Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για το προσφυγικό


Για το προσφυγικό

 

Η ένταση του προσφυγικού ζητήματος, όπως αποτυπώνεται στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα νησιά του Αν. Αιγαίου και στον Έβρο, δεν θα πρέπει να συσκοτίσει την κρίση του ελληνικού λαού και να τον οδηγήσει στην υιοθέτηση ακραίων εθνικιστικών απόψεων. Δε συμφέρει στον ίδιο το λαό να μετατραπούν οι πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα προβλήματα που μαστίζουν τη χειμαζόμενη από τη δεκαετή οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα αθώα θύματα του ανταγωνισμού και των στρατιωτικών επεμβάσεων των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και περιφερειακών δυνάμεων, όπως η Τουρκία, στη Συρία και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Το αδιέξοδο για τη χώρα μας δεν το δημιουργούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά η ευρωενωσιακή διαχείριση του προσφυγικού, την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί και υιοθετήσει. Η Ε.Ε. στην προσπάθειά της να μείνει «αμόλυντη» και να καταστεί απρόσιτη για τους πρόσφυγες, για τον ξεριζωμό των οποίων είναι συνυπεύθυνη, μέσω των Κανονισμών του Δουβλίνου και της απαράδεκτης Συμφωνίας της με την Τουρκία, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε οχυρωματική ζώνη, σε μαντρόσκυλο των Βρυξελλών, σε δεσμοφύλακα προσφύγων και «φυλακή ψυχών».

Η Ελλάδα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι» αλλά δε θα γίνει και «Νταχάου» για χάρη των Βρυξελλών. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γυρίσει τα νώτα στο ρατσιστικό και ξενοφοβικό δηλητήριο που διαχέουν διάφοροι θύλακες του φασισμού. Να απορρίψει στάσεις και πρακτικές ντροπιαστικές για την ιστορία, τους αγώνες και τον πολιτισμό μας.

Ως δημοκρατική κοινωνία, που διέπεται από τις αξίες του ανθρωπισμού, οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας.

Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες από τα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στις χώρες της Ευρώπης, βάσει του πληθυσμού τους, και να εξασφαλιστεί η παροχή περίθαλψης και ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γεννούν προσφυγιά, φτώχεια και δυστυχία.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 28438 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.