Ανακοίνωση Αναγέννησης Τσουκαλάδων: «Κραυγή διαμαρτυρίας»


 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, αλλά και την θλίψη μας για την ποιότητα των ατόμων εκείνων που επιλέγονται από την ΕΠΣ Πρεβέζης και Λευκάδας για να παίξουν τον ρόλο του διαιτητή και των βοηθών του, στους αγώνες της 2ης ερασιτεχνικής κατηγορίας. 

ΠΟΔ/ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,31100  

ΠΡΟΣ: ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΡΚΑΔΙΟΥ 17- ΠΡΕΒΕΖΑ, 48100

  

ΚΟΙΝ.:

     1. Προέδρου κ. Κάρτσακλα Θωμά

 • Α. Αντιπροέδρου κ. Καββαδά Αθανάσιου        
 • Β. Αντιπροέδρου Καραμούτσου Βασίλειου
 • Πειθαρχικής Επιτροπής
 • Μ.Μ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας
 •      

                                                                 

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

  Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, αλλά και την θλίψη μας για την ποιότητα των ατόμων εκείνων που επιλέγονται από την ΕΠΣ Πρεβέζης και Λευκάδας για να παίξουν τον ρόλο του διαιτητή και των βοηθών του, στους αγώνες της 2ης ερασιτεχνικής κατηγορίας.

  Δεν αναζητούμε δικαιολογίες στις λανθασμένες διαιτησίες, για να δικαιολογήσουμε την υφιστάμενη εικόνα μας , αλλά όσο καλόπιστοι και αν είμαστε, αρνούμεθα πλέον να επιλέγονται για τα παιχνίδια μας υπάλληλοι, οι οποίοι απρόσκοπτα επιδιώκουν με την εν γένει τους συμπεριφορά να βιάζουν τις ψυχές μας.

  Στα τελευταία παιχνίδια της ΟΜΑΔΑΣ μας έχουμε γίνει μάρτυρες τραγελαφικών γεγονότων τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να φέρουν την Ιστορική ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ σε ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση και μάλιστα σε σημείο που κρίνεται η ύπαρξή της.  Σε έναν ακόμη αγώνα είδαμε μια πάρα πολύ κακή διαιτησία. Αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή στον Άγιο Πέτρο ήταν η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης .

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

  Οφείλουμε να επισημάνουμε στους κυρίους αυτούς ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι προνομιακό πεδίο μεταφοράς συμπεριφορών και πρακτικών άλλων χώρων και  ότι η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ (όπως και τα υπόλοιπα Σωματεία) αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, στηρίζεται αποκλειστικά από το υστέρημα κάποιων ανθρώπων που ευελπιστούν ότι το μήνυμα του αθλητισμού, ότι δηλαδή ο αθλητισμός είναι χαρά, στήριγμα στη ζωή και προνομιακός χώρος υγιών σχέσεων φιλίας και κοινωνικής συμμετοχής θα περάσει και στις υπόλοιπες γενιές.  Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ τη σήμερον αποτελεί ένα Σωματείο που πασχίζει να διατηρηθεί ζωντανό μέσω των φιλότιμων προσπαθειών και θυσιών όλων των ποδοσφαιριστών της, των φιλότιμων προσπαθειών και θυσιών του απερχόμενου προπονητή της του κ. Σταύρου Αντωνίου, του νυν προπονητή της του κ. Κοντογιώργη Χρήστου, της ψυχής της ομάδας που δεν είναι άλλος από τον Σταματέλο Μάριο αλλά και πολλών άλλων Τσουκαλαδιωτών. Στον αντίποδα όμως διαπιστώνει κανείς ότι εκτός από την μάχη για την επιβίωσή σου,  πρέπει να παλεύεις και με ανθρώπους προκλητικούς και θρασείς οι οποίοι με μια σφυρίχτρα στο στόμα, δεν διστάζουν να σου προσβάλλουν, να σου ταπεινώνουν και να σου βιάζουν την ψυχή!

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

  Θα αναρωτιέσαι με την συγκεκριμένη επιστολή, τι ψάχνει τώρα να βρει ο Τσουκαλαδιώτης αθλητής! Η απάντηση είναι ότι δεν ψάχνει να βρει κάτι, ούτε προσπαθεί να αποδείξει τα αυτονόητα. Η επιστολή όμως αυτή γράφεται κυρίως για να μη νομίζει κανείς ότι μπορεί να παίζει με τη νοημοσύνη μας. Μπορεί να παίζουν με τις ψυχές μας και τα πορτοφόλια μας, αλλά όχι με τα μυαλά μας. Αυτά δεν θα τα βιάσουν ποτέ.

