Ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας για την Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεθοδικότητα και ταχύτητα  ο Δήμος Λευκάδας αιτήθηκε στις 18-11-2019 την χρηματοδότηση του έργου « Διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας – Τμήμα έργο περιοχή Α-είσοδος κόμβος» στην πρόσκληση της ΠΙΝ του άξονα προτεραιότητας 2 «προστασία περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη». Η πρόταση εγκρίθηκε με απόφαση της κ. Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου και χρηματοδοτείται ο δήμος μας για το έργο με το ποσό των 2.670.724 ,00 Ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο αισθητικής αναβάθμισης της πόλης μας, σύμφωνο με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, λειτουργικό σε σχέση με την κίνηση ανθρώπων και οχημάτων, με προδιαγραφές ασφαλείας για ευάλωτες κοινωνικές  κατηγορίες συνανθρώπων μας και παιδιά, και με τήρηση των προδιαγραφών σχετικών με την οικολογική βιωσιμότητα (κοινόχρηστα ποδήλατα, παρτέρια κ.λ.π). Βεβαίως στο έργο περιλαμβάνονται και οι αναγκαίες υποδομές όπως επιστρώσεις, διαχείριση ομβρίων, φωτιστικά κ.λ.π.

Με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας, δρομολογούμε και τις άλλες δυο συμπληρωματικές φάσεις του έργου από κοινού με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ώστε να ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο σύνολό της.

Ευχαριστούμε την κα Περιφερειάρχη για την συνεργασία, την αποδοχή και χρηματοδότηση της πρότασής μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

  1. Πιο χαμηλα,πιο χαμηλα,δημαρχε.
    Αλλωνων δουλιες να μην τις καρπωνεσαι.
    Οταν λεμε την αληθεια,ολα πανε καλα.Οταν κλεβουμε τον κοπο αλλων,στο τελος γινομαστε..γελοιοι.Νοησατε??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.