Alpha Bank: Η απάντηση για τα μαζικά sms στα κινητά


Καθησυχαστική ανακοίνωση από την Alpha Bank για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή (3/7), όταν πελάτες της έλαβαν στο κινητό τους μηνύματα με κωδικούς συναλλαγής. Η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει ότι η αναίτια αποστολή ενημερωτικών SMS, που αφορούσαν σε συναλλαγές προηγουμένων ημερομηνιών, οφείλεται σε τεχνικό θέμα εξωτερικής πλατφόρμας.

Επίσης, διευκρινίζει πως «ουδέποτε υπήρξε κυβερνοεπίθεση ή άλλης μορφής διακινδύνευση της ασφάλειας της ιστοσελίδας και των εφαρμογών ηλεκτρονικής τραπεζικής της Τράπεζας».


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Alpha Bank

«Σε συνέχεια του περιστατικού που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 3 Ιουλίου, όταν πελάτες της Alpha Bank έλαβαν στις κινητές τους συσκευές ενημερωτικά μηνύματα SMS που αφορούσαν σε παρελθούσες συναλλαγές και ημερομηνίες, η Διοίκηση της Τράπεζας επιθυμεί να ενημερώσει για τα ακόλουθα:

– Η αναίτια αποστολή ενημερωτικών SMS, που αφορούσαν σε συναλλαγές προηγουμένων ημερομηνιών, οφείλεται σε τεχνικό θέμα εξωτερικής πλατφόρμας, που αποκλειστικώς παράγει και αποστέλλει κωδικούς και ενημερωτικά μηνύματα μιας χρήσης, μέσω SMS. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ουδεμία λειτουργική σύνδεση έχει με τα συστήματα ηλεκτρονικής τραπεζικής της Alpha Bank.

– Ουδέποτε υπήρξε κυβερνοεπίθεση ή άλλης μορφής διακινδύνευση της ασφάλειας της ιστοσελίδας και των εφαρμογών ηλεκτρονικής τραπεζικής της Τράπεζας.

– Ουδείς κίνδυνος υπήρξε ως προς τους λογαριασμούς, τα στοιχεία συναλλαγών και τα προσωπικά δεδομένα των Πελατών. Η Alpha Bank υιοθετεί τα πλέον αυστηρά μέτρα προστασίας και όλες τις πρόνοιες της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, έχοντας επιτύχει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ασφάλειας συναλλαγών. Παράλληλα, ενημερώνει συνεχώς τους Πελάτες της για τις βέλτιστες πρακτικές ώστε η χρήση εναλλακτικών δικτύων και καρτών να πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια.

– Το τεχνικό ζήτημα αφορούσε αποκλειστικά τη λειτουργία της πλατφόρμας αποστολής κωδικών μίας χρήσης μέσω SMS. Μέχρι την επίλυση του τεχνικού αυτού ζητήματος, η Τράπεζα προχώρησε σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του διαύλου αποστολής μηνυμάτων μίας χρήσης μέσω SMS. Οι Πελάτες μας μπορούσαν να λαμβάνουν τους κωδικούς μίας χρήσης μέσω της εφαρμογής Viber και να πραγματοποιούν χωρίς πρόβλημα τις συναλλαγές τους στο ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον της Alpha Bank.

– Η αποστολή των κωδικών myAlpha Code επανήλθε πλέον συνολικά για συναλλαγές από το πρωί της Κυριακής, 5 Ιουλίου. Οι κωδικοί myAlpha Code αποστέλλονται τόσο μέσω της εφαρμογής Viber όσο και μέσω SMS, εφόσον οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών δεν διαθέτουν την εφαρμογή. Το σύνολο των εφαρμογών digital banking της Alpha Bank λειτουργεί πλήρως.

