικά στο αίτημά μας για αξιοποίηση των μελετών της Εγνατίας Α.Ε. σχετικά, με παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με στόχο την οδική ασφάλεια, επικαιροποίησή τους και συνεργασία του Υπουργείου με τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας για να υλοποιηθεί επιτέλους αυτό το έργο. Δεν νοείται σήμερα ποιότητα ζωής και τουριστικός προορισμός με αξιώσεις χωρίς ασφαλές οδικό δίκτυο», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την δημοπράτηση, επίβλεψη και εποπτεία των έργων. Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την διαχείριση της υλοποίησης έργων, τον ποιοτικό έλεγχο και τις πληρωμές, ενώ η Εγνατίας Οδός Α.Ε. θα παραχωρήσει δωρεάν τις μελέτες που έχει εκπονήσει και θα υποστηρίξει συμβουλευτικά με επικαιροποίηση και παροχή τεχνικών στοιχείων την υλοποίηση των έργων.

About Ομάδα Σύνταξης 27513 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.