ΑΝΑΣΑ: Ούτε το 10% των επιχειρήσεων δεν θα λάβουν την επιχορήγηση της ΠΙΝ. Δεν επαρκούν τα διαθέσιμα.


Προς κ. Περιφερειάρχη

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στην πρόσκληση για επιχορήγηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με πόρους του ΕΣΠΑ, υποβλήθηκαν 7.156 φάκελοι με ζητούμενα 147.000.000 ευρώ.

Ως γνωστόν τα διαθέσιμα είναι 14.000.000 ευρώ, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το 10% των ενδιαφερομένων.

Είναι προφανές ότι δεν έγιναν οι σωστές εκτιμήσεις και δεν υπήρξε ο κατάλληλος σχεδιασμός από την πλευρά της περιφερειακής αρχής, ούτε καν προηγήθηκε της πρόσκλησης η συνεργασία με τα επιμελητήρια ώστε να προκύψουν οι πραγματικές ανάγκες της αγοράς και να αναζητηθούν οι απαιτούμενοι πόροι.

Κατά την γνώμη της ΑΝΑΣΑ, το κυρίαρχο αυτή την στιγμή είναι να εξευρεθούν πόροι για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων των ΜΜΕ. Το τωρινό lockdown που θα πολλαπλασιάσει τις δυσκολίες των ΜΜΕ είναι ένας ακόμη ιδιαίτερος λόγος για μην μείνει κανένα αίτημα χωρίς ικανοποίηση.

Επισημαίνουμε εδώ την αχαρακτήριστη ενέργεια της περιφερειάρχη να μειώσει τους πόρους του ΕΣΠΑ/ΠΙΝ μεταφέροντας 30.100.000 ευρώ στα ταμεία του Άδωνι Γεωργιάδη και στερώντας τους από τους πολίτες των Ιονίων που τα χρειάζονται για να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Επερωτάται η κ. περιφερειάρχης :

·        Πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε λόγω του λαθεμένου σχεδιασμού που ή ίδια επέλεξε;

·        Θα ζητήσει την επιστροφή των 30,1 εκατομ. ευρώ που «δώρησε» στον Άδωνι Γεωργιάδη, για να καλύψει μεγάλο μέρος των αιτημάτων;

·        Σε κάθε περίπτωση, θα καλύψει ναι η όχι τις δίκαιες απαιτήσεις των 7.156 ΜΜΕ των Ιονίων Νήσων;

Για την ΑΝΑΣΑ:

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

περιφερειακός σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Τί γίνεται αν υπάρχουν μαύρα ενοίκια που καταβάλλονται, και οι εκμισθωτές δεν θέλουν να κάμουν μείωση στο 40% ούτε στο δηλούμενο λειψό ενοίκιο ??
  Οι μισθωτές απ την άλλη που έχουν χάσει 10 μήνες το 40% , τι σκέφτονται τώρα ???
  Ακόμα και το 40% μείωση στα δηλωθέντα να γινεται, τα υπόλοιπα μαύρα όμως τα καταβάλουν ίσως .
  ή συμφωώνησαν με τον εκμισθωτή να καταβάλουν 60% σε όλο το ποσό, αλλά να δηλώνουν στο taxis το 40% στο φανερό???
  Να αρχίσει άμεσα απ το κράτος έρευνα στα πραγματικά ενοίκια , και εν ανάγκη στα αντικειμενικά ελάχιστα . Αν και όλοι γνωρίζουν τις εμπορικότητες κάθε περιοχής και τις αξίες ενοικίων που κυκλοφορούν.
  Η δημοκρατία είναι καλή για όλους, αλλά θεωρείται και εκλαμβάνεται καλύτερη για όσους δεν δηλώνουν όλα τα εισοδήματα. Γιατί την διαφορά φόρων θα την πληρώσουν οι βλάκες της διαφανειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.