  Φτάνει λοιπόν κανείς στο σημείο να αναρωτιέται από πού μπορεί να πηγάζει αυτή η αυστηρότητα στο Σωματείο μας, σ` ένα Σωματείο που εκτός των άλλων δεν έχει και βαθμολογικά κίνητρα. Είναι δυνατόν, όταν με την έναρξη του αγώνα στον έναν και μοναδικό αναπληρωματικό συναθλητή μας, ο υποτιθέμενος άρχων του αγώνα να απαγορεύει σε ποδοσφαιριστή μας, να αντικαταστήσει τραυματισμένο συνάδελφό του επειδή καθυστέρησε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του στην Μητρόπολη Λευκάδας; Επισημαίνεται δε ότι για την συγκεκριμένη αργοπορία ο κ.Τριανταφύλλου, ο διαιτητής γαρ του αγώνα  είχε απόλυτα ενημερωθεί, γράφοντας μάλιστα και δηλώνοντας κανονικά στο φύλλο αγώνος τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή! Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ότι η ομάδα μας απέμεινε από το 3΄ του αγώνα με δέκα παίχτες και όντας πίσω στο σκορ από γκολ προερχόμενο από ανύπαρκτο φάουλ που υπέδειξε λανθασμένα ο βοηθός διαιτητή ο κ. Λάζαρης στο 1΄του αγώνα, αλλά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές μας καλούνταν να συνεχίσουν έναν αγώνα προσβεβλημένοι από την προκατειλημμένη  αρνητική συμπεριφορά του διαιτητή. Το  τραγελαφικό στην όλη ιστορία και πάνω στο οποίο βασίστηκε η ένστασή μας είναι το γεγονός ότι ο εν λόγω διαιτητής μετά  το τέλος του αγώνα αποφάσισε να διαγράψει από το φύλλο τους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές μας, θεωρώντας ότι μ` αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις του, χωρίς όμως να σκεφθεί και να καταγράψει αν συντρέχει κάποιος λόγος αλλά και χωρίς οι συγκεκριμένες διαγραφές να συνοδεύονται από τις μονογραφές των αρχηγών και των εποπτών όπως χαρακτηριστικά επιβάλλει ο Κανονισμός.

  Ο θίασος όμως του κ. Τριανταφύλλου και των βοηθών του απ` ότι φαίνεται είχε και συνέχεια και άλλωνκωμικοτραγικών γεγονότων σαν κι αυτό που δημιουργήθηκε στο 36΄λεπτό του αγώνα. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο οι κ.κ. Τριανταφύλλου και Μπόμπορης δεν μέτρησαν το πεντακάθαρο γκολ του ποδοσφαιριστή μας Κουνιάκη Γεώργιου με το οποίο ισοφαρίζαμε το σκορ του αγώνα. Με την επίτευξη του γκολκι ενώ οι ποδοσφαιριστές μας πανηγύριζαν και ο επόπτης κ. Μπόμπορης κινούνταν προς το κέντρο του γηπέδου, παρατηρούμε ξαφνικά τους εν λόγω υπαλλήλους της ΕΠΣ, μετά από μυστική συζήτηση να ακυρώνουν το γκολ προφασιζόμενοι ότι η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή. Η κατάφορη αδικία που διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια μας, ήταν το κύκνειο άσμα για να έρθουν οι ποδοσφαιριστές μας σε απόγνωση αλλά και σε διαμαρτυρίες του αρχηγού μας Βεργίνη Ιωάννη, οι οποίες οδήγησαν τελικά στην αποβολή του. Το αποτέλεσμα ήταν να απομείνουν εννέα αθλητές οι οποίοι με γνώμονα το μεγαλείο της ψυχής και της καρδιάς τους  και θυσιάζοντας την σωματική τους ακεραιότητα σε ένα γήπεδο που στην κυριολεξία ήταν  «βούρκος« εξαιτίας των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, κατάφεραν όχι μόνο να μην αποχωρήσουν, αλλά να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον αγώνα προκειμένου η ιστορική μας ομάδα να γλιτώσει την χειρότερη τιμωρία.

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

  Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι συμμερίζεστε και εκτιμάτε το γεγονός ότι σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση ασκεί ήδη μεγάλες πιέσεις συρρίκνωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, εμείς «υπάρχουμε« διατηρώνταςζωντανό και ενεργό στις προκλήσεις των καιρών όχι μόνο το Σωματείο μας , αλλά και το πανέμορφο χωριό των Τσουκαλάδων .

  Ως εκ τούτου με την παρούσα επιζητούμε και απαιτούμε από την ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ να πράξει τα δέοντα και πιο συγκεκριμένα:

  • Τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν του θέματος και της σχετικής ενστάσεως μας, επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από την προστασία του σωματείου μας από τέτοιες συμπεριφορές με σκοπό την ομαλή και αμερόληπτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
  • Να εξαιρεθούν διαπαντός οι συγκεκριμένοι κύριοι από τα παιχνίδια της ομάδας μας, θεωρώντας τους κ.κ. Τριανταφύλλου και Μπόμπορη επικίνδυνους για τη διαιτησία και εμφανώς προκατειλημμένους με την ομάδα μας.
  • Να προστατευτεί το Σωματείο μας αλλά και το πρωτάθλημα και από άλλους επικίνδυνους και προκλητικούς διαιτητές με παρόμοιες συμπεριφορές.

  Ευελπιστώντας ότι έχετε κατανοήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές αν μη τι άλλο αμαυρώνουν τον χώρο του ποδοσφαίρου και προκαλούν την κοινή γνώμη αναμένουμε να πράξετε τα δέοντα.

  Να θυμάστε ότι ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ σημαίνει ήθος, προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, μα πάνω απ’ όλα μαχητική ψυχή και μεις σαν απόγονοι της Τσουκαλαδιώτικης οικογένειας, της οικογένειας της οποίας οι άνθρωποι ήταν αγωνιστές και αθλητές με σταθερές αξίες στον δύσκολο στίβο της βιοπάλης και του αθλητισμού , δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια εις βάρος της ομάδας μας.

  Εκ του Δ.Σ. της Αναγέννησης Τσουκαλάδων

   

   

   

   

  About Ομάδα Σύνταξης 27583 Articles
  To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.