– Η Alpha Bank, σύμφωνα με το πλαίσιο Εταιρικής Διακυβέρνησης που τη διέπει, ενεργοποίησε άμεσα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαπίστωση των αιτίων που οδήγησαν στο περιστατικό αυτό. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και, ανάλογα με τα αποτελέσματά της, η Alpha Bank θα ενεργήσει, όπως πάντα, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των Πελατών και των Μετόχων της.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ανησυχία που προκλήθηκε σε Πελάτες μας, εξαιτίας του τεχνικού αυτού ζητήματος και παραμένουμε δεσμευμένοι στη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς λειτουργίας των συστημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών μας. Η Alpha Bank διαχρονικά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εκσυγχρονισμού της τραπεζικής αγοράς στην Ελλάδα, αλλάζοντας τον τρόπο που συναλλάσσονται οι Έλληνες. Από το πρώτο κινητό τραπεζικό κατάστημα, το πρώτο ATM και την κάρτα συναλλαγών μέχρι τη διαμόρφωση ενός πλήρους ψηφιακού οικοσυστήματος web και mobile banking και την εισαγωγή του Apple Pay, η Alpha Bank έχει στο επίκεντρό της τον Πελάτη και την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών προς τους συναλλασσόμενους», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27859 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Στην Ελλάδα νομίζουν ότι η διαχείρηση της πίστης προηγείται της ίδιας της πίστης που συνιστά την βάση και ακατάλυτο πυρήνα του πιστωτικού συναλλακτικού συστήματος.
  Και επειδή η μόδα της δήθεν ηλεκτρονικής ώς εργαλείο ήρθε τούτη την εποχή ώς να περάσει, για τούτο εξαπέλυδαν τους μαθητευόμενους μάγους της πληροφορικής ηλεκτρονικής εφαρμογής ( κάτι θρασύτατα μειράκια ) πώς θα ηλεκτρονικοποιήσουν την πιστωτική και κοινωνική ζωή της χώρας και την πολιτική διεργασία.
  Το ίδιο το κράτος -ένα κράτος με δεδηλωμένη κακία και μοχθηρία λειτουργικά απέναντι στους πολίτες χρόνια -τραβάει τον ίδιο ντορό ώς πολιτικό πρόταγμα για την κανονάρχηση της κοινωνικής συμβίωσης και λειτουργικής της καθημερινότητσς.
  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο αισθητικό μοντέλο της επάνδρωσης της λειτουργικής αυτής με βάση και το ύψος του τακουνιού της λογικής Γόβα-στιλέτο και αυτό είναι μια άλλη παράμετρος της εποχής της άμβλυνσης των αναστολών με εργαλείο την θεσιθερική κατανομή και δημιουργία θέσεων υψηλά αμοιβομένων θέσεων εργασίας.
  Και όλα αυτά μόνο πρός την πλευρά της εξυπηρέτησης μονομερώς του όλου κρατικού και διοικητικού κυκλώματος, γιατί ερευνάται αν υπάρχει η βούληση της εξυπηρέτηης των πολιτών, εφ όσον για την συναλλακτικότητα η διαμεσολάβηση μεθοδεύεται δια της ηλεκτρονικής μηχανικότητας.
  Για την υλοποίηση της κυβερνητικής εισπρακτικής αθλιότητας ( εφεύρεση και πρόταγμα προβληματικών ανθρώπων ώς διαχειριστές) του ΕΤΤΗΔΕ εφευρέθηκε η διαμεσολαβητική της τότε ΔΕΗ γιατί στόχος της κυβερνητικής κρατικής τότε παραπολιτικής εισπρακτικής τακτικής ήταν η καταφανής άσκηση επιθετικής μοχθηρίας σε βάρος των πολιτών.Με στόχο την απώθηση των πολιτών απ το ίδιο το πολιτιο γίγνεσθαι μέσω του κράτους Ζαγοριανάκου ( αποφασίζωμεν και επιβάλλωμεν).
  Σύμφωνα με την νέα θεώρηση της πιστωτικής ζωής , η τραπεζική εμπειρία και λειτουργία θα εκθνά και θα τελείται χωρίς την παρουσία του συναλλασομένου έστω και ώς αρχική ζωντανή κατάθεση χρήματος στα τραπεζικά ταμεία , μια και το χρήμα θα προέλθει μεταφυσικά και χωρίς την ανθρώπινη παρουσία και ιδιοκτησία.
  Ή σε κάποια άλλη θεώρηση , φέρτε το χρήμα μια φορά στυς τράπεζες , και από κεί και πέρα την διαχειρησή του μεσολαβιτικά την αναθέτουμε στα μηχανήματα και στια ηλεκτρονικές διεργασίες, τις οποίες οργανώνουν εξωτραπεζικές μη προσωποποιημένες πλατφόρμες στους πελάτες των τραπεζών και μαζί κατόχους του χρήματος.
  Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα διασώθηκε υπερ του Ελληνικού κράτους γιατί το ίδιο το Ελληνικό κράτος δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί στις σχέσεις του με τους πολίτες.Αυτός είναι ο λόγος που το λονηρό μοχθηο και κακούργο κράτος σε βάρος των πωλιτών, δεν ήθελε και δεν θέλει να αντιμετωπίσει το θέμα της ευθύνης -ώς μερίδιο ρίσκου των τραπεζών- δτις μαζικές δανειοδοτήσεις που πλέον συγκροτούν τα κόκκινα δάνεια. Και το κράτος έτσι σε μια επίδειξη πρωτοφανούς αγυρτείας αποενοχοποιεί ττο τραπεζικό σύστημα απ την ευθύνη λειτουργίας του ώς διαδικασία παροχής δανειακής ρευσοτητας στην οικονομία και την κοινωνίκή λειτουργία της.
  Δηλαδή το τραπεζικό -κρατικό απόλυτα- τραπεζικό σύστημα μπορεί να εισπράτει τα χρήματα -για φύλαξη των ανθρώπων- και να τα διαχειρίζεται όπως θέλει ανεύθυνα χωρίς την ανάληψη ή αναγνώριση ευθύνης για την διαχείρηση και τα ρίσκα που αναλαμβάνει διαχειριζόμενο τις οικονομίες των πολιτών. Για τούτο η πίστη δεν ακοτελεί προυπόθεση του πιστωτκού συστήματος κσι η ηλεκτρονική λειτουργία αποτελεί το προκάλυμα και το τείχος πίσω απ το οποίο κρύβεται η έλλειψη πίστης και ευθύνης πάνω ώς βάση του νεοτραπεζικού ηλεκτρονικού κατασκευάσματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.