Ανακοίνωση “Μετωπικής Δράσης” για την αυριανή απεργία.


«ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ»

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη απεργούμε για τη ζωή μας
Να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Εργαζόμενες, -νοι, νέοι και νέες, απόμαχοι της δουλειάς, ελευθεροεπαγγελματίες, άνεργοι,
Η «διαθέσιμη» στις ορέξεις ΗΠΑ και ΕΕ κυβέρνηση, επιτίθεται συνολικά στην Κοινωνική Ασφάλιση, στο δικαίωμα για αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη.

Η στρατηγική του κεφαλαίου είναι να  μετασχηματίσει το όποιο «κράτους-πρόνοιας» υπήρχε, σε κράτος φιλανθρωπίας και την ανατροπή του αναδιανεμητικού-κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και αυτό έρχεται να κάνει το νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη στην Βουλή.

Το νομοσχέδιο του Βρούτση, αποτελεί συμπλήρωση του νόμου Κατρούγκαλου και είναι μια παρέμβαση στο πλαίσιο των κατευθύνσεων των τριών Μνημονίων και των δανειστών, αντιμετωπίζει δε την δημοσιονομική βιωσιμότητα σε βάρος της κοινωνικής αποτελεσματικότητας και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων.

Αυτές οι βαθύτατα αντιλαϊκές πολιτικές μπορούν να τσακιστούν στους δρόμους του ενωτικού δημοκρατικού μαζικού αγώνα, κόντρα στην εργοδοτική ΓΣΕΕ.

Σωματεία και μαζικοί φορείς να συντονίσουν τη δράση τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους ενάντια στον κοινό εχθρό των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, μέσα από ενωτικές και αγωνιστικές διεργασίες και η ενίσχυση της κοινής δράσης εργαζομένων – αυτοαπασχολούμενων – βιοπαλαιστών αγροτών, είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος για το λαό.
Για να δώσει ο φτωχός λαός τη μάχη, για να ζει με βάση τον πλούτο που παράγεται και τις δυνατότητες της εποχής μας και όχι με βάση τα ψίχουλα από την καπιταλιστική κερδοφορία.

Απαιτούμε:
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Βρούτση και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί μνημονιακοί Νόμοι.
Να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη.
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟΝ ΑΗ

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.